Şimdi Ara

İhtiyaçlarıma uygun bir dağıtım tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

windows'un saçmalıklarından gerçekten bıktım ve yeni bir işletim sistemi alternatifi arıyorum. kullandığım müzik programlarından dolayı windows'tan kurtulamayacağım fakat geri kalan işler için ikinci bir işletim sistemi arıyorum.

internette gezinebileceğim, filmimi izleyip müziğimi dinleyebileceğim ve resim,mp3 gibi dosyalarımı tutabileceğim bir linux dağıtımı önerisi bekliyorum. gerçekten bunların dışında gereksiz hiç bir programa bilgisayarı boş yere yoracak birşeye gerek yok. en önemlisi işletim sisteminin hızlı ve stabil olması. yani bilgisayarın seri olması bir klasöre tıkladığımda açılmak için 1-2 saniye beklememesi gibi. bir de driver sorunları ile uğraştırmazsa ne güzel olur. bunun dışında hiç bir beklentim yok. beni yormasın yeter. masaüstü şöyle olsa fena olmaz hani
     İhtiyaçlarıma uygun bir dağıtım tavsiyesi

2-3 gecedir araştırıyorum ve işin içinden çıkamadım. linux'un çok fazla dağıtımı varmış gerçekten şaşırdım. eğer linux dışında önerebileceğiniz başka bir işletim sistemi varsa o da kabulümdür.

edit: yazmayı unuttum bir de sunumlarım ve office uygulamaları için kullanacağım.

kullandığım dizüstünün özellikleri:

CASPER NİRVANA W 765 S
    Intel® Core Duo® İşlemci T4400
    İşlemci hızı 2.20 GHz.
    1MB L2 Cache 800 Mhz FSB
    Kablosuz Ağ Bağlantısı 802.11 b/g
    2 GB DDR2 667 MHz Bellek
    250 GB SATA Harddisk
    15.6 WXGA (1366x768) hd Ekran
    256MB paylaşımlı Ekran kartı

şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre367 -- 26 Eylül 2011; 10:38:33 >

• Ubuntu yu sana tek geçerim 64 bit kullan sistemi çok çok az kullanan cimri bir yapısı var, wireless ile ilgili yer yer sıkıntı cıkabiliyor ama senin içni biçilmiş kaftan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leroyy

Ubuntu yu sana tek geçerim 64 bit kullan sistemi çok çok az kullanan cimri bir yapısı var, wireless ile ilgili yer yer sıkıntı cıkabiliyor ama senin içni biçilmiş kaftan.

peki hocam sistemim 64 biti destekler mi acaba? bir kaç gün sonra 32bitlik win7 kuracağım tekrardan şu an ki windowsta 32 bitlik. 32 bitlik win7 nin yanına 64 bit ubuntu kurulur mu yani? ya da 64 bit olması şart mıdır? incelemelerime göre yüksek veri yolu gerektiren uygulamalar için tavsiye edilmiş 64 bitlik sistemler. benim söylediğim işlemler için çok gerekli değil gibi geldi bana. boş yere daha fazla ram tüketiyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre367

quote:

Ubuntu yu sana tek geçerim 64 bit kullan sistemi çok çok az kullanan cimri bir yapısı var, wireless ile ilgili yer yer sıkıntı cıkabiliyor ama senin içni biçilmiş kaftan.

peki hocam sistemim 64 biti destekler mi acaba? bir kaç gün sonra 32bitlik win7 kuracağım tekrardan şu an ki windowsta 32 bitlik. 32 bitlik win7 nin yanına 64 bit ubuntu kurulur mu yani? ya da 64 bit olması şart mıdır? incelemelerime göre yüksek veri yolu gerektiren uygulamalar için tavsiye edilmiş 64 bitlik sistemler. benim söylediğim işlemler için çok gerekli değil gibi geldi bana. boş yere daha fazla ram tüketiyormuş.

Alıntıları Göster
    yeni ubuntuyu bekle. 14 ekimde mi ne cikacakti.

• quote:

Orijinalden alıntı: positroN

yeni ubuntuyu bekle. 14 ekimde mi ne cikacakti.

Alıntıları Göster
    dostum beklemek istemiyorum aslında. ne gibi bir faydası olacak biraz açıklar mısın?
  • quote:

dostum beklemek istemiyorum aslında. ne gibi bir faydası olacak biraz açıklar mısın?

