Şimdi Ara

İki Adaptör ve bir Röle ile otomatik geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim evimde masaüstü bilgisayarıma ups bağlı. Fakat elektrik kesintisi olduğunda pc açık kalsada modem kesiliyor. Evden çalıştığım için internetin kesintisi bana zaman kaybettiriyor ve jeneratörün devreye girmesi 1 dk falan sürüyor. Soruma gelecek olursak, ben evde olmadığım zamanlar ups'i kapattığım için modemde kapanacağından ve ev halkı internetsiz kalacağından, aklıma şöyle bir şey geldi. Hem UPS den hem de şebeke hattından iki adaptör bağlasam bir otomatik röle kartıyla upsi devreye soktuğumda UPS's bağlı adaptör modemi çalıştırsın ama evde olmadığım zaman UPS'i kapattığımda ise şebeke hattına bağlı adaptör devreye girsin ki televizyon ve diğer ev halkı internetsiz kalmasın. Böyle bir devreyi nasıl yapabilirim? Elektronik bilgim az çok var havyam var rölem var başka ne lazım olur? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

• UPS zaten bilgisayarı kesintiden korumuyor mu? bilgisayarın balı olduğu prize ikili priz takıp modem adaptörü de bağlanamaz mı?

Diğer türlü modem içine şarz devresi ve şarzlı pil eklemek daha kolay olur.

• İki Adaptör ve bir Röle ile otomatik geçiş

Elinizdeki malzemelerle bu şekilde bir devre kurabilirsiniz. UPS açık olduğu zaman, modem ups adaptöründen beslenir. Ups kapalı olduğu zaman, şebekeye bağlı adaptör üzerinden beslenir. Rölenin bir ortak ucu ve iki kontak çıkışı var ise; ortak ucu modemin + beslemesine, normalde açık kontak çıkışını ups adaptörünün + beslemesine, normalde kapalı kontak çıkışını da şebeke adaptörünün + beslemesine bağlamalısınız.

• İkinci bir adaptörü aynı hatta bağlamak için devreye gerek yok. + , - doğru bağlanırsa sorun yok. Gerilimler aynı olduktan sonra hem de zaten aynı anda devrede olmadıkları halde sorun olmaz.

Önlem almak isteyen ters diyot ekler. bir adaptörden diğerine elektrik geçmesin diye.

• Öncelikle modeminizin adaptöründen 2 tane olması lazım birini şebekeye bağlı pirize birinide ups e bağlı pirize takmalısınız.

UPS devredeyken role çeker ve modem ups den beslenir ups kapalıyken role çekili olmaz ve şebekeden beslenir.Kolay gelsin hayırlı günler dilerim.

• Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Çekindiğim kısım adaptörlerin birbirlerine bir zarar verir mi vermez mi? Bir yerde okudum iki adaptörün paralel bağlanması sağlıklı değil diyordu. Aralarına diyot atıp denedim çalışmadı, İşte burası da elektronik bilgimin bittiği yer. Yani iki adaptörün uzun süre paralel bağlı kalması, + kutbun değil de - kutbun birbirlerine bağlı olması bir zarar vermez diyorsunuz. Doğru anladım değil mi?

• firat1985 F kullanıcısına yanıt

Role kullanırsanız adaptörler hiçbirzaman paralel bağlanmaz birbirine yinede siz birisinin artı ucuna diyor bağlarsınız olur biter

• Sadece eksilerin birbirine bağlı kalması zarar vermez,

ayrıca röle konum değiştirme esnasında, modeme hiç elektrik gitmez çok kısa süreliğine.

O kısa sürede modem kapanır mı kapanmaz mı bilmem,

dolayısıyla modemin girişine bir besleme kondansatörü kullanılabilir,

peki kondansatör voltajı yavaşça düşerken modeme zarar verir mi dersen tam emin değilim

ama sonuçta klasik tip adaptörleri taklit ediyor. Ben olsam yapardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: karafetva

İkinci bir adaptörü aynı hatta bağlamak için devreye gerek yok. + , - doğru bağlanırsa sorun yok. Gerilimler aynı olduktan sonra hem de zaten aynı anda devrede olmadıkları halde sorun olmaz.

