Şimdi Ara

İki bilgisayarı birbirine bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
12.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende iki tane bilgisayar var 1 laptop 1 desktop ben bu ikisini birbirine bağlamak istiyorum ve laptopun desktop üzerinden internetede girebilmesini istiyorum yani internetinde paylaşılmasını istiyorum. sırf bunun için bugün gittim br adet ethernet kartıyla bir adet ağ kablosu aldım. etherneti taktım desktopa tanıttım kurdum problem yok kablonun bir ucunu desktopa bir ucunu da laptopa taktım (adsl modemimde zyxel prestige 630 modem bilgisayara usbden bağlanıyo) ev veya küçük işyeri ağı kur sihirbazı ile ağ kurmayı denedim olmadı bir sürü ayar değiştirdim yine olmadı iki bilgisayarda da ağ kablosu takılı değil diye gösteriyo sizce neden olabilir? sanırım bu şekilde bağlanabilmesi için kablonun cross kablo olması gerekiyomuş bildiğim kadarıyla elimdeki kablo da cross kablo???

• Kablonun cross olduguna eminmisin? Cunku herseyden once kabloyu taktıgında her 2 bilgisayarda bu sag alttaki yerel ag baglantısı ikonu carpı gostermemesi lazım. Bence kablonun uclarına ve renklerine bakarak bi kontrol et. Olmadı aldıgın yere sor. Belki kabloda sorun da olabilir.
  • bunu ancak swic kullanarak halledebilirsin swici modeme bağlayarak dağıtmalısın
  • Kabloyu pclere taktıktan sonra ethernet kartının led'i yanıyormu bir bak. Yanması gerekir. Eğer ethernet kartları kurulu kablo çapraz kablo ise winxp ağ kurulum sihirbazı ile rahatlıkla olması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ashc -- 26 Eylül 2006; 4:38:49 >
  • sanırım kablo cross değilmiş biyerde okuduğum kadarıyla cross kablonun iki ucununda renkleri farklı olması gerekiyomuş bendeki kablonun uçlarının ikisininde rengi aynı ikiside:

Turuncu Beyaz >Turuncu > Yeşil Beyaz > Mavi > Mavi Beyaz > Yeşil > Kahverengi Beyaz > Kahverengi.

gidip kabloyu değiştirecem bide bişey daha soruyum bu cross kabloyla bağlayınca iki bilgisayarda internete girebilir ve ağdan oyun fln oynanabilir dmi?bi sorun olmaz yani?

quote:

Orjinalden alıntı: ashc

Kabloyu pclere taktıktan sonra ethernet kartının led'i yanıyormu bir bak. Yanması gerekir. Eğer ethernet kartları kurulu kablo çapraz kablo ise winxp ağ kurulum sihirbazı ile rahatlıkla olması gerekir.

Hayır led yanmıyor ethernetlerin driverları yüklü ve sorunsuz yanmamasının sebebide yine kablodan olabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THe_RoOkiE -- 26 Eylül 2006; 9:30:50 >

• arkadaşım eğer led yanmıyorsa ethernet kartında da sorun olabilir geçen benimde aldığım ethernet bozuk çıktı tabi kabloda da sorun olabilir. her ikisini de kontrol et eğer bir sorun yoksa zaten ev ağı kur ı iş hallolur.
  • Evet arkadaşlar 15 dk. önce gittim adama renklerini göstererek bi cross kablo yaptırdım ve geldim taktım ethernetin ledide yandı bilgisayarlar birbirlerinide gördüler ama interneti paylaştırmam biraz zor oldu baya uğraştım şans eseri bi şekilde oldu. yinede internet paylaştırma hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse iyi olur bişeyleri yanlış yapmışta olabilirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İki PC'yi Birbirine Bağlama
    15 yıl önce açıldı
    2 telefonu birbirine bağlama
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • internetini paylaştırmak istediğin bilgisayarda bağlantı üzerine sağ tıklayıp gelişmiş diyosun,İnternet bağlantısı paylaşımı yazan kısımdaki Diğer ağ kullanıcıları .... seçiyosun.alt kısımdan da hangi bağlantıyı paylaştırmak istiyosan seçiyosun bu kadar.
  • Arkadaşlar bende de bir desktop win xp Pro yuklu birde laptop vista HomePre. yuklu. 4 girişli SpeedCom ADSL router modemim var ve her ikiside ethernet yordamı ile internete bağlı durumda bu bilgisayarlarımı aralarında nasıl birbirini görmesini sağlarım yani paylaşıma açıp dosya veri transferi oyun oynama gibi faaliyetleri nasıl gerçekleştirebilirim? bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olacam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: falcon08

Arkadaşlar bende de bir desktop win xp Pro yuklu birde laptop vista HomePre. yuklu. 4 girişli SpeedCom ADSL router modemim var ve her ikiside ethernet yordamı ile internete bağlı durumda bu bilgisayarlarımı aralarında nasıl birbirini görmesini sağlarım yani paylaşıma açıp dosya veri transferi oyun oynama gibi faaliyetleri nasıl gerçekleştirebilirim? bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olacam.