Birkaç güzel yenilik var ama bu su an ki stabil son sürümü kullanmana engel değil, bir dene 64 bit sistem kurabilirsiniz nasıl olsa birbirlerinden bağımsız 2 işletim sistemi bunlar.

Sen wubi ile dene, forum ubuntu sitesinden ayrıntılı bilgi alabilirsin, yardımcı oluyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XavierPedro

quote:

Birkaç güzel yenilik var ama bu su an ki stabil son sürümü kullanmana engel değil, bir dene 64 bit sistem kurabilirsiniz nasıl olsa birbirlerinden bağımsız 2 işletim sistemi bunlar.

Sen wubi ile dene, forum ubuntu sitesinden ayrıntılı bilgi alabilirsin, yardımcı oluyorlar.

Alıntıları Göster
    Wubi ile sakın deneme.

Normal kurulum yap(ama kurarken dikkat et de diğer disk bölümlerini uçurmayasın) ve kullan.
    Bence Linux Mint kur.
    64Bit ise GNU/Linux'ta Windows'tan kat be kat fazla desteklenir.
    Neredeyse her uygulamanın 64Bit sürümü vardır.

Ofis için ise bir şey diyemeyeceğim.
    LibreOffice ile işlerini halletmeye çalış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

laf olsun diye yazmadim. benim hic bos mesajim yok profilden bakabilirsin.

eger ubuntu kuracaksan son surumde mesela turkce olarak kurulum yaparsan dil destegi tam kurulmuyor. paket yoneticisi calismiyor. guncelleme yapinca sorunlar gidiyor ama turkce kurulum da o da bazen calisiyor bazen calismiyor. simdi duzgunce kurman icin once ingilizce kurup guncelleme yaptiktan sonra turkce paketini yuklemen lazim. yeni kuracak birinin bundan haberi olmasi mumkun degil.

genel olarak son surumde unity diye yeni bir arayuze gecildi ve su an cok ham halde. ekimde cikacak surumde isi bayagi toparlamislar ve gtk3 ile guzel bir ikili olmus. kisa sure bekleyip daha oturmus halde kullanmak daha mantikli.

yeni surum cikana kadar hem alisma devresi olsun diye wubi ile windowsun yanina ayni program kurarmis gibi kurup kaldirabilirsin. gercek kurulum degil zaten amaci da boyle deneme ve alisma devresi icin.

• bence diskte yer ac ubuntu kur. positronun dediklerini atlama ugrastirmasin seni. gnome bence en guzel arayuz. unity biraz daha gelismesi lazim. ben ubuntuyu gnome arayuzu ile kullaniyorum. fakat hangi dagitimi kurdumsa hizli bi sistem elde edemedim. frefoxa tikliyorum 2 3 saniye aciliyor. disk kopyalama hizida windowsa gore dusuk. ben lenovo s10 da kullaniyorum windowsa gore belirgin bi yavaslik var
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

bence diskte yer ac ubuntu kur. positronun dediklerini atlama ugrastirmasin seni. gnome bence en guzel arayuz. unity biraz daha gelismesi lazim. ben ubuntuyu gnome arayuzu ile kullaniyorum. fakat hangi dagitimi kurdumsa hizli bi sistem elde edemedim. frefoxa tikliyorum 2 3 saniye aciliyor. disk kopyalama hizida windowsa gore dusuk. ben lenovo s10 da kullaniyorum windowsa gore belirgin bi yavaslik var
    başlangıçta ubuntuyla başlaman iyi olur olayı kavradıktan sonra kendi dağıtımını kendin seçersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuKe_MaNia

başlangıçta ubuntuyla başlaman iyi olur olayı kavradıktan sonra kendi dağıtımını kendin seçersin

Alıntıları Göster
    arkadaşlar dün gece denedim ubuntuyu. cdden çalıştırdım. 3 sorunla karşılaştım.

1- wireless ağları gördü ama doğru şifre yazdığım halde kabul etmedi.
    2-mp3 dosyaları dinleyemedim.
    3-ekranı tanıyamadı. 1024-768 pixele ayarlı olduğu halde görüntü bulanık ve düşük çözünürlüklü gibiydi.

ne yapacağım bilmiyorum.

