Şimdi Ara

IETT hack'lendi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu sabah saatlerinde İETT'ye (İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri) ait metrobüs ve otobüslere binen vatandaşlar ilginç bir durumla karşılaştılar. Araçlarda yer alan bilgilendirme ekranlarında, durak isimleri yerine "EKBER was here" yazısı yer aldığı görülüyordu.

Sabah erken saatlerde gerçekleşen olay sırasında İETT'ye ait web sitesine de erişim sağlanamıyordu. Özellikle son günlerde yaşanan terör saldırıları nedeniyle bazı yolcuların tedirginlik yaşamasına neden olan "EKBER was here" skandalı, kısa sürede sosyal medya üzerinde büyük bir alay konusu oldu.

Twitter üzerinden olay hakkında paylaşımda bulunan kullanıcılar kısa sürede İETT ve Ekber hashtag'lerini TT listesine sokmayı başardılar. Sorunun İETT sisteminin hacklenmesi nedeniyle meydana geldiği anlaşılırken kısa süreli şaşkınlık ve panik, saat 09:00 sularında her şeyin normale dönmesiyle son buldu.

IETT hack'lendi mi? 

• Ekber buralarda takılıyor musun bilmiyorum ama hazır hacklemişken bari öğrenciyi 1 tl tamı 2 tl yapaydın

terörle ilgili siber bir saldırı olmadığı apaçık belli, öyle bir şey olsa ekber was here mi yazar, hepiniz öleceksiniz ya da ne bileyim daha vahşi daha korkunç bir şey yazar..
  • devlet kurumlarının alayının güvenlik anlayışı sıfır. gerçi devletimizin hangi anlayışı sıfırın üzerinde tabi bu da var.

• quote:

Orijinalden alıntı: murdocklawless

devlet kurumlarının alayının güvenlik anlayışı sıfır. gerçi devletimizin hangi anlayışı sıfırın üzerinde tabi bu da var.

+1 henüz şifreleri hash'lemeyi çözememiş devlet kurumları var. Sağlık bakanlığının randevu sisteminde şifre unutunca şifre sıfırlama linki yerine direk şifreyi yolluyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

quote:

Orijinalden alıntı: murdocklawlessdevlet kurumlarının alayının güvenlik anlayışı sıfır. gerçi devletimizin hangi anlayışı sıfırın üzerinde tabi bu da var.
    +1 henüz şifreleri hashlemeyi çözememiş devlet kurumları var. Sağlık bakanlığının randevu sisteminde şifre unutunca şifre sıfırlama linki yerine direk şifreyi yolluyorlar

Aynı şekilde 15 gün sonrasına randevu vermeyen sistem tarihi 1 gün sonrasına aldığımızda randevuyu veriyor :)

• Bunu hatırlatmıştır. Bilen bilir...

IETT hack'lendi mi?
  • brooks was here, yeşil yol kim bilmez ki... benim asıl merak ettiğim bu saldırıyı yapan kişinin amacı neydi? yani bizim türk meraklı hackerlardan biri çıkıpta du bakayım ben buna sızabilirmiyim diye mi uyandı sabah? yoksa göz dağı vermek için yapılmış bi dijital imzamıydı?
    kabartma tozu pastayı ne kadar kabartır?
    babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi?
    aklımda deli sorular

• Başlık efsane olmuş, yok hacklenmedi iett nin canı sıkılmış onlar yazmış

• Şu an bindigim metrobuste de ekber was here yaziyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: khytr89

Ekber buralarda takılıyor musun bilmiyorum ama hazır hacklemişken bari öğrenciyi 1 tl tamı 2 tl yapaydın terörle ilgili siber bir saldırı olmadığı apaçık belli, öyle bir şey olsa ekber was here mi yazar, hepiniz öleceksiniz ya da ne bileyim daha vahşi daha korkunç bir şey yazar..

Belki de Allahu ekber yazmaya çalışmıştır ama o ekrana sığmayacağını bilmediği için öyle çıkmıştır nerden biliyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

brooks was here, yeşil yol kim bilmez ki... benim asıl merak ettiğim bu saldırıyı yapan kişinin amacı neydi? yani bizim türk meraklı hackerlardan biri çıkıpta du bakayım ben buna sızabilirmiyim diye mi uyandı sabah? yoksa göz dağı vermek için yapılmış bi dijital imzamıydı?kabartma tozu pastayı ne kadar kabartır?babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi?aklımda deli sorular

O film "Esaretin Bedeli" değil miydi?

• quote:

Orijinalden alıntı: khytr89

Ekber buralarda takılıyor musun bilmiyorum ama hazır hacklemişken bari öğrenciyi 1 tl tamı 2 tl yapaydın terörle ilgili siber bir saldırı olmadığı apaçık belli, öyle bir şey olsa ekber was here mi yazar, hepiniz öleceksiniz ya da ne bileyim daha vahşi daha korkunç bir şey yazar..

el atmışken 20 kuruş tam 10 kuruş öğrenci yapsın perfek olur valla

• balon haberler için free kaynak

• İlk değil, son da olmayacak muhtemelen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İslami yazıyı olmadık yerde görünce nedense Müslüman da olsa korkuyor insan cihatçılar beni de öldürecek mi acaba diye. Editör bile korkmuş

• İhaleyi kim aldıysa artık azıcık çalışsın.

Bu sistemlere girebilmek her zaman mümkün de, yasalar sıkıntı olmasa analarını ağlatmak fazlasıyla basit.
  • Selamlar,
    İlgili database e sql injection ile sorgu oluşturarak databasenin kullanıcı verilerini almış olabilir.

Eklemek isterim ki bu gibi olaylar önceden de yaşanmıştı.

• quote:

devlet kurumlarının alayının güvenlik anlayışı sıfır. gerçi devletimizin hangi anlayışı sıfırın üzerinde tabi bu da var.

Sen ne konuşuyorsun negatif iq nun ispatı . Gelmiş burada hükümete devlete atıyor kendini bilmez . Bir kişi de şikayet etmez .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfzxcv12

quote:

Sen ne konuşuyorsun negatif iq nun ispatı . Gelmiş burada hükümete devlete atıyor kendini bilmez . Bir kişi de şikayet etmez .

hadi canım hadii, sağdan sağdan ikile, belki cüzdan bulursun allah'ın açları sizi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.