Şimdi Ara

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası sürecim başlıyor. Her detayı paylaşacağım. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.087
Cevap
41
Favori
85.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

tespit davası iptal edilmez

• buncayilsenle kullanıcısına yanıt

iptal dediğimiz usulden iptal ama bende iptal olabileceğini sanmıyorum. 5. yıl bitmeden 30 gün önceden dava açılmalı diyor kanun

• jahnny J kullanıcısına yanıt

keşke tahliye ile beraber onuda açmış olsaydın

• Benim ilk ön duruşma 6 ay sürdü. Şimdi de 8 ay sonraya verdiler gün tanık dinleyecekler. Aynı durumda olanlar var mı? Ya da yaşayanlar??

İhtiyaç sebebiyle dava açtım tabii

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ankarada istinaf süreleri hakkında bilgisi olan var mı, 1 yılda gelir deniyor, istinaftan dosyası çıkan var mı?

• Duruşmadan 10 gün sonra karar da yazılmış, bilgi olması için yazıyorum buraya

• istinaf süresiyle ilgili şöyle bir şey söyleyeyim tam süresini bilmiyorum ama 03/01/2024 de tahliye davamı kazandım evime çöken şahıs tabi ki istinafa gitti. kesin karar çıkması avukatlar arası tebligatlaşmalar falan derken tam 2 ay sonra istinafa gitti. istinafa gitmesi karardan sonra 2 ay. bakalım sonuç ne zaman çıkacak bende bekliyorum

• DESMOND13 D kullanıcısına yanıt

hangi ilde?

• KONYA

konyada çok uzun süreceğini sanmıyorum.

• Karardan 2 hafta sonra istinafa gitti benim dosya. Bugün itibariyle 49. Bam da. Bakalım ne zaman gelecek cvp. Tahliye taahhüdüne dayalı davaydı. Bazı arkadaşlar bu sebepten ötürü erken döner diyor ama bakalım

• Şimdi ihtiyaç sebebiyle gerçekten dava açıp davayı kazanıp evine geçen kimse var mı?

Varsa süreci kısaca özet geçebilir mi? Ön duruşma, sonraki duruşmalar, istinaf vs..

Teşekkürler şimdiden

• edebiyatci76 E kullanıcısına yanıt

Benimkiler de istinaf dilekçesini vermiş, itiraz metnini okuyunca sinirlerim bozuldu, alakalı alakasız öyle şeyler yazmışlar ki.

Hayır 1 tane evimiz var, zaten kiracıyız ve üstüne bizim ev sahibimiz de kira tespit davası açmıştı.

Hadi zaman kazanmak için başvur da, itiraz metni aklıma geldikçe sinirlerim tekrar tekrar bozuluyor.

Benim avukata da aynılarını söyledim. O da dedi ki hiç gerekçe de yazmaz sadece istinaf istesin o bile yeterli dedi. İlginç bşr hukuk sistemi var

• arkadaşlar ihtiyaç sebebiyle davam istinafta geçen hafta gitti, fakat bu arada kiracım 2.kez kirayı 1 gün geciktirdi bende ertesi sabah icraya verdim böyle ce elimde 2 haklı ihtar olmuş oldu bilindiği üzere 2 haklı ihtar dan dolayı açılan davalarda istinafa seçeneği sunmuyor mahkeme direk tahliye kararı çıkıyor benım gibi olan emsal davalarda (kiracıyım evim yok) istinafta ne kadar bekleycegimiz malum belli degil 1 ay diyen de duydum 2 yıl diyende. sizce şu anda 2 haklı ihtarla tekrar dava açabiliyormuyum açarsam istinaftan önce gelir mi yardımcı olabilecek varsa sevinirim çünkü bu konuda bilgi sahibi olamadım avukatımda araştırmak için zaman istedi.

İki haklı ihtar nedenine dayalı davadan istinaf yolu kapalı değildir. İstinaf sınırı altında olmadıkça istinaf yolu açıktır.

Elinde bir başka nedene dayalı tahliye kararın var ise ayrıca iki haklı ihtara dayalı tahliye davası açmanda mahkeme hukuki yarar yokluğundan davanın reddine karar verebilir.

• fakat aynı sebepten müzdarip bir yakınım kiracısını bu yolla 8 ayda çıkartı resmen istinaf yolu kapalıdır diye yazısını okudum. kiracısı yabancı uyrukluydu tek fark bu.

Kararda öyle yazıyor ise onun davası parasal sınırların altında kalmış demektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • noche34 kullanıcısına yanıt

ihtiyaç sebebiyle yada tahliye taahhüdüne dayanarak dava açılır -> tahliye kararı verilmesi beklenir 1. yada 2. duruşmada -> karşı taraf istinafa gider -> istinaf tahliye kararını onar. sonrasında polis zoruyla tahliyeye kadar gider.

Avukatta napsın parasını alıyor birşeyler yapmak zorunda. Bende evimi tahliye için dava açtım. Evi aldığımda adama eksik hesaplanan zamların uygulanmasını talep ettiğim yazışmanın ekran görüntüsünü koyup bunların amacı kirayı arttırmak tahliye etmek değil demiş.onlarda dümenden birşey savunmak zorunda yani

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.