Merhaba arkadaslar, Cidden benimle ilgili cok özel, en yakinlarimin dahi bilmedigi kötü bir tecrübemi, sizler icinde ibretlik bir ders olmasi amaciyla paylasiyorum. Umarim bir faydam dokunur. Bundan birkac ay evvel, yeni Türkiye ye döndüm Ingiltere den ve yaninda ise basladigim, cok ama cok deger verdigim, her zaman sözüne itibar ettigim, inanilmaz bir sevgi ve saygi duydugum, yillardir tanidigim, benden 13 - 14 yas kadar büyük, 50 li yaslarinda bir abim ( adi batsin ! ) olay aynen su sekilde gelisti. En ufak bir yanlis anlatmam ve mübalagam varsa Allah bir nefes daha almayi nasip etmesin bana, ailemin onuru üstüne yemin ederim. 150 bin lira paraya sikisiyor. Ya kardesim arabami da satacaktim satis son anda iptal oldu, ödeme de yapmam gerek ne aksi oldu bu durum, Corona da basladi ne yapacagiz. Abi dedim senden mi kiymetli kenarda var 150 bin lira param buyur arabani satarsin, parani alinca bana ödersin. Yapar misin gercekten böyle birsey ? Abi niye yapmayayim arabani satinca ödersin. Lütfen sakin borcumu ödeyecegim diye de ilk gelene, piyasasinin altina cok düsük fiyata satma, piyasasi neyse o rakama satilana kadar bekle. Birkac ay da sürerse sürsün sorun degil, piyasasina sat, satilinca verirsin. Neyse bir hafta kadar gecmedi bile, arabasi 850 bin lira gibi bir paraya satildi. Borcunu kapatmis, kendine baska bir 450 bin liraya Porsche arac almis, Whatsapp ta bana bunlari anlatiyor ve sonunda bana da diyor ki Emre senin paranin ben 30 bin liralik bir kismini verebilecegim hemen hepsini ödeyemem. Ben tabi bu mesaji okuyunca sok ! Abi dedim eyvallah bak arabani satmis, borcunu kapatmis, isini görmüssün. Hayirli ugurlu olsun yeni araba da almissin ama biz seninle böyle konusmadik ki. Para da almissin elinde para varken benim parami niye ödemiyorsun. Vaaayy efendim sen misin bunu yazan bana bagirarak bir sesli mesaj atmis nasil bagiriyor ama telefonda ses telleri yirtilacak afedersiniz bir tarafini yirtarak bagiriyor sen ne bicim adamsin ulan, verilen para hemen geri istenir mi sen demedin mi birkac ay sonra da olsa versen olur abi diyen, bu ne terbiyesizlik ayiptir. Abi dedim ben sana zarar etme, borcum var diye ilk gelene ölü fiyata verme dedim birkac ay sonra satilsin öyle verirsin dedim. Parasini da alsan bile bana taksit taksit ödersin demedim ki. Pardon da parani almissin isini görmüssün borcunu kapatmis kalan parayla kendine araba bile almissin benim niye parami vermiyorsun. Seni de parani da ..... yapayim al birazdan parani iade ediyorum diye mesaj atmis. Tesekkür ederim abi dedim. Uzatmadim. Parami atti. Sonra da yazmis isyerinde bu muhabbeti bir kisi duyarsa bitersin. ( Birde tehdit ediyor beni.) abi dedim abi kardes arasinda bu mevzu kimi ne ilgilendirir. Böyle bir seyi bana demis olman dahi beni üzdü. Neyse sonradan belli ki yeterli görmemis, ofise gittim ki bilgisayarim calismiyor, giris kartim okumuyor. Sekreter kiz dedi Emre Bey bir toplanti odasina gecer misiniz. IK müdürü geldi Emre Bey deneme süresi icerisinde sizinle ilisigi kesiyoruz. Dedim hayirlisi olsun. Verdim sirket aracini da gittim. Sonrasinda baktim mesaj dedigimiz gibi bu olayi sakin ayrildiktan sonra da kimseye anlatmak yok. Tabi buna bir telefon actim, actim agzimi yumdum gözümü, tepeden asagi, filtre miltre yok. Simdi burada yazmayayim. Bu tarz insanlar cok merak ediyorum aksam eve gittiklerinde cocuklarinin yüzlerine, eslerinin yüzlerine nasil bakip, aksam rahat rahat kafayi yastiga vurabiliyorlar ? Hic mi bir utanma ar duygusu, vicdani rahatsizlik duymuyorlar ? Insanin en büyük erdemidir sözünün eri ve merhamet vicdan sahibi olmasi ? Nasil adamim diye insan icinde dolaniyorlar insanin akli fikri almiyor ! Iste o gün icimdeki merhameti sevgiyi sevkati öldürmem gerektigini anlamis oldum. Daha birisi önümde can cekisse bir bardak su veririm o kadar ötesi de bir lira vermem. Bu konuda da cok büyük yeminim var tövbem var kitaba namusum üstüne el basmisim. Düsünün yani verdigim rakami hadi .... git lan yok para mara ben senden para mi aldim sanki dese bir bardak soguk su icecegim düsünün yani. Insanoglu böyle bir varlik iste firsatini yakalamaya görsün sorun degil bir daha kimseye vermem öyle kötü bilsinler illa da kötü bileceklerse. Simdi umrunda olmadigi gibi, arkamdan muhtemelen serefsiz parasini bir hafta sonra geri istedi diyordur. Demez ki ulan ben 850 bin lira para almisim, 450 bin liraya kendime baska araba almis, 150 bin liralik borcumu kapamisim geriye 250 bin lira kalmis cocugun parasini vermem icap ederdi diye. Böyle düsünse zaten o halti yemez ! Bu hikayeden de bu forumdaki herkes nasihat cikarsin dilerim kendisine. Utancimdan anneme babama esime bile anlatamadigim bir deneyimimi burada sizlerle paylasiyorum degerli dostlar. Muhtemelen bunu esime aileme söyleseydim, belkide aranizda bazilarininda düsünebilecegi gibi, benim ne kadar dangalak oldugumu düsüneceklerdir. Ne diyeyim yasayacagimiz varmis. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etoiledorient -- 24 Ağustos 2020; 7:31:16 > |
Bildirim