Şimdi Ara

İKİ BİLGİSAYARI BİR BİRİNE BAĞLAMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR BEN MASA ÜSTÜ BİLGİSAYARIMI DİZ ÜSTÜNE BAĞLAMAK İSTİYORUM İNTERNET OLMADAN CROS KABLOYLA BU NASIL YAPA BİLİRİM DETAYLI ANLATAN BİR SİTE VARMI BİLEN VARSA ANLATIRSA SEVİNİRİM

• dostum cros kabloyu dogru ypatıktan sonra ve iki bilgisayar aynı grup içersinde ise birbirlerini gorurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkangel

dostum cros kabloyu dogru ypatıktan sonra ve iki bilgisayar aynı grup içersinde ise birbirlerini gorurler

Bende merak ettim dostum biraz daha acabilir misin? Ayni grup icine nasil alacagiz bu bilgisayarlari? Sadece kros kablo ile iki bilgisayari eternet cikislarindan baglamak mumkun mu?
  • şimdi gidiceksein bilgisayarcıya bi tane cros kablo alacaksın
    bu kros kabloyu her iki bilgisayarın ethernet girişine takacaksın
    sonra ağ bağlantılarıma geleceksin orda ev veya küçük iş yeri ağı kur
    diyeceksin o ağı kuracak sonrada paylaşmak istediğin dosyaları patlaşıma açacaksın
    burada dikkat edilmesi gereken husus iki bilgisayaraında aynı workgroup içinde olmasıdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: malic

quote:

Orjinalden alıntı: darkangel

dostum cros kabloyu dogru ypatıktan sonra ve iki bilgisayar aynı grup içersinde ise birbirlerini gorurler

Bende merak ettim dostum biraz daha acabilir misin? Ayni grup icine nasil alacagiz bu bilgisayarlari? Sadece kros kablo ile iki bilgisayari eternet cikislarindan baglamak mumkun mu?

her iki bilgisayarın aynı gurup ismi olması lazım herhangi bir ism verebilirsin... bilgisayarım sağ klik bilgisayar adı' ndan isim değiştirmeniz gerekir (her ikiside aynı isim olacak)
  • Bilgisayarlarin isimlerini ayni yapinca bu bilgisayarlar ayni work gruba dahil oluyorlar ozaman hemi? Gerisi ozman switchle ag kurma olayi gibi oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: malic

Bilgisayarlarin isimlerini ayni yapinca bu bilgisayarlar ayni work gruba dahil oluyorlar ozaman hemi? Gerisi ozman switchle ag kurma olayi gibi oluyor.

Hayır bilgisayarların isimleri değil "çalışma grupları"nın isimleri aynı olmalı... Çok önemli bir ayrıntı atlamayalım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İki PC yi aynı yerden yönetmek
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arada herhangibir swich olmadan direkt birbirine baglicaksan cros baglantılı kabloyu her bir bilgisayarın ethernet uçlarına takacaksın. bilgisayarım sağ tıkla özelliklerden bilgisayar adına bi isim yaz. al tarafta grup adına da bi isim yaz. diğer pc de de grup adı aynı olmalı bilgisayar adına ne yazarsan yaz. daha sonra paylaşmak istediğin dosyaları paylaşıma aç. her bilgisayarda paylaşılan dosyaları rahatça göreceksin.

bir de grup adı girmeden sadece bilgisayarların adını bilmen yeter. bu yöntemi de başlat/çalıştır a "\\""bu ters slashları koy(tırnaklar yok sadece slashlar var) daha sonra baglanmak istediğin pc nin adını eksiksiz yaz göreceksin ki diğer pc ye baglanmışsın
  • evet bilgisayar isimleri farklı olabilir ama çalışma grubu isimleri kesinlikle aynı olmalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: _HYPNOTIC_

evet bilgisayar isimleri farklı olabilir ama çalışma grubu isimleri kesinlikle aynı olmalı

+1
  • Şimdi anlatacağım yöntem sadece iki bilgisayarı birbirine bağlamak için kullanılır. İhtiyacımız olan malzemeler UTP bağlantı kablosu ve iki adet RJ45 konnektör. Cross-Cable dediğimiz bu yöntemle iki bilgisayarı HUB kullanmadan birbirine bağlayabiliriz. Hub'lı bağlantıdan farkı RJ45 konnektörün kabloya takılışında. Cross-Cable'da HUB'lı bağlantının aksine renkli kablolar konnektöre kablonun iki ucunda aynı sıra ile takılmaz. Cross-Cable hazırlanırken kullanılması gereken sıra aşağıdaki tabloda görülemktedir.

1 ==> 3
    2 ==> 6
    3 ==> 1
    6 ==> 2
    4 ==> 7
    5 ==> 8
    7 ==> 4
    8 ==> 5

İKİ BİLGİSAYARI BİR  BİRİNE BAĞLAMAK

Ağ Ayarları
    Bilgisayarınızın ağı görmesi için yapacağınız ayarlar yukarıda anlattığım bağlantı şekillerinin üçü için de aynıdır. Ethernet kartının bilgisayarınıza tanıtıldığını varsayarak ayarları anlatmaya başlıyorum. Eğer ethernet kartını bilgisayara tanıtmamışsanız Denetim Masası'nda Yeni Donanım Ekle'ye tıklayarak ethernet kartınızı tanıtın.

Masa Üstünde Ağbağlantılarımı Sağ tıklatarak özellikler sekmsine gelin . Karsınız gelen Menude Yerel Ağ bağlantısını Sağ Tıklayarak özellikler diyelim
    Burda Resimde de Görüldüğü gibi İp yapılnadrımamızı manuel olarak biz verceğiz

İKİ BİLGİSAYARI BİR  BİRİNE BAĞLAMAK

ip yapılnadıması bittikten sonra Bilgisayarım Simgesi üzerinde sağtıklayarak özellikler diyelim ve bilgisayar adı sekmesinden çalışlma grubumuzu her iki makina için aynı yapalım ve diğer makinadada ip yapınaldırmasını el ile verelim

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slayt75 -- 22 Ağustos 2006; 17:24:06 >

• eger cross kablo düzgün bir sekilde yapıldıysa zaten standartta workgroup diye yazar calıma gurubu ama sen bi konturol edersin her iki bligisayarda da aynımı eger gurup isimi vermek istersen dikkat et turkce karakter olmasın baska da sorun olabilecek bişey yok eger ip almassa ip otomatik yaparsin baktın sacmalık var restart yaparsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.