Şimdi Ara

Iyilikten maraz dogar dedikleri bu olsa gerek... (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
0
Favori
4.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Paranı bu kadar kolay geri alabildiğine sevindim !!!!

• serafon kullanıcısına yanıt

neden bu kadar fazla ünlemli bir cümle ?

• quote:

Orijinalden alıntı: etoiledorient

neden bu kadar fazla ünlemli bir cümle ?

150 bin tl gibi bir parayı borç verebildiğinize şaşırmıştır muhtemelen. geri vermez diye 100 liradan fazla para vermiyorum ben çevreme. sen 150 bin tl vermişsin. şükret o parayı aldığına.

• cristomontekontu C kullanıcısına yanıt
    Yok ne olursa olsun herkes haddini bilecek hocam. Tanımadığınız etmediğiniz bir arkadaşlık hukukunuz sohbetiniz olmayan insanla istediğiniz gibi üslupla konuşmaz ya da yazismazsiniz değil mi?
    Şaşırmış olabilir insan doğrudur. 4-5 tane unlemin mantığı nedir?

Evet uzun yıllar tanıdığım biridir ama yıllarca tanımak bir insana güvenmek için yeterliymis fakat yanılmamak için değil. Bizde bunu öğrenmiş olduk. Kimse elinde böyle bir imkan varken, yasal olarak vermese üstüne benim anca bir bardak soğuk su icebilecegim bir durum varken tıpış tıpış bana o parayi verir mi je kadar haklı olursam olayım? Tabi ki vermez. Lakin benimde hayatta bir duruşum vardır. Vicdanım Allah a hamd olsun çok rahat. Hayatta da en korktuğum şey kul hakkıdır. Birisinin 1 lirası bende kalacağına, 1 lira hakki bende kalacağına ve bu şekilde hukukumuz sonuçlanacagina, canım çıksın daha iyi. Bütün yüreğimle diyorum. Lakin hayatımda kimseye de 1 kuruş paramı yedirmedim. Kendisine de bunu açık açık söyledim zaten. Bu para akşam 5 e kadar ya hesabımda görürdüm, ya da kendisini de ya tek gördüğüm yerde ya da çoluk çocuğunun gözü önünde çeker vurur öldürürdüm. Bunu gerçekten yapacağımı bildiği içinde uzatamadi zaten konuyu. Olmasa milletin canına çökecek halim yok elbette yoksa yoktur, söz vermiştir ama olmamıştır bende insan evladıyım ama olduğu halde benim paramın üstüne yatan olduğu zamanda sorun değil ben hapiste sürünürüm kendi de mezarda olurdu ben razıyım. Tabi bu tarz mevzulardan uzak durmak en iyisi. Gebertmeyle bitecek halleri yok en nihayetinde böylesi karaktersizler. Lakin ciddi ciddi yapacaktım bunu. Dediğim gibi bunu da kendiside gayet iyi biliyordu. Bana da güzel bir ders oldu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• etoiledorient kullanıcısına yanıt

İşin doğrusu yardımlaşmadır ama borcu alanın da dürüst olup en kısa sürede borcunu ödemeye çalışmasıdır. Böyle olsa toplumda maddi sıkıntılar çok daha az olur. Ama maalesef böyle insanlar çok kalmadı. Şahsen bireysel para vereceksem arkasını beklememek koşuluyla veriyorum, yani hayrına. Çünkü sözüne sadık çok az ve durduk yere strese giriyorsun. Sözünde durmayı bırak bir de yüzsüzlük yapıyor, pişkinlik yapıyor. Senin anlattığına göre bu kişi de öyle biri ve paranı vermesi büyük bir şans. Trilyonlarla oynayan adamdan 50 tl lik su parasını alamadığını bilirim. Çok acayipleşmiş durumda insanlar. Bankada 80 milyon parası olan adamın bir arkadaşıma 200bin TL borcunu ödememek için attığı kırk taklayı bilirim. Bana bir senedir borcunu ödemeyip gelip aldığı arabalarla yaptığı harcamaları anlatan yüzsüz insanları bilirim. En son devletten maaş alacak biri benden 250 TL istedi tamamen hayrına verdim. Normalde baksan ertesi gün maaş alacak ve verecek ve verme olasılığı çok yüksek diye düşünürsün. Eğer geri almak için olsa kesinlikle vermezdim. Aylar oldu ortada yok ki zaten beklentim de yok, sadece zor durumda olan birine yardım amaçlı verdim ama onlar öyle düşünmüyor maalesef. Sayısız örnek var. Bunlardan dolayı dedim fazla uğraşmadan alabilmişsin diye. Normalde baksan vermemesi imkansız gibi ama insanlardaki karakter bozukluğu anormali normal yapıyor maalesef. Azıcık yüz verseydin ama ciddi sıkıntıya girerdin. Geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Yok ne olursa olsun herkes haddini bilecek hocam. Tanımadığınız etmediğiniz bir arkadaşlık hukukunuz sohbetiniz olmayan insanla istediğiniz gibi üslupla konuşmaz ya da yazismazsiniz değil mi?
    Şaşırmış olabilir insan doğrudur. 4-5 tane unlemin mantığı nedir?

