Şimdi Ara

Iki Bilgisayar Arasinda Secim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Basliktan anlasildigi uzere iki bilgisayar arasinda kaldim ve cok fazla anladigimi soyleyemedigim icin karar vermekte zorlaniyorum. Oncelikle magaza suphem de bulunmakta. Ilk sistem qp bilisim'den ve technopat ile birlikte calistiklarindan dolayi guvenebiliyorum ancak itopya magazasinin sattigi ikinci sistemin diger magazalara gore ucuzlugu biraz kafami kurcaliyor gibi. Sistemlere geceyim;

1. SISTEM - QP BILISIM - 6027 TL (+AMD Ryzen 5 2600)
    www.qp.com.tr
    QP SUPER NOVA R5 2500X / 16 GB / 250 GB SSD / GTX 1660Ti 6GB Oyun Bilgisayarı
    https://www.qp.com.tr/qp-super-nova-r5-2500x-16-gb-250-gb-ssd-gtx-1660ti-6gb-oyun-bilgisayar

Ek olarak az bir farkla islemciyi 2600 e yukseltmeyi dusunuyorum ve boylece 6020 TL civarinda bir masraf cikiyor ortaya.

2. SISTEM - ITOPYA - 6186 TL (+8GB CORSAIR Vengeance DDR4 3000Mhz 16 CL RAM)
    https://www.itopya.com/master-501-anm-ryzen-5-2600-msi-rtx-2060-gaming-z-6g-8gb-ram-1tb-disk-gaming-bilgisayar/

Bu sisteme ek olarak ise ayni RAM'den bir tane daha almayi dusunuyorum ve bu ekten sonra fiyati 6186 TL oluyor. Bu sistemde canimi sikan bir iki unsur var. 500W PSU bulunuyor ve bu sistemde sikinti yaratma soz konusu olup olmayacagi kafami kurcaliyor. Ayrica kasa hakkinda olumsuz yorumlar gordum. Ancak kullanmadigim ve cok fazla bilgi bulamadigim icin kendi fikrimi olusturamadim.

Bu iki sistem arasinda hangisini tercih etmeliyim? Yardimlariniz icin tesekkur ederim.

• İtopyadaki sistem iyi gözükiyor özellikle ekran kartı çok iyi. Msi gaming z 2060 en iyi 2060 lardan biri. İlginç olan o sistem nasıl 6k ya satılıyor. Sadece ekran kartı bile 3.3k. O parçaları tek tek toplayınca kaç ediyor acaba bence 6k dan fazla çıkar.kasa iyidir mb520 kendim aldım rgb modelini çok güzel kasa.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lord Nafaryus L kullanıcısına yanıt
    O bende de bir soru isareti birakti. Ama internette herkes site guvenilirdir diye bahsediyor ancak dedigin gibi ekran karti cok pahali o fiyata satmak icin. Anlam veremedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam donanım bilgim pek yok ama itopya güvenilir diye düşünüyorum daha önce alışverişim olmuştu. Piyasanın altında steelseries kulaklık almıştım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • itopyadaki sistemi alabilirsin

Windows ve birkaç oyun oynadıktan sonra kapasitesi çabuk dolan ve düşük performans eğilimindeki 120/128GB SSD'lerden uzak durun. 240gb'den daha az depolama alanına sahip bir SSD almayın.
    600 MB/s maksimum hızla sınırlı olan Sata 3 (2.5") ve M.2 Sata SSD yerine, M.2 PCIe (NVMe) SSD alabilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/farkli-fiyatlarda-her-butceye-uygun-oyun-sistemleri-olusturma--100005134#100005134

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 28 Nisan 2019; 10:30:48 >
  • 8GB RAM eklemesi yapip, SSD'yi de Samsung 860 EVO 250GB'a yukseltmeyi dusunuyorum. Sizce yeterli midir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.