Merhaba, İki bina arasında internet ve dosya paylaşımı yapabilmek için kablosuz ağ kurmak istiyorum.İki bina arası mesafe 250 metre ve çatılar arada bina engeli olmadan birbirini görebiliyor.Ben montaj için iki binanın çatısına 1.5 metrelik 40 'lık boru kaynattırdım.Bağlantı sağlayacağım daireler biri ün üst kat, diğeri en üstün bir altı. Bana iki cihaz için 1500 tl 'yi geçmemek kaydıyla mümkünse 5ghz ve stabil olarak(twitch yayını düşünüyorum) bağlantı kurabilecek cihaz önerebilirmisiniz ? Ve topraklama destekleyen kaliteli bi cat6 kablo önerinize ihtiyacım var. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. |
İki bina arasında kablosuz ağ kurmak

-
-
sanırım tp-link cpe710 işinizi görür diye düşünüyorum
(29km teorik mesafe, 2.4 ve 5ghz ac, 80mhz bant genişliği, outdoor weather vb.)
akakce.com
TP-Link CPE710 Wireless Anten Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/wireless-anten/en-ucuz-tp-link-cpe710-fiyati,720609375.html
yorum ve değerlendirmeler için:amazon.com
TP-Link 5GHz AC867 Long Range Outdoor WiFi Extender for PtP and PtMP Transmission | Point to Point Wireless Bridge | 23dBi | Passive PoE Powered w/Free PoE Injector | Pharos Control (CPE710)https://www.amazon.com/TP-Link-Extender-Transmission-Wireless-CPE710/dp/B08D71HC9L/ref=sr_1_1?dchild=1&keywords=cpe710&qid=1604237504&s=electronics&sr=1-1
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkür ederim öncelikle.Cat 6 kablo öneriniz var mı hocam ?
-
hocam bizzat test etmedim fakat hakkında çokca olumlu yorum okumuştum; nexans marka cat6 tam bakır olan versiyonu epey övülmüş..fakat dış ortam kabloları var mıydı hatırlayamadım?
sizin antenler galiba çatıda duracak (pencere içinden diğer evin pencere içine değil?) o yüzden dış ortamda kalacağı için güneş/yağmur vb yıpratıcı faktörlerden etkilenmemesi için ya dış ortam kablolarına bakın veya kablo çok kısa kısa mesafede kullanılacaksa başka çare düşünün (kablo kanalı vb)..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: deryadeniz76hocam bizzat test etmedim fakat hakkında çokca olumlu yorum okumuştum; nexans marka cat6 tam bakır olan versiyonu epey övülmüş..fakat dış ortam kabloları var mıydı hatırlayamadım?
sizin antenler galiba çatıda duracak (pencere içinden diğer evin pencere içine değil?) o yüzden dış ortamda kalacağı için güneş/yağmur vb yıpratıcı faktörlerden etkilenmemesi için ya dış ortam kablolarına bakın veya kablo çok kısa kısa mesafede kullanılacaksa başka çare düşünün (kablo kanalı vb)..
Evet hocam 2 ayrı binada 2 ayrı cihaz şeklinde kurmayı düşünüyorum.Kabloların çatıda kalan kısımlarına elektrikçilerde satılan gırtlak boru dedikleri siyah borunun içinden geçirmeyi düşünüyorum dışarda kalan kısmını muhafaza edebilmek adına.
-
Kendi apartmanımda fiber internet olmadığı için bir set (2 adet) Mikrotik HG5ac ürünüyle 100 Mbps internet bağlantımı 100 m uzaktaki annemin evinden kendi evime taşıyorum. Hız testleri 95 Mbps altına düşmüyor. Mikrotik tarafından master ve client olarak set edilmiş ürünlerin birini (master) annemin apartmanının çatısına diğerini (client) kendi apartmanının çatısına koydum. Annemin evindeki superonline modem (255s) ile Mikrotik (master) arasına ve kendi apartmanımın çatısındaki mikrotik (client) ile evime koyduğum Asus Router arasına poe bağlantılı CAT7 döşedim (her biri 30-40 metre). Bende 4 senedir sorunsuz çalışıyor.
Ben internette araştırdıktan sonra Mikrotike sormuştum. Yukarıda anlattığım seti önerdiler. Mükemmel çözüm oldu. Mikrotik ile temasa geçmeni tavsiye ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: exzeriyetTeşekkür ederim öncelikle.Cat 6 kablo öneriniz var mı hocam ?
cat6 kabloyu topraklı alma elektrikçiden topraklama kablosu al arkadaşın önerdiği tp-link cihazın bağlantı hanesinden topraklama yeri ayrı zaten oradan ayrı yopraklama kablosu yapıp bağlayabilirisn hatta binanın çatısında paratoner varsa direk onun kablosunada bağlayabilirsin daha sağlıklı olur olmadı binadaki elektrik şebekesindeki topraklamayada bağlayabilirsin ama topraklama kablosunu ayrı çek yağmurlu havalarda cat6 da parazit yapıyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: MeretXKendi apartmanımda fiber internet olmadığı için bir set (2 adet) Mikrotik HG5ac ürünüyle 100 Mbps internet bağlantımı 100 m uzaktaki annemin evinden kendi evime taşıyorum. Hız testleri 95 Mbps altına düşmüyor. Mikrotik tarafından master ve client olarak set edilmiş ürünlerin birini (master) annemin apartmanının çatısına diğerini (client) kendi apartmanının çatısına koydum. Annemin evindeki superonline modem (255s) ile Mikrotik (master) arasına ve kendi apartmanımın çatısındaki mikrotik (client) ile evime koyduğum Asus Router arasına poe bağlantılı CAT7 döşedim (her biri 30-40 metre). Bende 4 senedir sorunsuz çalışıyor.