Önlem almak isteyen ters diyot ekler. bir adaptörden diğerine elektrik geçmesin diye.

Hocam teşekkürler bu cevap işime yaradı,Bir diyot işi bitirdi.

Diyotu yanlış bağlamış olabilirsiniz. Diyotun yönü vardır.

Ancak aynı anda çalışmayacak sadece anlık eşzaman içerebilecek bir cihaz için neden devreye gerek duyuyorsunuz??? Zaten birinin elektriği kesilince diğeri devrede değil mi?

Ups online değil mi? Sistemi detaylı bildirirseniz daha güzel olur. Hatta resim :-?

İki adaptöre de dyot atabilirsiniz, yönü doğru olmak kaydıyla.

• Çok teşekkür ederim alakanıza. Haftasonu deneyip hemen yazıcam. Teşekkür ederim.

• Arkadaşlar elimde iki tane adaptör var. Biri 12v 1.2 amper, diğeri 12 volt 1 amper. Bu ikisini paralel bağlayıp 12v 2a çeken modem için kullanacağım. Ancak bunlar pil olmayınca nasıl paralel bağlanır bilmiyorum.

Ortada iki tane adaptör var. ikisinin de priz girişi ve uçları var. Nasıl olacak bu iş?

Dostum sonuç ne oldu?

• mabed528 kullanıcısına yanıt

etiketleri aynı olsa da çıkış gerilim farklarından ve bazı sebeplerden dolayı birbirini yiyebilirler. bunlardan akım kabiliyeti yüksek olanı belki işi görecektir tek başına.

• karafetva K kullanıcısına yanıt

ikisinin de çıkışı 12 volt, farklı değil ki?

biraz önce uğraştım baktım prizden sesler geliyor ve küçük çaplı mavi-beyaz elektrik ışığı çıktı bırakıverdim.

yaptığım şey şuydu... iki modem adaptörünün ikisini de ayrı ayrı kablolarını kestim sonra artı artıya eksi eksiye gelecek şekilde bağladım.

Ancak amperi nedense artırmadım. U33D+ model volt/amper ölçer ile ölçtüğümde volt tamam 12,45 gibi geliyor ancak amper 0,18 ile 0,23 arası değişip duruyor. acaba modeme giren uç mu modeme uygun değildi diyorum... bağlantının fotosu aşağıda.

Akımı ölçmek için devre kesilip araya girilmesi gerekiyor. Yani ölçü aletinin uçları bağlantının kesildiği yerde bağlantıyı tamamlayacak ve akım ölçü aleti üzerinden akacak.

Volt etikette aynı gibi yazar ama fark edecektir cihazlarda. Ve devre farkları belki sorun çıkarır.

Ancak bunların yüksek amper vereni tek başına çalıştıramadı mı ?

1.2a olan adaptörü 2a isteyen tılgın hb2331 jpon modeme güç ışığı kırmızı yanıp sönmeye başladı. modemi kaybederim korkusuyla devam edemedim. amacım bu jpon modemi köprü olarak kullanıp uzak odaya wifiyi ulaştırmaktı.

Normalde de önce güç ışığı yanıp sönmüyor mu?

Evimde kullandığım modemde güç ışığı sürekli yanıyor ve bildiğim kadarıyla diğer bütün modemlerde de sürekli yanar. "İnternet" ışığı sürekli yanıp söner. 70-80 lira verip bir tane adaptör alırım zor değil ama bir şeyler üreteyip hazıra konmayım diye uğraşıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mabed528 -- 13 Şubat 2023; 2:15:25 >

İlk enerjilendiğinde güç ışığı yanıp sönmekte. Hatta farklı hızlarda ve farklı bekleme sürelerinde bayaa bi değişkenlik göstermekte.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.