< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
İki araç arasında kaldım Egea vs Clio (2. sayfa)
-
-
Evet sadece hava yastığı farkı yok Clio ve Egea arasında şasi anlamında da fazla fark yok. Clio 2012 yılında teste girmiş ve güvenlik donanımları anlamında %99 puan almış o zaman hava yastığı ve ESP bu notu almak için yeterliydi. Egea daha fazla güvenlik ekipmanı ile 2016 yılında 4 yıldızda kalmış çünkü kriterler farklı güvenlik ekipmanları puanı %57 de kalmış. Sonuç olarak Türkiye'de satılan standart donanım Clio 4 te Clio 5 te Egea da hiçbiri 5 yıldızlı araçlar değiller.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bana clio egea'ya göre çok daha rafine bir araç gibi geliyor. hele de 1.4 egea'ya göre. yol tutuşu anlamında özellikle daha iyi, 1.5dci zaten gayet iyi ama biraz gürültülü ben kullanırken rahatsız oluyordum biraz. ama clio'yu düşünürseniz makyajlı kasaya bakın derim. eğer bagaj ve biraz daha genişliğe ihtiyacınız varsa, yani 2 kişiden fazla kişi olarak arabaya binecekseniz her türlü egea daha mantıklı olur.
-
Net 1.4 egea hacim donanım konfor lpg uyumu avantaj.
Clio b segmentte tek artısı 1.5dci oda ekonomik değil sürüş zevki
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Clionun 2012 yılında aldığı 5 yıldızın bir hükmü yok. Egea her türlü daha güvenli bir araç. Yetişkin korumada clio 2012 yılında 88 yetişkin koruma puanı almış, egea 2016 yılında 82 puan.
Clio teste girdiği zaman çıkan rapor 3 sayfa, egeada 12 sayfa. Yıllar içinde kriterler artıyor ve değişiyor ciddi şekilde. Egea nasıl C-Max ve giuliettadan daha fazla yetişkin koruma puanı aldı ise cliodan da çok daha güvenli bir araç.
Genel olarak baktığımızda da kıyas dahi edilmeyecek araçlar, konfor, olgunluk ve sürüş kalitesi olarak dağlar var arada, her türlü egea önde. İç mekan kalitesi de her yeri sert plastik olan cliodan çok çok daha iyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 29 Mayıs 2022; 9:27:38 >
Sizde Egea vardı dimi?
Evet de, yazdıklarım ben egeayı satnca değişecek mi ? Veya sizde Clio olduğu için mi daha iyi olduğunu iddia ettiniz?
Benim yazdıklarıma yalan veya yanlış diyebilir misiniz
Önceden de Cruze vardı sürekli onu överdi :D
Kızmayın hocam tamam haklisinizdir.
Marka takıntısı olan biri değilim. Şuan Ford, Reno, Bmc ve Fiat kullanıyorum. Hatta traktörü de sayarsam 2 Fiatim var memnunum da.
Sadece siz her Egea konusunda hararetli bi şekilde konudasınız gerek yok araba bunlar.
Ya da ben öyle algıladım kusura bakmayın.
Egea pahalı değil mi. Bende var 2020 1.4 urban plus 4500km de hatasız. 300 bile eder mi diye şüpheliyim. Bu fiyatlar şişirme mi yoksa
Hararet mi
Sadece yanlış bilgi görünce doğruları yazasım geliyor, hararet yok
Ne yapalım okuyup geçelim mi herşeyi..
Clio nün az yakmasindan başka hiçbir özelliği yok,seçim senin,aile vb binecek ise arka koltuklara sigilmiyor bilgine
sen farklı bir şey yapıyorsun sanki :D
-
Egea alirdim.
Bayiden egea sırasına girerdim. Donanım iyi olsa da paylaşılan araç 5 yaşında, egeada sıra geliyor, eskisi gibi 3-5 ay beklenmiyor.
Nerde hangi şehirde hangi bayide geliyor o sıra?
Egea Cross alalım dedik.
Aramadığım çevre il konuşmadığım bayi neredeyse kalmadı.
Sedanda da durum aynı.
En erken verilen süre 45 gün belki 2 belki 2,5 ay.
Ondada istediğimiz renk, istediğimiz donanımı sipariş geçme olayı diye birşey yok. Veriyorsunuz kaporayı unutuyorsunuz. Ölme eşeğim ölme modundasınız.
45 günde bir 30-40 tane araç geliyor hangisi denk gelirse hangi sıradaysanız onu seçiyorsunuz karpuz seçer gibi.
Ben kırmızı Egea Cross Lounge 1.4 istiyorum dedim.
Adamlar güldü. :)
Hocam hem renk belirtiyorsun hemde Lounge donanım diyorsun vallaha olsa dükkan senin dedi satış elemanı.
Lounge donanım zaten gelmiyor bu 1.
Kırmızı renk street donanımda geliyor oda 50 arabadan bir tane bu 2.
Fabrika yetirmek için donanımdan bile kısıyor dediler.
O nasıl ya dedim?
Mesela Urban donanımda kapı kolları Satin Krom kaplama geliyor standart olarak ama artık gelenlerde siyah şirket arabası gibi kapı kolları ile geliyor :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 30 Mayıs 2022; 9:53:59 >
-
Ben eko premio fiorino sordum, doğrudan aracı sırasız vermediler tabi ki fakat kırmızı fire kırmızı buldular liste fiyatından, ankaradaki bayilerden biri (hangisi hatırlamıyorum, çok yeri aradım), kabul etsem hemen işlemleri yapılacaktı. Fiorinoda parça tedarik sorunu olduğu için siparişte süre belirsizmiş. Bu arada kırmızı araca liste fiyatı+ metalik renk şeklinde fiyat verdiler, ekstra birşey çıkarmadılar.
Egea için de kriter belirtmeden ay başında talep oluşturur, kapora verirseniz ay içinde çıkıyor genelde dediler. Renk ve donanım seçerseniz iş uzuyor.
5 yaşında urban almaktansa az üstü paraya sıfır easy ne renk olursa olsun daha iyi bence, tamamen şahsi fikrim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X