Şimdi Ara

Iyilikten maraz dogar dedikleri bu olsa gerek... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
4.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynen Hocam ben de Aile akrabalarım ve oğulları tarafından dolandırıldım.Alırken yapmadıkları şaklabanlık yoktu aradan 5 Yıl geçti ne arayan ne soran kaldı....Parayı almadan hergün pervane olanlar artık sır olmuştu...Neyse rakam lazım değil ama ben de aynen dediğiniz gibi artık kimseye maddi iyilik yapmam.Yapmayı da düşünmem....
    Suratları kösele gibi bu insanların,altında arabaları her akşam eğlencede,havalarından geçilmiyor...Olsun varsın bakalım.Her zaman ilahi adalet dedim,yine de ilahi adalet tecelli edecektir..Geçmiş olsun size...
  • Hocam eminim ki kötü bir şey yaşadın geçmiş olsun "150 bin lira paraya sıkışıyor" dan sonrasını okumadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etoiledorient

cok tesekkür ederim hocam. Sagol degerli yorumun icin. Allah herkesi iyilerle karsilastirsin, sizlerin karsisina böylesi insanlari cikarmasin. Peygamber efendimizin belirttigi gibi hani öyle bir zaman gelecek ki dag tas agac dile gelecek burada dürüst, güvenilir, sözünün eri bir insan var buna güvenebilirsin diye. Herhalde artik oraya geldik.

Adamdan para verdik diye bir belge istemiyoruz, borca imza attirmiyoruz, birkac ay sonra ödersen ben enflasyondan dolayi kayba ugrarim enflasyon kaybini da ver ya da bana döviz olarak geri öde demiyoruz, satilinca ödersin diyoruz sen bunu nerenden cikardin da taksit taksit öderime getirdin anlamiyorum ki ? Parani almis, isini görmüs hatta kendine baska bir arac bile almissin, geriye 250 bin liran kalmis, buna ragmen beni salliyorsun birde utanmadan hakli oldugunu düsünüyorsun.

Atalar bosa dememis bir müsibet bin nasihatten iyidir diye. Insallah baskalari müsibet yasamak zorunda kalmazlar ne diyeyim ? Demek ki böyle yapmak lazimmis azizim varsa paraya ihtiyaci bankadan alsin, kredi cikmiyorsa da tefeciden alsin !

Alıntıları Göster
    Paranizi alabildiniz mi?

• eroll E kullanıcısına yanıt
    size de cok gecmis olsun. Iyilik yapipta kötü olmaktansa, sonra kendi paranizin dilencisi olmaktansa, yapmayin da kötü olun daha iyi. Bize de ders olmus oldu. Bir müsibet bin nasihatten iyiymis. Bu tecrübelerimizi okuyan arkadaslara insallah mu müsibetleri yasamadan ders almak kismet olsun, onlar yasamak zorunda kalmasinlar.

Benimkisi bana o parayi vermezse neler yapabilecegimi az cok tahmin ettigi icin öyle paranin üstüne yatayim kaybolayima cesaret edemedi !
  • yazi ve hikaye daha kisa anlatilacak gibi degildi kusura bakma belkide sikildin bir noktadan sonra okumak istemedin.

