Şimdi Ara

IIS????????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar bu konuyu yazılım bölümüne yazdım ama tatminkar bir cevap alamadım ya nedir bu ııs ne işe yarar?

bunu araştırdım fakat pek anlayamadım yardımlarınızı bekliyorum...

• IIS ( İNTERNET İNFORMATION SERVİCES ) BİLGİSAYARINDA ASP DOSYALARINI ÇALIŞTIRMAK İÇİN KULLANILIR. WİNDOWS NT , 2K VE XP PROFESSIONAL DA VARDIR, BINDAN ÖNCE WİNDOWS PWS (PERSONAL WEB SERVER ) KULLANIYODU NT İLE BİRLİKTE IIS YE GEÇTİ. EĞER OFFLİNE OLARAK ASP KULLANACAKSAN MUTLAKA KURMAN GEREKİR.
  • VE TABİKİ KENDİ YAPMIŞ OLDUĞUN BİR SİTEYİ KENDİ BİLGİSAYARINDAN ÇALIŞTIRABLMENİ SAĞLAR. BUNU KURUNCA WWWROOT İÇİNDE İNETPUB İSİMLİ BİR KLASÖR AÇAR .BURAYA KENDİ SİTENIN DOSYALARINI KOYARSAN EXPLORER ÇUBUĞUNA LOCALHOST/BENİMSİTEM.ASP YADA HERNEYSE YAZARAK ULAŞABİLİRSİNİZ.YANİ YAPTIĞIN SİTENİN TAMAMINA BAKABİLİRSİN SANKİ İNTERNET ÜZERİNDEN BİR SİTEYİ GEZER GİBİ.
    DAHA ÇOK ŞEYİ VAR SOR ANLATALIM
  • asp dosyalarını çalıştırmam için kullanılır ya peki asp nedir?

ama başka birisi bana şöyle bir tanım yaptı ıss (internet servis sağlayıcısı) aıdsl ,superonline,gibi bağlantı hizmetleridir falan dedi

yaw kafa karıştırmayan bir tanı9mı yokmu şunun kafayı yiyeceğim...
  • sen ııs yi sordun o yanlış anlamış ıss yi anlatmış sana

Asp ise Active Server Page dir. bir programlama dilidir normalde düz html ile yazılan veb sitelerini yanlızca görebilirsin ama asp ve php de üyelik online alışveriş gibi özelliklerde vardır.
    işte tüm bunlar bunun içindir.
  • ınternet ınformatıon servicesten yani ISS den bahsediyoruz dimi
  • ııs den bahsediyor
    iss ise internet servis sağlayıcısıdır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba sürpriz;
    Hakikaten sürpriz olarak, sürpriz sorular soruyorsun !!

Kardeşim daha ne olduğunu bilmediğin şeyi ne yapacaksınki; Arkadaşlar ne güzel anlatmışlar ve anlatılanlara aynen katılıyorum.

Sen bir Internet sitesi hazırlamayacaksan?, Kendi Bilgisayarını Internete açmayacaksan?, bu ISS olayını unut gitsin.

Superonline veya mynet gibi bir yer yapman için, kendi bilgisayarına bu ISS'yi kurup ve Türk Telekom'a da ayda 270 ile 800 Milyon TL. arası ödemen gerekiyor. ( Özel hat için.) Bunu yapmak istiyorsan bu konu hakkında daha fazla bilgi verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KitapGibi -- 4 Ocak 2005, 15:13:21 >
  • Kardes senin kafan bayaa karısmıs..
    biraz da ben karıstırayım..

IIS ==>> Bilgisayarında ASP 'nin calısmasını saglayan servis.
    ISS ==>> Internete baglanmanı saplayan servis saglayacı (Superonline, ekolay vs..)
    I INTERNET
    I INFORMATION
    S SERVICES

I Internet
    S Servis
    S Sağlayıcı

kolay gelsin..
  • Yani...
  • şimdi ben ııs yi anladım aspın çalışmasını sağlayan servis peki asp nedir?

bide ıss var peki ben aıdsl den bağlanıyorum bunun nresi ıss of kafam karıştı yaw
  • quote:

Orjinalden alıntı: sürpriz

şimdi ben ııs yi anladım aspın çalışmasını sağlayan servis peki asp nedir?

Mantıklı düşünüp sana cevap vermememiz gerekir.

Çünkü ASP'nin programlanabilir ve veri kayıt eden HTML'ler yapmaya yaradığını söylersek bu sefer de "HTML" nedir diye sorarsın.
  • Sormadan cevap; Hyper Text Markup Language (hehehehee)

Kardes senin ISS 'Sen TTNET.. yani telekom yani TURK TELEKOM..

==================================================

Html Nedir - Nasıl Hazırlanır ?

Html (Hypertext Markup Language) web sayfalarının yapımında kullanılan bir dildir. Diğer programlama dillerinden farklı yönü sadece görsel düzenleme için kullanılmasıdır. Html herhangi bir text editörle (Notepad, Word,...) hazırlanabilir. Fakat bunun yerine web sayfası tasarımı için Dreamweaver, FrontPage, Netscape Composer gibi gelişmiş araçlar da kullanılabilir. Bir html dokümanı hazırlandıktan sonra kaydedilirken “dosya_adi.htm” veya “dosya_adi.html” olarak kaydedilmelidir.

Metnin Tamamı icin..
    http://science.ankara.edu.tr/~demir/progress/konu7_1.htm

======================================

ilk derse buradan basla bakalım..
    Kolay gelsin...

• Asp ise Active Server Page dir. bir programlama dilidir normalde düz html ile yazılan veb sitelerini yanlızca görebilirsin ama asp ve php de üyelik online alışveriş gibi özelliklerde vardır.

BURAYA KADAR TAMAMMI
  • ayrıca cookie kullanma veritabanı dosyalarından faydalanma gibi özelliklerde cabası.değişkenlerin sayfalar arasında değiştirilmesi her giren kiş için session(oturum) açılması sayesinde güvenlik kontrolü daha daha
  • ya var ya hepinize çoooooooook teşekkür ederim bir de ben tanımını yapayım sizin yazdıklarınıza bakmadan

ıss:internet servis sağlayıcı yani herhangi bir bağlantının aıdsl,modem vb bağlantıların internete bağlanmasını sağlayan servis...

ııs:internet ınformation service aspın yani wep sayfa tasarım programının çalışmasını sağlayan pro yani bu olmadan asp çalışmaz

doğrumu?????
  • doğru veya yanlış diyecek kimse yok mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.