Evet uzun yıllar tanıdığım biridir ama yıllarca tanımak bir insana güvenmek için yeterliymis fakat yanılmamak için değil. Bizde bunu öğrenmiş olduk. Kimse elinde böyle bir imkan varken, yasal olarak vermese üstüne benim anca bir bardak soğuk su icebilecegim bir durum varken tıpış tıpış bana o parayi verir mi je kadar haklı olursam olayım? Tabi ki vermez. Lakin benimde hayatta bir duruşum vardır. Vicdanım Allah a hamd olsun çok rahat. Hayatta da en korktuğum şey kul hakkıdır. Birisinin 1 lirası bende kalacağına, 1 lira hakki bende kalacağına ve bu şekilde hukukumuz sonuçlanacagina, canım çıksın daha iyi. Bütün yüreğimle diyorum. Lakin hayatımda kimseye de 1 kuruş paramı yedirmedim. Kendisine de bunu açık açık söyledim zaten. Bu para akşam 5 e kadar ya hesabımda görürdüm, ya da kendisini de ya tek gördüğüm yerde ya da çoluk çocuğunun gözü önünde çeker vurur öldürürdüm. Bunu gerçekten yapacağımı bildiği içinde uzatamadi zaten konuyu. Olmasa milletin canına çökecek halim yok elbette yoksa yoktur, söz vermiştir ama olmamıştır bende insan evladıyım ama olduğu halde benim paramın üstüne yatan olduğu zamanda sorun değil ben hapiste sürünürüm kendi de mezarda olurdu ben razıyım. Tabi bu tarz mevzulardan uzak durmak en iyisi. Gebertmeyle bitecek halleri yok en nihayetinde böylesi karaktersizler. Lakin ciddi ciddi yapacaktım bunu. Dediğim gibi bunu da kendiside gayet iyi biliyordu. Bana da güzel bir ders oldu.

Hocam size bir zarar gelmeden parayı alabildiğinize şahsım adına sevindim, yazdıklarınızdan iyi niyetli bir insan olduğunuz anlaşılıyor ama dünya iyi insanlara iyi davranmıyor, yaşadığınız bu olaydan da şahit olmuşsunuzdur buna. Bakın "abi" gördüğünüz bir kişi yüzünden belki katil bile olacaktınız kendiniz söylüyorsunuz, böyle olaylara sebebiyet vermemek için en doğrusu, aileniz haricinde hiç kimseye güvenmemek, merhamet etmemektir. Gün geliyor ailen bile dünyanın en kötü insanı oluyor senin için durum böyleyken elin insanına güvenilir mi ? İnsanlar kardeşine bile böyle bir borç verirken senet imzalatıyor. Bunu çok büyük bir zarar da görmeden anlamışsınız çok şükür. En yakın arkadaşımıza bile 100 lira verirken geri döner mi diye düşünüyoruz artık, sizin 150 bin tl vermeniz, hatta bu parayı alabilmiş olmanıza kaç tane ünlem atılsa az kalır inanın.

Ayrıca o karaktersiz sizi işinizden de attırmış anladığım kadarıyla. Hem de siz ona istemeden 150 bin tl gibi büyük bir rakamı borç vermenize rağmen. Yapılan bir iyiliğe karşılık böyle bir kötülükle karşılık vermek. Dünya bu kadar adi işte, size iyi bir tecrübe olmuş. geçmiş olsun tekrar.

• serafon kullanıcısına yanıt

Detayli aciklama icin cok tesekkür ederim.

