Şimdi Ara

IELTS yada Herhangi bir Akademik Essay yazarken 'Whom' kullanılımı hakkında bilgi sahibi olan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Essay yazarken Whom kullanmalı mıyız? çok resmi ve old fashion olduğu yazıyor.Ayrıca Who formal ve informal yerlerde kullanılıyormuş google'da. Kıssadan hisse sadece Who ile cümle kursak tam not alır mıyız? Yada whom ile de cümle kurmamız gerekiyor mu anlamadım. hertürlü yoruma açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 8 Nisan 2020; 20:6:7 >

• Eğer whom kullanılması gerekiyorsa kullanılmalı sorduğunuz soru kime yerine kim kullansak olur mu gibi bir soru
    Preposition dan sonra whom kullanılması doğrudur
    To who değil to whom doğrusu
    To who şeklinde bir kullanım grammar olarak yanlıştır

Akademik olarak bir essay yazarken zaten seçtiğiniz kelimeler önemlidir get used to yerine accommodate kullanmak ya da alter yerine doctor kullanmak verebileceğim birkaç örnek old fashioned olarak düşünülmesi grammar olarak hakim olmayan kesim hakkındadır ki essay yazarken resmi olmanız gerekmektedir zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holmes was here

Eğer whom kullanılması gerekiyorsa kullanılmalı sorduğunuz soru kime yerine kim kullansak olur mu gibi bir soru
    Preposition dan sonra whom kullanılması doğrudur
    To who değil to whom doğrusu
    To who şeklinde bir kullanım grammar olarak yanlıştır

Akademik olarak bir essay yazarken zaten seçtiğiniz kelimeler önemlidir get used to yerine accommodate kullanmak ya da alter yerine doctor kullanmak verebileceğim birkaç örnek old fashioned olarak düşünülmesi grammar olarak hakim olmayan kesim hakkındadır ki essay yazarken resmi olmanız gerekmektedir zaten
    yani whom kullanılıyor mu writing de?

diyelim ki acele ettik whom yazılması gereken yere who yazdık yanlış mı kabul ediliyor?
  • VolcanoPower kullanıcısına yanıt
    Tabii ki hem akademik hem günlük hayatta kullanılıyor

Yanlış yaptığınız için yanlış kabul ediliyor ikisi de farklı anlama gelmekte so yerine but kullanmaktan farkı yok ikisinin de kullanıldığı yerler farklı farklı anlama gelmekte

• quote:

Tabii ki hem akademik hem günlük hayatta kullanılıyor

Yanlış yaptığınız için yanlış kabul ediliyor ikisi de farklı anlama gelmekte so yerine but kullanmaktan farkı yok ikisinin de kullanıldığı yerler farklı farklı anlama gelmekte
    Teşekkür ederim adamsın!

bu videoda hem konuyu hemde nerde kullanıldığını anlatmış zar zor buldum 10 tane video izledim öncesinde

• Rica ederim araştırıp kolaylıkla geliştirilen bir konu

• quote:

Rica ederim araştırıp kolaylıkla geliştirilen bir konu
    bazen forumda cevaplarını görüyorum insanlara yardımcı oluyorsun. Merak ediyorum dil mi okuyorsun. İngilizcenin hayatındaki yeri nedir.
    Amerikada bir üniversitede kayıtlıyım şuanda SAT ve süreç için çabaladım ve yüksek skorlar aldığımı düşünüyorum.
    Elimden geldiği kadar insanlara yardım etmeye çalışıyorum her konuda özellikle Türkiyedeki ingilizce üzerine eğitimi yeterli ve güzel bulmadığımdan. Bazı insanlar kendilerine öğretilen bilgilerin yanlış olabileceğini düşünmüyor hiçbir zaman
  • quote:

Amerikada bir üniversitede kayıtlıyım şuanda SAT ve süreç için çabaladım ve yüksek skorlar aldığımı düşünüyorum.
    Elimden geldiği kadar insanlara yardım etmeye çalışıyorum her konuda özellikle Türkiyedeki ingilizce üzerine eğitimi yeterli ve güzel bulmadığımdan. Bazı insanlar kendilerine öğretilen bilgilerin yanlış olabileceğini düşünmüyor hiçbir zaman
    Bende sürekli öğrenmeye çalışıyorum.Kısaca anlatmam gerekirse türkiyede ve avusturalya da çeşitli kurslara gittim. sevgilim tanışalı 8 yıl oldu avusturalyalı kendisi. Yabancı dili çok seviyorum bana birçok kapıyı açtı. Ufkumu genişletti. 3-5 tane sertifikam var fakat yeterli görmüyorum.IELTS yüksek skor amacım.Bu aralar virus mevzusu oldu.IELTS'e hazırlanıcaktım kendimi zorlamak istiyorum. Kendi başıma ders çalışırken birçok şeyi kullanmamaktan unuttugumu hatırlamam gerektigini farkettim.Bence dünyada bir insanın kendisine yapabilecegi en büyük kötülük "herşeyi bildiğini" sanmasıdır.Teşekkür ediyorum senin gibi insanalar olması güzel insaşşal başarılı olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 8 Nisan 2020; 21:59:44 >

evet kesinlikle her zaman gelişmek çabalamak lazım. İnternette yeterince kaynak olduğunu düşünüyorum şu zamanda sadece isteyip araştırıp çalışmak lazım isteyince olmayan bir şey yok
    teşekkür ederim siz de umarım istediğin yerlere gelirsiniz aklınıza takılan bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım IELTS e de hakim sayılırım
  • quote:

evet kesinlikle her zaman gelişmek çabalamak lazım. İnternette yeterince kaynak olduğunu düşünüyorum şu zamanda sadece isteyip araştırıp çalışmak lazım isteyince olmayan bir şey yok
    teşekkür ederim siz de umarım istediğin yerlere gelirsiniz aklınıza takılan bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım IELTS e de hakim sayılırım
    Teşekkür ederim özel'den atıyorum konu dağılmasın.
  • who kim

whom kimki gibi oluyor ... öyle daha kolay akılda kalır.
  • ebavamqko E kullanıcısına yanıt
    Kimi, kime

yani

me
    you
    him
    her
    it
    us
    them

koyuyorsun oraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 18 Nisan 2020; 23:14:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.