Şimdi Ara

İHH güvenilir midir? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
54.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kendi elinle iş yapmadıktan sonra hiçbir kurum güvenilir değildir.

kendinde yapamıyorsan ehven-i şer deyip,birine güveneceksim malesef.şahsen ben ihh hakkında olumsuz birşey duymadım.
  • www.dinimizislam.com'dan örnek veriyorsan cevap verme zahmetine girişmem.
    Din İşleri Yüksek Kurulu'nun açıklamasında da söylediklerime zıt hiçbir şey yok. Parayı öderken Kurban Bedeli olduğunu belirtmeniz ve adınızı vermeniz vekalet işlemidir. Ben itham etme derken kendimden bahsediyordum, vakıfdan değil.
  • Hacca gittiniz mi bilmiyorum ama orada insanlar kurbanların parasını verirler, sonrası malum. Sadece boğazlanıp atıldığını söyleyenler bile var. Gözümle görmediğim için kimsenin günahını almak istemiyorum.

Siz bir vekil tayin ediyorsanız ve vekil de sizin müvekkilliğinizi kabul ediyorsa ismin, cismin bir önemi olmaz. dinimizislam.com sitesinde neredeyse hiçbir hükmün delili yoktur. Din konusunda bir delil ortaya konamıyorsa bu Allah'ın emri değildir, kulun uydurmasıdır.
  • İHH yı seviyorum, her türlü yardımımı (fitre, sadaka gibi) bu kuruluş üzerinden yapıyorum. Güvenilir insanlar bizzat yerinde gördüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu an ülkemizdeki en güvenilir yardım kurumu yaptığı işlerdende kendini belli ediyor
  • eğer birileri okuyup da kaale alacaksa yazdıklarımı şunu bilsin ki adını bildiğimiz çoğu kurum (Kızılay dahil) yardım yapılası kuruluşlar değiller.
    ya kendi semtinizdeki küçük üç beş kişiden o gerçek yardım kuruluşuna yöneleceksiniz ya da bizzat siz uğraşacaksınız. çok uzağa gitmeye gerek var mı bilmiyorum. insanın akrabalarında vardır elbet muhtaç kimseler.
  • labidu kullanıcısına yanıt
    Adak adamak ile ihtiyaç sahibi biri/birilerine yardım etmek ap ayrı şeyler.

• namre3kutuk kullanıcısına yanıt
    Adak adamışsanız riskli, emin olunamayan işler yapmayın. Gözünüzle teslim edin bence...

• Ben şahsen bağışta bulundum, İHH ya giderseniz size usulune uygun şekilde yardımcı oluyorlar, adağın nerede ne zaman kesildiği kimlere dağıtıldığı vs.. bütün bilgileri veriyorlar isterseniz fotoğraf bile verebilirler güven konusunda sıkıntı yok. Böyle kuruluşlara da ihtiyacı var insanlığın. Bağış yapmak isteyen yada sadece işlerin nasıl yürüdüğünü görmek isteyen gidip sorabilir bizzat olmadı bir çay içersiniz biraz muhabbet edersiniz kalkar gidersiniz.
  • Bildiğim kadarıyla İHH sağlam bir kuruluş ancak yine de insan bu devirde bir acaba diyor.. yaptığı bağışın boşa gitmesini hele de başkalarının cebine girmesini hiç kimse istemez.. kendi imkanınız varsa soruşturarak fakirlere dağıtabilirsiniz.. yok o zor olur diyorsanız İHH seçeneklerin içinde en mantıklısı diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seosseos

Adak adamak ile ihtiyaç sahibi biri/birilerine yardım etmek ap ayrı şeyler.

mübarek o zaman gider hayvan pazarından alırsın adağını orda keserlerde genelde yada getirir üç beş lira verirsin kesecek kasap bulursun getirir dağıtırsın.gözün gönlün rahat şekildede ihtiyaç sahiplerine pay edersin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende kurban vekaletimi vermek icin diyanet vakfi ve bu ihh arasında kararsiz kaldim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.