Dediklerine diyecek tek bir lafim yok. Harfi harfine katiliyorum hocam. Ne olursa olsun agizdan cikan ne ise o olmali. Insan sözü kisiligi karakteri icin yasamali. Kusura bakma cok fazla 4-5 ünlem birden koyunca dedim ne is bu adam böyle bir üslupla yaziyor ama bos bir insan degilsin belli yazdigindan.

Hicbir seyi hayrina vermek zorunda kalmamak dogrusudur. Insan sözüne de sevgisine da sadik olmali. Bu bir durus olmali. Amaan geri gelmezse de gelmesin diye kimseyi alistirmamak lazim bence üstadim. 1 tl de olsa bu ayni, 1 milyon tl de. Bana da güzel bir ders oldu. Hayrina veriyorsan o ayri senin takdirinde ama borc diye alipta, imkani oldugu halde sallamaya kalkan olursa, borcunu ödemekten kasten kacinan olursa da canini yakarim ben. Kendisi de bunu bildigi icin uzatamadi fazla ve uzun yillarin iliskisi bozuldu. Hayatimda kimsenin bir kurusu bende kalmadi. Öyle bir sey olacagina canim ciksin daha iyi. Vallahi de billahi de tallahi de bütün yüregimle söylüyorum bunu. Lakin benim paramin üstüne cöküpte, oldugu halde vermeyen adama ben o parayi yedirmem. Sorun degil iceri girer 10-15 senemi yakarim ama o adami da mezara sokarim. Iste tamda bu nedenle, karakterim böyle oldugu icin uzak durmak lazim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cristomontekontu

Hocam size bir zarar gelmeden parayı alabildiğinize şahsım adına sevindim, yazdıklarınızdan iyi niyetli bir insan olduğunuz anlaşılıyor ama dünya iyi insanlara iyi davranmıyor, yaşadığınız bu olaydan da şahit olmuşsunuzdur buna. Bakın "abi" gördüğünüz bir kişi yüzünden belki katil bile olacaktınız kendiniz söylüyorsunuz, böyle olaylara sebebiyet vermemek için en doğrusu, aileniz haricinde hiç kimseye güvenmemek, merhamet etmemektir. Gün geliyor ailen bile dünyanın en kötü insanı oluyor senin için durum böyleyken elin insanına güvenilir mi ? İnsanlar kardeşine bile böyle bir borç verirken senet imzalatıyor. Bunu çok büyük bir zarar da görmeden anlamışsınız çok şükür. En yakın arkadaşımıza bile 100 lira verirken geri döner mi diye düşünüyoruz artık, sizin 150 bin tl vermeniz, hatta bu parayı alabilmiş olmanıza kaç tane ünlem atılsa az kalır inanın.

Ayrıca o karaktersiz sizi işinizden de attırmış anladığım kadarıyla. Hem de siz ona istemeden 150 bin tl gibi büyük bir rakamı borç vermenize rağmen. Yapılan bir iyiliğe karşılık böyle bir kötülükle karşılık vermek. Dünya bu kadar adi işte, size iyi bir tecrübe olmuş. geçmiş olsun tekrar.

Alıntıları Göster

Tesekkür ederim güzel mesajiniz icin.

Bu yazdiginiz dogrultuda zaten ilerliyorum bundan sonra. Harfi harfine tartismasiz gercekler dedikleriniz.

• Hocam burası Türkiye hiçbir iyilik cezasız kalmaz bunu sakın unutmayın, bu yüzden kimseden borç almam borç da vermem, dostumla alış veriş de yapmam. Dostlarım da öyledir. Bu yapıya sahip insanlarında daha temkinli olduğunu ayağını yorganına göre uzatıp sıkışmayacağını düşünürüm.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartipi

Hocam burası Türkiye hiçbir iyilik cezasız kalmaz bunu sakın unutmayın, bu yüzden kimseden borç almam borç da vermem, dostumla alış veriş de yapmam. Dostlarım da öyledir. Bu yapıya sahip insanlarında daha temkinli olduğunu ayağını yorganına göre uzatıp sıkışmayacağını düşünürüm.

Olması gereken doğru yaklaşımın bu olduğunu bende acı bir tecrübe ile öğrenmiş bulundum. Teşekkürler.

