Şimdi Ara

İflah olmaz yerlilerimiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kadromuzdaki yerli futbolculara şöyle bir göz attım. Elimizde baltaya sap olacak emreyi saymazsak 2 tane yerli var.

Harun Tekin 30 yaşında bu arkadaşımız eski tip çizgi kalecilerinden uçanı kaçanı çeler, ama hava hakimiyeti, yan toplar stoperlerlerle iletişim gibi zihinsel beceriler isteyen konularda sınıfta kalıyor. Güzel bi yedek kaleci olur. Volkanın tek kollu halini her türlü tercih ederim. Ali Koç'un eh işte transferlerinden birisi.

Serdar Aziz: Bu arkadaşı Bursa'dan beri yakın takip ediyorum. Meziyetleri yanında iyi bir stoperle türkiye ligi için iş görür.

Gel gelelim istikrarlı şekilde bursadan beri sakatlanıyor. Ya kafayı gözü yarıyor, ya orasını burasını kırıyor. Profesyonellikten uzak aynı zamanda sakar. Kendine bakan işine adapte olan bir stoper olsa namı Türkiye liginden öteye giderdi. Sezon açılışında gene bi tarafını kırarak yanıltmadı. Ali koçun çöp transferlerinden birisi.

Sadık Çiftpınar: Bu kardeşimiz iyi niyetli çalışkan aynı zamanda candan. Fenerbahçe formasının kıymetini biliyor. Ama futbolun, savunma yapmanın temel eğitimlerini almadığı için bu saatten sonrada pek alamayacağı için bize yaramayacak. Elde avuçta stoper kalmadığı sürece kupa maçları hariç forma verilmemesi gerekiyor. Cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşelidir. Bize kaliteli isimler gerekli. Kadroya yerli birisi lazımsa, alt yapıdan pontansiyelli birini yaz gitsin. Sadıktan kötü olma şansı yok.
    Ali koç'un çöp transferlerinden birisi.

Hasan Ali Kaldırım: Bahsettiğim baltaya sap olacak isimlerden bir tanesi bu. İş ahlakı yüksek, profesyonel ve kendini her daim geliştirmeye çalışan, forma ondayken ekstra bişeyler yapmasa da temel görevlerini aksatmayan birisi. Zaman zaman formunu yükseltip goller ve asistler de yapıyor. Bende herkes gibi beğenmeyerek izliyordum ama adam söke söke aldı formayı daha iyisi de yok henüz.

Tolgay Arslan: Biliç zamanından beri izlerim, çok da sevdiğim bir futbolcuydu. İlk geldiği zamanlar "box to box" denilen işi gayet güzel yapıyordu. Top rakipteyse basıyor sıkıştırıyor geçirmiyor, top onda tempoyu ayarlıyor takımını karşı tarafa yerleştiriyordu. Uzaktan şutlarıda vardı güzel paslarıda. Ne olduysa çapraz bağlarını kopardıktan sonra oldu. Sakatlıktan döndükten sonra da şenol güneşin orta sahası atiba oğuzhan sosa ile yağ gibi akan orta sahada doğal olarak kendine yer bulamadı. Daha sonra da hırsını kaybetti al gülüm ver gülüm oynamaya başladı. Bize geldikten sonra da yanında aynı umursamazlığı getirdi. O eski hırsını geri getirebilecek bir dokunuş gerekli ama benim pek umudum yok. Buna bide bonservis ödedik. Ali koç'un çöp transferlerinden birisi.

Tolga Ciğerci: Bu arkadaşı herta berlin'den beri göz ucuylada olsa takip ediyorum. Çok teknik bir futbolcu olmasa da, oyunu çok iyi takip eder sahanın her yerine basar ortasahanın tüm ameleliğini yapar. Yanına koyduğun diğer ortasahaları tamamlayıcı kaliteli bir isim. Ama bu adamın kronik sakat olduğunu sağır sultan dahi biliyor. Galatasaray sağlıklı olsa zaten bırakmaz. Bırakılacak bir adam zaten değil. Son 3 gündür gene sakatlığı nüksettiği için ayrı bireysel idmanlara başlamış. Hiç bir şekilde yanıltmıyor.
    Ali Koç'un bir diğer çöp transferi.

Ozan Tufan: Bursadan beri bunuda yakından takip ediyorum. Bize geldiğinde eksikleri vardı. Tam pişmiş bir futbolcu değildi. Ama çok güzel şeyler vaad ediyordu. Oyun zekası ortalama, tekniği geliştiribilir, fiziği herkesin şişman kilolu vs. demesine rağmen asla ona dezavantaj olmadı. Sahaya çıktığı zaman tepmosunu 90 dakika her zaman korur. Bizde olmamasının %50'si kendi toyluğu geri kalan %50 si yönetim ve taraftara aittir. Vitor pereira zamanında elimizde diego harici tek ofansif meziyetleri olan orta saha olmadığı için ozanın bu bölgede kullanmaya çalıştı. Ozan bunu tecrübesi gereği kaldıramadı. Ama milli takıma ne zaman gitse yeterli düzeyde performans gösterdi. Aykut kocaman zamanında tam ritmini buldu açılmaya başladı derken Aykut Kötü gidişin faturasını buna kesti. Kesik yiyince yaşının da verdiği gazla hocayla ters düştü. Aykut gitti, ozan sezona bu seneki gibi özel antrenörle çalışarak hazır geldi yönetim onu araplara satmaya çalıştı. Kabul etmedi tekrar kadro dışı bırakıldı. Yönetim burada büyük hata yaptı. Bu konuda ozan haklıydı. Bu sene ozan çok hırslı. Hala umudumu kaybetmiş değilim. Çocuğa gereksiz sorumluluk yüklenmezse faydalı olacağını düşünüyorum.