Tesekkür ederim gecmis olsun temennin icin. Bir müsibet bin nasihatten iyidir. Baska insanlar ayni müsibeti yasamadan ders alsinlar, faydam dokunsun ne mutlu bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etoiledorient -- 26 Ağustos 2020; 10:51:2 >
  • The Abyss kullanıcısına yanıt
    Kardesim Allah a sükürler olsun hayatimda helallesmedigim, rizalik almadigim kimsenin bir kurusu bende kalmadi. Lakin parami da kimseye yedirmem. Takdir edersiniz ki 150 bin tl de kimsenin aman lanet olsun diyebilecegi bir para degil. Az cok vermezse o parayi neler yapabilecegimi tahmin ettigi icin mecbur vermek zorunda kaldi !
  • etoiledorient kullanıcısına yanıt
    bazen içimden bir insanlık ümidi geçiyor ama bu yaşadığın rezil olay bana insanlığın tekrar değeri olmadığını hatırlatıyor :/
  • Sizin büyük iyiliğinize cevap bu olmuş. Evet ders niteliğinde.
    Ben bu borç konusunda oldukça katı düşünen biri olmama rağmen küçük miktarlarda para kaptırdım bir kaç kişiye. İnsanlar maalesef yüzsüz isterken dolanıyor etrafında vermeye gelince ses yok.
  • Sadece para değil, ödünç verilen her şeyde bir geri isteme zamanı belirlemek gerekiyor.

Geri verilmesi için makul zamanı geçirdiği için, geri istemek zorunda kaldığım şeylerden dolayı benim de bir çok ilişkim bozuldu. Para konusunda olanlar değil de, piyasada baskısı bulunmayan bir kitabımı geri istediğim için oluşan sorun aklıma geldi şu an. Kitabı okuduğunu söyleyip aradan iki hafta geçtiği halde hala iade etmekten bahsetmiyordu. Ben geri isteyince sorun oldu. O zamandan beri kimseye ödünç kitap vermedim bir daha. Zaten içime sinmiyor bir kitabı verip geri almak.

Para konusunda ise çok rahat davrananlar var ve herkesin bu konuda farklı huyu var. Birinin parası bende bir gün fazla duracak olsa, ben rahatsız olurum. Çünkü yanlış anlaşılma oluşabilir. Başlıkta bahsedilen kişi fazla rahat davranan tiplerdenmiş. Kimisine de hiç sormasan hiç vermez. En sonunda da söylersen "varken istemedin ki" ya da "hatırlatsaydın" derler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mihoku

Sizin büyük iyiliğinize cevap bu olmuş. Evet ders niteliğinde.
    Ben bu borç konusunda oldukça katı düşünen biri olmama rağmen küçük miktarlarda para kaptırdım bir kaç kişiye. İnsanlar maalesef yüzsüz isterken dolanıyor etrafında vermeye gelince ses yok.
    Tesekkür ederim yorumunuz icin. Öyle maalesef. Yapacak birsey yok iyi niyetli yaklasimi bile istismar edip, kendi cikarlarina kullanmaya calisan karaktersizler var. Olmasa anlariz canini alacak halimiz yok ya öyle ya deriz. Oldugu halde sallayan insana ne diyecegiz ? Alirken aracim satilir satilmaz veririm diyor, araci satiliyor parasini aliyor borcunu kapatmis geriye 400 bin lira parasi kaliyor, ona ragmen sözünü tutmuyor ve sizi sallamaya calisiyor ? ne diyeceksiniz ki bu adama ? Karakter haysiyet ar insanlik seref onur sahibi adamin yapacagi sey degil ama iste insanoglu. Cikar büyük olunca ve firsatini bulunca hemen firsatini bulmusken affetmiyor. O yüzden iste öyle kötü olmaktansa, bastan vermeyipte kötü olmak daha iyi. Ne gerek var ki kendi paranizin dilenciligini yapmaya degil mi ?

• Mobidik kullanıcısına yanıt
    belirtseniz, hatta ben demeden kendisi belirttigi halde, yine de sözünün eri olmayan adamlar var. Yani bu zaman belirtmeniz de bir sey icin garanti olusturmuyor ki.

Iste onun icin azizim, sonradan kendi paranizin dilenciligini yapmak zorunda kalmadan, bastan kötü olun gitsin.
  • ben 100 tl borç vermiyorum , adam 150K vermiş
  • Öyle abininde abiliğininde...
  • Beels kullanıcısına yanıt
    Bir musibet bin nasihatten iyidir diye boşa dememişler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • calamityeas kullanıcısına yanıt
    Öyle hocam ne yapalım olacağı varmış oldu. Ondan sonra da dünyanın küfürünü yedi. Değdi mi?