• Nasil bir sirketmis bu kart plaza holding anlamadim gitti. Ozel sektor hala.batmadi mi ?? Bu kadar cafcafli, katrilyon paralar donuyor. Bu kadar paranin icinde 500-600 bine muhtac oluyor porche bmw bizim koskoca saglik ocagindaki tip fakultesi okumus koskoca doktor bile kici kirik citroen c4 e biniyor adam avrupaya tatile zar zor gidiyor adaletine tukureyim boyle dunyaninda ozel sektorunuz batsin.

• flyer_mig kullanıcısına yanıt

Anlattigim konudan anlaya anlaya bunu mu anladiniz ?

• etoiledorient kullanıcısına yanıt

Hayir edoilebey anladigimi anladim orada bir anlik sinirle yazmisim gelir dagiliminda adaletsizlik ve sinif ayrimi uc seviyede bu ulkede. Fakat ben suan issizim, bu dediginiz adamla bir gecmisiniz var kendi oz abim kadar seviyorum demissiniz. Benim anlamadigim husus bu adamin aylik kazanci var, gelir seviyesi yuksek 5-6 bin lira aylikla yasamini idame ettirmiyor. Buyuk ihtimal oranin sahibi veya hissedarindan birisi. Konu basini tekrar okumadim, bayagi olmus yazimi ayak uzeri yaziyorum. Beyaz yakali birisi ve maddi durumu iyi, bayagi bayagi iyi ve para parayi ceker misali sabit bir geliri var.

Madem bu kadar varlikli ve parasi olan bir adamsa neden boyle bir terbiyesizlil yapiyor ? Parasi olan insanlarda serefsiz,haysiyetsiz ve duzenbaz olabiliyor mu ? Ben memur bir ailenin cocuguyum bizim etimiz tuzumuz belli ne ufalirsin ne buyursun standart yasama teessuf ederiz. Bu kadar varligi olan bir adamin bu paralar onun icin ufak paradir anlattigindan onu cikardim. Neden isin icine para girince rengi degisti ? Para bir arac,gerec degil mi ? Neden paraya tapiyor ?

Olayin tam altini ustunu bilmem yuzeysel anlatmissin. Davulun sesi kulaga uzaktan hos gelir. Bende cocukluk arkadasimdan zor bir gunumde emanet araba rica ettim bir gunlugune mirin kirin etti laga luga yapti net insan degilmis. Ben olsam ona verirdim benim arabamda 80-90 bin tl piyasasi, onunki 160 bin tl... insanlari yasaya yasaya taniyorsun demek ki o dost degil sadece arkadasmis bende ona karsilik.beklemeden ufak tefek maddi araclar verdim yardim ettim o zamanlar (12-15 yillik dostlugumuz var) asgari ucrete calisiyordum ne demek istedigimi anlamissindir. Daha ne yapabilirim ?

• ne kimseye borç veririm ne de alırım

12 sene önce arkadas ev sahibim evden atıyor borç ver 1 ay sonra anam avradım olsun vereceğim kurana el basarım dedi para yoktu kredş kartımı verdim işi görülsün diye

çekmiş parayı işini görmüş kredi kartına da geri yatırmamıs icralık olmustum

işte o gün bıraktım iyiliği

• Turkuaz Prusa kullanıcısına yanıt

Çok geçmiş olsun size de. Bir lira borcum olsa gözüme uyku zor giriyor vallahi billahi. İnsanlar nasıl bu kadar rahat olabiliyorlar kul hakkı yeme konusunda aklım almıyor ! Yani bir insanın inancı da olmayabilir onu da anlayabilir saygı duyarım eyvallahta vicdanı da mı olmaz ? Doğamızda olan bir değerdir. Vicdan yoksa bir insanda insanlık karakter yoksa o en aşağılık varlıktır bence. İsterse Harvard ı Oxford u derece ile bitirmiş olsun.

• Abi 150 bin senin köpeğin olsun yalnız yarın allah gecinden versin sana bir şey olur para güme gider

Bana şu vadeli bir çek yaz ben de altınımı satım sana göndereyim derim

o zaman rahat uyurum, yiyorsa ödemesin imkan yok s..e s..e icraya koyarım haberi duyan iş yapmaz ki çek icrası saniyesinde duyulur bankalar tarafından görülür

bu örnekte adam muhtemelen alacak çeviriyor. piyasada adı duyulursa o an vadeli iş yapmayı keser herkes ve batar.

adam tutuştuğu için seni çıkarmış işten. ben olsam bu g...lüğü yapan adama abi çekmezdim sağda solda anlatırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonamenouser -- 26 Nisan 2021; 1:57:23 >
  • İnsanların gözünde versende kötüsün vermesende. Bu yüzden vermeden kötü olmayı tercih ediyorum herzaman. İnsanlara asla yaranılmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nonamenouser N kullanıcısına yanıt

bazi noktalari tam olarak anlamamissiniz biraz daha farkli yorumlanmis. Cevabindan anladigim bu ancak geneli konunun anlasilmis ve yazdigin belirttigin noktalarda kesinlikle cok mantikli haklisin.