Mehmet Ekici: İçimdeki ukte isimlerden birisi. Kendisinin 2014/2015 trabzon performansı vardır ki, o sezon şampiyon olan galatasaraylıların yere göğe sığdıramadığı sneijder'den istatistikleri bi iki tık fazlaydı. Gol asist kilitpas vs... O sezon oturtup trabzon maçları izletiyordu bana. Bize geldikten sonra 6 ay futbol oynamamanında etkisiyle ağır bi kas sakatlığı yaşadı.
    Tekrar da toparlayamadı. Toparlayacak gibi de gözükmüyor. Fizik kalitesi benimkiyle aynı. Mental yapısı zayıf, iş ahlakı olmayan kendine bakmayan çalışmayan bir isim. Yeteneklerine ihanet edip beni çok üzen birisi. Bundan da umudum yok.

Alper Potuk: Bu adam çok garip, atsan atılmaz satsan satılmaz tipte. Devamlı 11 oynatmazsan form tutamaz. Form tutunca da sakatlanır. Sakatlıktan dönüp form tutması tekrar zaman alır. Böyle bir döngüye girer. Buda profesyönellikten uzak, çalışmayan kendine bakmayan bir futbolcu. Ne zaman alper uçuşa geçti gol asist yapıp takımı götürüyor gibi gözükse sakatlanır. Dikkat edin sol ön baldırının üstünde daima bant yapışıktır. Hafif ağrısı her zaman vardır yani. Tempo yükseltince atar o kas. Kaçarı yok.
    Buda umutsuz vakka.

Emre Belözoğlu: Bunu değerlendirmeme gerek yok. Orta sahanın bizim tarafına bakan yayına bir sandalye atıp otursun. Yukardaki isimlerin hepsinden daha faydalı olur.

Yönetim bu yerlileştirme transferleri yaparken en büyük yaptığı hata, Şener'i tutmamak oldu. Bek kıtlığı varken elindeki türkiyede yerli en verimli olabilecek adamı gitti ezeli rakibe verdi. Şener her ne kadar defansif zaafları olasa da Türk olarak iş ahlakı yüksek rotasyonda iyi kötü iş yapacak futbolcuydu.

Totele vurunca: Emre, Hasan Ali, yarım da Ozanı sayarsak iş yapacak elimizde 2,5 tane yerli oyuncumuz var.

• Zamanında alperi alamayan gs fatih terim milli takımda iken hep 30 kişilik kadroya aldı sonra yolladı aldı yolladı madem iş yok ne alıyorsun geniş kadroya maksadı zamanında beni tercih etmedin ben de böyle yaparım diyor bi nevi öc alıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence Sadığa fazla yükleniyorsunuz.Medya ve Taraftar yüzünden şişirildi Marcao ve Luyindama'yı bastırsın diye.Rotasyon olarak fazlasıyla yeterli ama yanındaki adamda önemli.
  • XeNoPHoBiaTiC kullanıcısına yanıt
    Yüklenilecek bir durum yok. Adamın kapasitesi kalitesi belli. Asıl ondan fazla şeyler beklemek ona yüklenmek olur. Çünkü karşılamayacak.

O bahsettiğin stoperlerle ismi yan yana anılacak birisi dahi değil bırak kıyas etmeyi.

GS 8 verdi çok iyi stoper edindiler bu gün. Yaşıda uygun zarar etmeden kâr ederek satabilecekleri birisi.
  • martax32 kullanıcısına yanıt
    Bence Derbi Harici ligde her maçta forma giyebilir Sadık.Zaten avrupa yok.

Keza Ozan da öyle Bu iki oyuncu Galatasaray veya Beşiktaşta olsa bence daha başarılı olurdu.Ozana daha fazla şans verilmeli ve güvenilmeli.
  • Ozan harici katılıyorum. Ozandan bize fayda gelmez. Anlamadığım şey şu: bunlari sen taraftar gözüyle biliyorsun da futbolun icindeki bu işe yaramazlar niye göremiyor

• yattarali Y kullanıcısına yanıt
    Bu sene son senesi, bize fayda gelmesse uzatmazlar kontratı. Gittiği yerde de ağzı açık izleriz hep birlikte.

Ali Koç acemilikten bu işleri yapıyor diyecem 2. senesine girdi hala çöp peşinde.

Aziz yıldırım kötü transfer yapmazdı. İyiyi alıp getirir takımda çöpe dönüştürürdü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martax32 -- 30 Temmuz 2019; 14:54:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zatı Muhterem kullanıcısına yanıt
    Adamın mecali mi kalmış ki kaptırdığı topu kovalasın ? Veya orta sahada takım savunması yapsın. Fiziksel olarak bitik. Tamam eskiden de çok mücadeleci bir yapıya sahip değildi ama üst üste geçirdiği sakatlıklardan sonra hepten bitti. İşin kötü tarafı bir futbolcu kendini fiziken hazırlayamıyorsa profesyonel olmayan, işine saygı duymayan ahlaksız bir insandır.
  • Ozana soru işaretleriyle yarım diye not düşmüşüm.

Tövbeler olsun umudumu boşa çıkarmadı 3 kişilik oynuyor.
  • Bu kadrodan alperi atsan başka parazit kalmıyor şükür. oda maaşını azalttırdı o yüzden gözüme batmıyor. Ancak bu isimlerden Tolga,Tolgay,Harun,Sadık,Ekici'ye asla yüksek maaştan kontrat imzalanmamalı. maksimum rakam 1 milyon euro olmalı o bile fazla aslında.

• emrehan09 kullanıcısına yanıt
    aralarında 1 milyonluk performans gösteren yok henüz. Tolga iyi sadece, oda her an sakatlanabilir. Maç başı anlaşmak lazım onunlada.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.