Çok basit bilgisayarımın üzerinde sağ tuş özellikler açılan pencerede bilgisayar adına gir oradan değiştir'e tıkla ve çalışma grubu adını iki bilgisayardada aynı yap örneğin WORKGROUP gibi uygla tamam dedikten sonra yeniden başlatman gerekecek bundan sonrada ağ bağlantılarıma girip çalışma grubu bilgisayarlarını göster e tıkla ve kendine diğer pc nide göreceksin.

• Sayın bixici kardeş dediklerinizi yaptım yani daha dorusu hiç ellemedim bile ayarlar zaten o şekildeydi. yanlız Win xp pro yuklu desktop pc'mdeki ağ bağlantılarının içinde "çalışma grubu bilgisayarlarını göster" seçeneğine tıkladığımda laptop bilgisayarımı laptop adıyla görüyorum. (Laptop'a "Laptop" adını verdim) çift tıklıyorum şu ibare çıkıyo: başlık workgroup;" \\hp erişilemez. Bu ağ kaynağını kullanma izniniz olmayabilir. erişim izninizin olup olmadığını öğrenmek için bu sunucunun yöneticisiyle temasa geçin". (en altında da ); Ağ yolu bulunamadı. Bu mesajın üzerine acaba laptop pc'mde paylaşıma açık dosya yokmu dedim ve c partinisyonunun tamamını paylaşıma açtım ve bir dosyayıda paylaşıma açtım. fakat sonuç nafile bir türlü vista home premium yuklu olan laptop pc den masaüstü pc'mi göremiyorum. size hangi bilgisayarda hangi ayarları yapılı aktarayım istedim şimdide. Acaba bir yanlışlık var mı?
    Bu WinXPpro yuklu Desktop PC: Bilgisayarım>>MouseSağTuş>>özellikler>>SistemÖzellikleri>>BilgisayarAdı Yolunu izleyerek;
    Bilgisayar tanımı:Desktop, Tam bilgisayar adı:dk, Çalışma Gurubu:WORKGROUP, olarak adlandırıldı.
    Bu da Win. Vista Home premium yuklu laptop PC'm:
    Bilgisayarım>>MouseSağTuş>>özellikler>>Bilgisayar Adı,EtkiAlanıVeÇalışmaGrubu Ayarları Adı altında:
    Bilgisayar Adı:HP
    Tam Bilgisayar Adı:HP
    Bilgisayar Açıklaması:Laptop
    Çalışma Grubu: WORKGROUP
    Şeklinde ayarlı Acaba ADSL Modemden bir tür ayar mı yapmak lazım yoksa TCP/IP ayarlarına girip bir tür IP adresimi verecez bu şekilde olduğunu bilirdim bende aslında ama ne yazacağım konusunda en ufak bir fikrim yok.(IP olarak) bana bir ışık tutun pls gigabytelarca veri aktarımı için dvd yazıcı almak zorunda kalacam yoksa :((

• Ağ bağlantılarından kendi ağının üzerine sağ tık, özellikler - Dosya ve yazıcı paylaşımını etkinleştir. Olması lazım.
  • Ya arkadaşlar bendede aynı problem var önceden iki tane xp bilg. vardı ikisini birbirine bağlıyodum dosya transferi yapıodum hemde cross kabloyla değil normal ethernet kablosuyla.Daha sonra bu kabloyla bağlanmamaya başladı neyse dedim cros kabloyu taktım onunlada bi süre bağlandı sonra bağlanmamaya başladı bilg. kafayı yedi çalışma grubunda bırakın diğer bilgisayarı görmeyi kendi paylaşımlarını bile görmüo şimdi birine vista kurdum bu sefer hiç bağlayamıyorum. Bu konuda bilgisi olanların yardımını bekliyorum.Nasıl iş anlamadım gitti bu Windows bazen adamı deli ediyor.
  • Arkadaşlar Toshiba 42A3000 lcd televizyon aldım.Küçüklük hayali televizyonda oyun oynamak istedim.Fakat bir türlü beceremiyorum.Lcd televizyonu rgb kablosuyla bunuda dönüştürücü ile dvı bağlantısı ile bilgisayarımın ekran kartına bağladım.Fakat lcd televizyonda sürekli bir enine dalgalanma var.Bilgisayarı açtığımda ekranda vga yazısı yanıp sönüyor sonra xga oluyor.Televizyon kitapçığında desteklenen tüm hertzler yazıyor.Ben 1024*768 60 hertze ayarladım.Fakat ne varyansyonu denediysem bu problemi aşamıyorum.Lütfen yardım
  • ya arkadaşlar ben vista işletim sistemi kurulu iki makinamı birbirine bağlamak istiyorum.Birisi desktop diğeri notebook.Şimdi elimde bir hub bir modem ve yeterli miktarda ethernet kablo var.Bilgisayarlar hub ile birbirinden bağımsız internete bağllı.Ama dosya paylaşımı yapmak istiyorum.Mesela desktopa bağlanıp c sine d sine istediğim gibi girip istedimi yapmak istiyorum.Bi yardımcı olun lütfen...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.