Yillardir tanidigim adam. 38 yasindayim. 13-15 yasindan beri tanirim öyle söyleyeyim. Ailecek tanir biliriz. Lakin iste bunlarda güvenmeye yetse de, yanilmaya yetmiyor arkadasim. Aci tecrübelerle ögreniyor insan. Burada da paylasiyorum ki insanlarda en azindan okusun, hic degilse nacizane onlara bir faydam dokunsun. Bir kisi bile bunu okuyup bir kissadan hisse, hayat dersi cikarsa ve benzeri cirkin nahos duygulari tatmak zorunda kalmasa ne mutlu bana.

En temizi hic vermeyeceksin. Iyilik yapsan da kötüsün, yapmasan da. Yapma da kötü ol daha iyi bosver. Cekle mekle de ugrasma varsa ihtiyaci ceksin bankadan parayi ! O zamanki para simdinin 225 - 250 bin lirasina tekabül ediyor ve takdir edersin ki bu parayi Sabanci dan bile istesen adama ne zaman geri ödersin diye bir sorar ve üstüne bir bardak soguk su icmez.

Tam olarak yaptigi is parayla is cevirme tarzi bir sey degil. Sirketin genel müdürüydü. Sirket sahibi degil. Ancak tutustugu dogru tabi korktu firmada bu olay duyulur diye. Ancak ben daha beter yaktim onu. Isinden ahlak disi hareket dolayisiyla tazminatindan oldu sonradan. Yillarin dostlugu bitti. Ne abisi cani cehenneme ! Ben hayatta kimsenin 1 tl sinin kaldigi birisi degilim inan bu konuda da vicdanim cok rahat. Aksi olsa gece uyuyamam. Borclu olmak ( maddi ve manevi ) genel olarak hayatta en beni rahatsiz eden duygu. Hic sevmem. Kimsenin dedigim gibi bana haram edebilecegi 1 tl para yoktur. Cevremde de insanlar son derece naif birisi olarak tanimlarlar ama kimsede parami da birakmam. Zaten nitekim ödemiyordu ve aradim dedim ki bak abi olur insanlik hali yoktur söz vermissin olmamistir onu anlarim bizde insaniz. O vakit araban satilmamistir, alici cok ölü fiyat vermistir satma dert degil 3 ay sonra ben alayim parami yeter ki hakki olan paraya sat malini ama satmissin parani almissin senin parani ne zaman veririm bilmiyorum diyorsun biz böyle konusmadik. Baktim ki telefonda artistleniyor, konuyu gecistiriyor bu para bu aksam saat bana 5 e kadar geldi geldi yoksa ya gelir evini yakarim, ya arabani yakarim ya seni buldugum yerde ceker vurur öldürürüm dedim sen sec. Hakikaten de gittim evden silahimi aldim belime koydum ciktim yola. Gözüm döndü yani o para yatmasa simdi elimi kolumu sallaya sallaya serbest dolanamiyordum düsün. Neyse ki yatti da bu pislikte ortadan kalkti. Sagolasin degerli yorumun icin.

• İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt

Tesekkürler yorumun icin. Kisa ve öz. Gayet net. Aynen öyle. Madem her iki halde de kötü olacagiz verme de kötü ol bosver hic degilse gereksiz stres yasamamis olursun, kendi paranin dilenciligini yapmak durumunda kalmazsin.

• quote:

Tesekkürler yorumun icin. Kisa ve öz. Gayet net. Aynen öyle. Madem her iki halde de kötü olacagiz verme de kötü ol bosver hic degilse gereksiz stres yasamamis olursun, kendi paranin dilenciligini yapmak durumunda kalmazsin.

Buda bir tecrübe sana. İnsanoğlu böyle böyle öğreniyor kendine hiç kızma yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.