Şimdi Ara

İE 10 ve Google Chrome İşlemci sıcaklık Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • i5 3210m işlemcili laptop kullanıyorum. Google Chrome de ara ara 56-58 C görüyor. Ortalama 50-51 C de geziyor. 40 Dk önce İE 10 a geçtim 46-47 C de geziyor ve artış yok.

Sizce sorun nedir? Chrome kullanmak istiyorum son sürüm yüklü ama ısınıyor laptop um.

• Laptopınızı soğutucu ile kullanmıyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Post Mortem

Laptopınızı soğutucu ile kullanmıyor musunuz?

Sadece internette gezindiğim için bu sıcaklık değerlerini ölçerken takılı değildi hala da takılı değil. İE de şaun 46-48 arası geziniyor. fazlasını görmedi. Hava 23-24 C arası şuan.
  • Eklenti kullanıyor musunuz Chrome'da? Ayrıca aynı sayfaları mı test ettiniz?
  • quote:

Eklenti kullanıyor musunuz Chrome'da? Ayrıca aynı sayfaları mı test ettiniz?

Evet aynı sayfalarda geziyorum. 8 sekme aynı sayfada sabit olur. Chrome de tek fark tampermonkey yüklü şuan. Öncesinde de sıcaklıklar yine yüksekti ama. En fazla 1C belki oynamıştır. Oda hava daha sıcak o yüzden sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elmaaarmut -- 14 Nisan 2013; 19:10:46 >
  • Bir laptop için fazla sekmede o kadar sıcaklıklar zaten normaldir bence. Chrome kodları farklıdır, IE kodları farklıdır o yüzden böyle farklılıklar olabilir. Bence sıcaklığa değil de performansa bakmak daha doğru olur.
  • quote:

Bir laptop için fazla sekmede o kadar sıcaklıklar zaten normaldir bence. Chrome kodları farklıdır, IE kodları farklıdır o yüzden böyle farklılıklar olabilir. Bence sıcaklığa değil de performansa bakmak daha doğru olur.

Fazla bir fark yok gibi. Chrome daha akıcı ama arada yükselen fan sesi rahatsız ediyor. Birde Aida izleyici de Chrome açınca Soğutucu fanlar > Grafik işlemci (GPU) %30 görünüyor. İE de bu olmuyor. Acaba harici gpu yu mu devreye alıyor.
  • Doğru söylediniz aslında.Ekran kartının denetim masasından bakın isterseniz orada aktif ettiğini yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elmaaarmut

quote:

Bir laptop için fazla sekmede o kadar sıcaklıklar zaten normaldir bence. Chrome kodları farklıdır, IE kodları farklıdır o yüzden böyle farklılıklar olabilir. Bence sıcaklığa değil de performansa bakmak daha doğru olur.

Fazla bir fark yok gibi. Chrome daha akıcı ama arada yükselen fan sesi rahatsız ediyor. Birde Aida izleyici de Chrome açınca Soğutucu fanlar > Grafik işlemci (GPU) %30 görünüyor. İE de bu olmuyor. Acaba harici gpu yu mu devreye alıyor.

Chrome.exe için yüksek performans ta kalmış harici GPU. Güç tasarrufuna aldım sanırım sorun çözüldü tşk hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elmaaarmut -- 14 Nisan 2013; 19:18:27 >

• Chrome zaten çok uzun kullanımlarda sürekli ramden ve cpu dan yiyen bir tarafı var kendi kendine halleniyor arada :) buna fix hala getiremediler çözümüm chrome u tamamen kapatıp açmakta buluyorum ben...

Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cntzlm

Chrome zaten çok uzun kullanımlarda sürekli ramden ve cpu dan yiyen bir tarafı var kendi kendine halleniyor arada :) buna fix hala getiremediler çözümüm chrome u tamamen kapatıp açmakta buluyorum ben...

Saygılar...

Uzun süre açık kalıyor ie. İE de bir şişme var gibi ama bir yere kadar oluyor. Pc ve kendi performansından ödün vermeden 3 gün kullandığım olmuştur. Chrome kullanmıyorum ama böyle bir zaafı varsa işime gelmez. Çok sekmeli gezintide kapa aç yapmak ister istemez sıkıntı oluyor.
  • Bütün bunların suçlusu flash denilen optimizasyon karşıtı platformdur. Mecbur olmasam direk kaldırırım pc den. 720p DTS video izlerken 45C olan işlemcim, browser üzerinden flash ile 720p video larda 75C oluyor. Bu nedir yahu, sistem düşmanı adobe'a
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ratkow

Bütün bunların suçlusu flash denilen optimizasyon karşıtı platformdur. Mecbur olmasam direk kaldırırım pc den. 720p DTS video izlerken 45C olan işlemcim, browser üzerinden flash ile 720p video larda 75C oluyor. Bu nedir yahu, sistem düşmanı adobe'a

Flash biraz ram de şişiriyor sıaklıkta yükseltiyor flash lı birden çok site açınca ie daha geç yanıt veriyor. HTML 5 daha yeni çıktı flash ın yerini ne kadar tutar bilmiyorum. Bir çok site hala flash player den video yürütüyor.
  • Guc ayarlarindan gelismis seceneklerine girin oradan bi yol vardi cekirdek park etme durumunu regedit ten ayarlayin forumda konusu vardi. sonra bunu yapin ardindan en dusuk islemci durumunu %3 yapin. 39c ye bile inecektir. bide alttan hava alsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşın pc athlon x2 işlemcili 3 gb ram vs var. masaüstü olmasına rağmen chrome kullanırken işlemci %30 gibi uçuk kullanıma ulaşıyor. IE kullanırken %5 te geziyor. ÜStelik chrome da eklenti vs de yok. Ayrıca çok fazla ram ve hdd te 1 gb ın üzerinde alan kullanıyor.

Hafif ve hızlı chrome son zamanlarda saçmalamış durumda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.