Şimdi Ara

'IELTS vs. TOEFL' hangisi daha kolaydır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir özel şirkete başvurusunda bulunucam, adamlar yeterlilik olarak IELTS den 6.5, TOEFL dan da 85 istiyorlar. Bilkent Üniversitesi mezunuyum ve ingilizcem iyidir. Sizce hangisi daha kolaydır, istedikleri puanı almak daha makuldur? lütfen daha önce bu sınavlara girmiş arkadaşlar ciddi yorumlar yaparsa sevinirim.. teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: bhiziroglu

bir özel şirkete iş başvurusunda bulunucam, adamlar yeterlilik olarak IELTS den 6.5, TOEFL dan da 85 istiyorlar. Bilkent Üniversitesi mezunuyum ve ingilizcem iyidir. Sizce hangisi daha kolaydır, istedikleri puanı almak daha makuldur? lütfen daha önce bu sınavlara girmiş arkadaşlar ciddi yorumlar yaparsa sevinirim.. teşekkür ederim

Ielts a gir bende onumuzdeki sene girecem, cunku toefl da atasözleri vs. soruyorlar.
  • bende bunun cevabını ariyodum beyler, bilenler paylaşırsa çok makbule geçer
  • IELTS bence daha kolay
  • 2side hemen hemen aynı. tek farkları biri bilgisayar ortamında diğeri ise kağıt olarak. bende bu sene gireceğim. Sanırım IELTS in girme hakkı sınırsızmış. Her ay düzenlendiği için istediğin puanı alamasanda bir sonraki ay tekrar girebilrisin.
  • hangisi bilgisayar ortamında olucakmış? sanırım bilgisayar daha avantajlı gerek yazmada gerek okumada?
  • quote:

hangisi bilgisayar ortamında olucakmış? sanırım bilgisayar daha avantajlı gerek yazmada gerek okumada?

bilgisayar ortamında olan TOEFL
    kağıt ortamında olan IELTS

tabi bu avantaj kişiye göre değişir. Genelde çoğu kişi IELTS tercih ediyor(Klavye de zorlananlar)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yüksek lisans kazanmak daha mı kolay?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben de bir soru sorayım.
    Toefl itpden 513 almak mı daha kolaydır yoksa ieltsden 6 almak mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıı
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Tuna#

ben de bir soru sorayım.
    Toefl itpden 513 almak mı daha kolaydır yoksa ieltsden 6 almak mi ?

TOEFL ITP arastirdigim kadariyla kurumlarin özel olarak istedigi bir sinav. Örnegin x sirketi sizden ITP sinavi ister. Fakat o sinav sonucu baska bir kurumda gecerli olmuyormus. Arastirdigim kaynaklarda böyle yaziyor.

IELTS in kurumlar icin yapilmis sinavi hakkinda bilgim yok varmi yokmu.

ITP'' de writing/yazma/ bölümü yok.
    IELTS de 4bölüm de var.

Benim arastirmalarim genellikle egitim icin olan sinavlar hakkinda. yani TOEFL ITP kurumlar icin yapilan bir sinav.
  • ietls daha kolaydır . Bilkent mezunuysan iyi bir puan alacağını düşünüyorum
  • çok teşekkür ederim yorumlar için, eilts e başvurucam
  • quote:

çok teşekkür ederim yorumlar için, eilts e başvurucam

hocam IELTS'e ne konuda gireceksiniz? Üniversite icin mi yoksa isyerleri icin CV'de bulunması gerektigi icin mi?
  • bir bankaya müfettiş yardımcılığı için başvuru yapicam da, ielts yada toefl da yeterlilik istiyorlar
  • toefl ielts'e göre biraz daha zor bence çünkü pc ortamında ve 4 saat adamı bildiğin ağlatıyor .. toeflda bilgisayara kısıtlı bir sürede konuşmak zorundasın oysaki ielts'de bir odada hoca ile konuşursun ve 12 14 dakika karşılıklı iletişime dayalıdır..toeflda herşey yazıdır ielts görsel ağırlıklıdır konuşmada bahsi geçen bir radyo çaların tanımına göre şekillerden seçim yapman istenir..süresi 2saat 45 dakikaydı sanırım .. toeflda bi günde 4 saat süreli 15 dakika dinlenme molalı bir sınava tabi tutulursun ieltste konuşma başka bir gün yapılır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.