Ben internette araştırdıktan sonra Mikrotike sormuştum. Yukarıda anlattığım seti önerdiler. Mükemmel çözüm oldu. Mikrotik ile temasa geçmeni tavsiye ederim.
Hocam senaryomuz birebir aynı.Dediğiniz ürün sanırım üretimden kalkmış.Ben mikrotik ile iletişime geçip model önerisi alayım.Kablo olarak neden cat 7 kullandınız ? bide kablonuz utp mi ftp mi ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: lord276cat6 kabloyu topraklı alma elektrikçiden topraklama kablosu al arkadaşın önerdiği tp-link cihazın bağlantı hanesinden topraklama yeri ayrı zaten oradan ayrı yopraklama kablosu yapıp bağlayabilirisn hatta binanın çatısında paratoner varsa direk onun kablosunada bağlayabilirsin daha sağlıklı olur olmadı binadaki elektrik şebekesindeki topraklamayada bağlayabilirsin ama topraklama kablosunu ayrı çek yağmurlu havalarda cat6 da parazit yapıyor
Alıntıları GösterAnlaşıldı hocam topraklamayı ayrı olarak çekeceğim.Değerli görüşünüz için teşekkür ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: exzeriyetHocam senaryomuz birebir aynı.Dediğiniz ürün sanırım üretimden kalkmış.Ben mikrotik ile iletişime geçip model önerisi alayım.Kablo olarak neden cat 7 kullandınız ? bide kablonuz utp mi ftp mi ?
Alıntıları GösterTicari bi siteden ürün tavsiyesi aldığımda bu ürünü önerdiler;
Ubiquiti LiteBeam 5AC GEN2 5 Ghz AC 23dBi Gigabit Dış Ortam PTP / PTMP
-
radyoaktif paratoner varsa riskli olduğundan haberin vardır umarım...
-
radyoaktif paratonerin maliyetini biliyomusun sen bir apartmanın onu kullanması mali açıdan imkansız
hayır birde böyle böilgiçlik yaparak artislik yamalarınız yookmu harbiden insan gülüyo halinize
-
zekai radyoaktif paratoner kullanmalarını engellemez sanki çok pahalıda apartmana taktırtamıyorlar saçmalamak için maaş mı alıyorsunuz?
-
arkadaşım ne yiyip içiyorsun sen
radyoaktif paratoner şu anda kurduruyorum desen yüzbin tl yi bulur hangi apartman taktırır bunu
birazcık mantıklı düşün
-
asıl sen ne yiyip içiyorsun LSD kullanmasan böyle zırvalamazsın... üreticiye ve modele göre maliyet değişiyor iddia ettiğin kadar maliyet çıkmıyorda...
-
Benim evin çatıdan eve gelirken diğer TV ve telefon kablolarının bulunduğun kanalı kullanmak zorundaydım. Ayrıca çatıda kablonun bir bölümü açık alanda döşeliydi. 35 yıl çalıştıktan sonra emekli olmuş bir mühendis olarak overkill yaptım yani abartıp fazla garantici davrandım. Ben bu işi yaptığım dönem aralarında rahatsız edici bir fiyat farkı yoktu, İzmir'de Gıda Çarşısında bir malzemeciden aldım. Fiyatını ve satıcının adını hatırlamıyorum. Sen Mikrotikçilerin dediğini yap sadece Master ve client olarak yüklü gelsin cihazlar, cihazların ara yüzü deneyimsiz kullanıcılar için kolay değil. Zaten yüklü gelince bir daha ellemiyorsun. Sadece MAC adreslerini ve verilen şifreyi bir yere kaydet ilerde gerekebilir. Kolay gelsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MeretXBenim evin çatıdan eve gelirken diğer TV ve telefon kablolarının bulunduğun kanalı kullanmak zorundaydım. Ayrıca çatıda kablonun bir bölümü açık alanda döşeliydi. 35 yıl çalıştıktan sonra emekli olmuş bir mühendis olarak overkill yaptım yani abartıp fazla garantici davrandım. Ben bu işi yaptığım dönem aralarında rahatsız edici bir fiyat farkı yoktu, İzmir'de Gıda Çarşısında bir malzemeciden aldım. Fiyatını ve satıcının adını hatırlamıyorum. Sen Mikrotikçilerin dediğini yap sadece Master ve client olarak yüklü gelsin cihazlar, cihazların ara yüzü deneyimsiz kullanıcılar için kolay değil. Zaten yüklü gelince bir daha ellemiyorsun. Sadece MAC adreslerini ve verilen şifreyi bir yere kaydet ilerde gerekebilir. Kolay gelsin.
Yardımınız için çok teşekkür ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ugah6aiwradyoaktif paratoner varsa riskli olduğundan haberin vardır umarım...
Master cihaz ailemin apartmanında o nedenle paratoneri sormam gerekiyor uyarı için teşekür ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X