• quote:

3-ekranı tanıyamadı. 1024-768 pixele ayarlı olduğu halde görüntü bulanık ve düşük çözünürlüklü gibiydi.

ne yapacağım bilmiyorum.

Ek sürücüler e gelip driveri aktif ederseniz, bulanıklık sorununuz büyük ihtimal gidecektir.

Mp3 dinlerken codec bağlantılarını isteyecektir, onay verip yüklemesini bekleyin.

Wireless ise kendi forumunda çözüm yolları belirtildiği üzere yapılabiliyor.
  • quote:

quote:

ne yapacağım bilmiyorum.

Ek sürücüler e gelip driveri aktif ederseniz, bulanıklık sorununuz büyük ihtimal gidecektir.

Mp3 dinlerken codec bağlantılarını isteyecektir, onay verip yüklemesini bekleyin.

Wireless ise kendi forumunda çözüm yolları belirtildiği üzere yapılabiliyor.

Alıntıları Göster
    Hep aynı cevabı yazıyorum ama
    Bence dert etmeye gerek yok 15 Gb bölümlerle istediğin sürümü kur bende harici HDD var 2 şer ayrı sürümden ubuntu ve pardus 4 işletim sistemi ayrıca lisanslı vista var dilediğin kadar çoğaltabilirsin lisans sorunu yok linux un güzelliğide bu zaten GNOME KDE ikisini de deniyorum. Daha da çoğaltmayı düşünüyorum inşallah. Bu sebeple Pardusu da es geçmeyin. Bir şeyin fanatiği olmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megacom -- 10 Ekim 2011; 8:59:08 >

• bir suru linux indirmeye gerek yok. arayuze linuxlari dene ben gnome beyendim ubuntu kullaniyorum. kde yi beyenseydim pardus kullanirdim.

heyecanla 11.10 bekliyorum. gnome 3 pek beyenmedim iyice bi denemek gerekir
  • quote:

bir suru linux indirmeye gerek yok. arayuze linuxlari dene ben gnome beyendim ubuntu kullaniyorum. kde yi beyenseydim pardus kullanirdim.

Bu benim masaüstüm 11.10 betayı denemek istedim. Ufak tefek hataları var ama düzgün çalışıyor. Unity ile kullanmak daha mantıklı sanırım.
  • quote:

quote:

bir suru linux indirmeye gerek yok. arayuze linuxlari dene ben gnome beyendim ubuntu kullaniyorum. kde yi beyenseydim pardus kullanirdim.

Bu benim masaüstüm 11.10 betayı denemek istedim. Ufak tefek hataları var ama düzgün çalışıyor. Unity ile kullanmak daha mantıklı sanırım.

Alıntıları Göster
    TÜBİTAK yapımı Pardus'u ya da 8 gün bekleyerek eni Ubuntu'yu kullanabilirsin.

• quote:

quote:

resimde gorulen alttaki dock hangi program. bi kac tane denedim ama guzel degildi

• quote:

quote:

quote:

resimde gorulen alttaki dock hangi program. bi kac tane denedim ama guzel degildi

Cairo Dock.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Cairo Dock.

Alıntıları Göster
    Sen ne kullanıyorsun resimdeki? Debian yazıyorya?

• quote:

Orijinalden alıntı: RoLLei

Sen ne kullanıyorsun resimdeki? Debian yazıyorya?

Alıntıları Göster
    linuxa yeni başlayan birisi ubuntu ŞUANDAKİ SON SÜRÜMÜ kullanmasın unity falan kasar alışamazsın. Bazıları acemi tutturmuş ubuntu ubuntu. Ubuntu adamı linuxtan soğutur. Ayrıca bazıları tutturmuş 64 bi 64bit, yaw 64 bit 4gb ve üstü ram in varsa kur. Onun dışında neden daha çok sistemi kasıyorsunuz?

Benim önerim eğer windowsa benzesin ve xpden daha hızlı linux olsun diyorsan Linux Mint;
    İNDİR

, eğer farklı sade ve kullanışlı olsun diyorsan FEDORA 15;
    İNDİR

VEYA

lüks görsellik ama 400mb ram kullanır Mandriva 2011;

İNDİR

Diğer alternatif çok sade ve hızlı Debian 6;
    İNDİR

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.