Herifte borçları ödedikten ve kendisine lüks Porsche araç aldıktan sonra 400 bin lira para var, hala borcunu sallamanın peşinde! Ar edep insanlık kalmamis ki. Insanlık sahibi karakter sahibi insan hiç böyle birsey yapar mı? Hemde kendisi arabam satılsın parasını alınca öderim dediği halde. Olmayan adama ne diyeceksiniz? Kızarsınız sinirlenir söversiniz. Canını alacak haliniz yok ya. Olduğu halde vermeyen sallayana ne diyeceğiz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence ucuz atlatmissin abi maddi hasar olmadan hem bir insanin gercek yüzünü tanimis hem büyük bir tecrübe edinmissiniz. Iyi bile olmus aslina bakarsan, bundan sonra böyle durumlarda bastan kötü olmanin en güzel secenek oldugunu anlamissindir bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: lpasam2012

Bence ucuz atlatmissin abi maddi hasar olmadan hem bir insanin gercek yüzünü tanimis hem büyük bir tecrübe edinmissiniz. Iyi bile olmus aslina bakarsan, bundan sonra böyle durumlarda bastan kötü olmanin en güzel secenek oldugunu anlamissindir bence
    Aynen öyle kardesim yüregine saglik. Gerek yok millete kendi paranin dilenciligini yapmaya. Iyilik yapipta kötü olacagina, bastan kötü ol daha iyi.
  • Para işleri çok sıkıntı. Yakın dostuma para verirsem onu istemekten utanırım. Hele ki senet kesinlikle yapamam(Belki ben yanlış düşünüyorum). Ben en yakın dostumdan borç istediğimde o da bana senet imzalatmak istese o dostluk ne derece sürer o saatten sonra bilemem. Dostumu o duruma sokmamak için o istemeden senet hazırlayıp imzalar ona veririm, orası da ayrı. Ama borcu veren kişinin senet imzalatmayı teklif etmesi hoş olmuyor. Ne yapabilirim ne de bana yapılmasını isterim. Tabii ki bu dediklerim yakın dostlar için. Zaten yakın dost olan borç isterken senedi de karşı taraf istemese de verir.

En büyük sıkıntı ise candan sevmediğin ama bir iki çift laf ettiğin adamların borç istemesi. Özellikle sende para olduğunu bilenlerin. Veya araban varsa arabanı ver şuraya buraya gideceğim demesi. Malım seni vereyim de mi kötü olayım yoksa vermeyip de mi diyenler boşa dememiş. Böyle adamlardan siz de borç isteyin. Örnek: 'Kanka ben de senden borç isteyecektim, kredi ödemeleri gecikti baya sıkışığım, tüh sende de para yokmuş'. Bir daha da yanınıza gelmez bu menfaatçiler :)

Karakterli, dürüst insanlara ise kapımız her zaman açık olmalı. Borcu da arabayı da yeri gelir evini de kirasız verirsin. Sanırım parayı veya malı verirken feda olsun diye veremeyeceğimiz insanlara hiçbir şey vermemek lazım. Eğer vermiyorsan demek ki mesafelisin ki vermek istemiyorsun. İyi yapıyorsun, malını vermeyerek kötü ol ki bir de malı verdiğin için ailenden, karından vs. azar işitme :)

• Konuyu okudum. Sonuç vererek kötü olacağına veremeden kötü ol kanunu yine haklı çıktı.Büyük geçmiş olsun ki parayı kurtarmışsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muaz1984 kullanıcısına yanıt

Sagolasin kardes eksik olma. Ben o parayi kurtaramasaydim, kimseyi de yasatmazdim o parayla orasi kesin. Ya parayi verecekti, ya da canini. O da parayi vermeyi tercih etti.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.