Şimdi Ara

İhtiyat Akçesi ne oldu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın saf karının yüzde 20 'lik kesiminin zor zamanlarda kullanmak üzere ayırması sonucu oluşan paraya ihtiyat akçesi denir.

İhtiyat akçesi, olağüanüstü durumlarda , savaş durumlarında, doğal felaketlerde kullanılması için Merkez Bankası 'nın kenara ayırdığı paradır. İhtiyat akçesi bazı kesimler tarafından kefen parası olarak da nitelendirilir.

Ancak Temmuz 2019’da kabul edilen yasa ile bu durum biraz değişti.

Buna göre Merkez Bankası’nın yıllık safi kârının yüzde 20'sini ihtiyat akçesine ayıracağı hükmü kaldırıldı ve ihtiyat akçesinin tamamının Hazine ve Maliye Bakanlığı’na aktarılmasına karar verildi.

www.cumhuriyet.com.tr
    Son dakika | Merkez Bankası'ndan 'ihtiyat akçesi' kararı
    https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonomi/son-dakika--merkez-bankasindan-ihtiyat-akcesi-karari-1904886

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Demek ilahiyat akçesine kadar düştüler, durum vahim.

Bu arada hocam o avatar ne öyle. Bir an bloklamamış mıydım diye şüpheye düşünmüştüm malum dilli bebeyi.

• Damadı ve kankası Nebati içinden geçti 300 milyar dolara yakın parayı piyasaya sattı hazineden

• O para damat Berat Albayrak zamanında başlamak üzere peyderpey yendi ve bitti. Nasıl olsa hesap verme yok, milletin hesap sorduğu da yok. Sonuç normal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O parayı zaten çip etmemişler miydi? 50 milyar dolar falandı galiba.

• MB zaten iktidarın emrine girince bunun anlamı kalmadı çünkü zaten reis istediği an para bastırabiliyor basmazsa MB başkanını görevden alabiliyor

İhtiyaç akçesi de olsa yeniden bir o kadar para basılıp piyasaya sürse enflasyon yaratır . %122 enflasyonu boşa yasamadık savaş olduğunda yine basılır yine %122 enflasyon olur iktidar için sorun olmaz

• Man adasına, kralı görmeye gitti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu para da gitti

ne güzel la istediğin gibi bütün paraları harcıyorsun hesap soran yok

para bitince yine vergi ver

seçim zamanı her şeyi ben yaptım ben yaptım

• -OdATA- kullanıcısına yanıt
    Çünkü her türlü kazanıyor kaybetme ihtimali yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.