Şimdi Ara

İki faktörlü kimlik doğrulama uygulaması 'Authy' hacklendi: 33 milyon telefon numarası çalındı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İki faktörlü kimlik doğrulama uygulaması 'Authy' hacklendi: 33 milyon telefon numarası çalındı!
    Authy, App Store’da popüler iki faktörlü kimlik doğrulama uygulamalarından biri. Geçtiğimiz hafta bir hacker, 33 milyon Authy kullanıcısının telefon numarasının ele geçirildiğini iddia etmişti. Twilio, hesap sayısını belirtmeden bunu doğruladı.

Ayrıca Bkz.BtcTurk hacklendi: BtcTurk siber saldırıyı doğruladı!

Twilio, kimlik doğrulaması yapılmamış bir uç nokta nedeniyle tehdit aktörlerinin telefon numaraları dahil olmak üzere Authy hesaplarıyla ilişkili verileri tanımlayabildiklerini tespit etti. Şirket “Bu uç noktanın güvenliğini sağlamak için harekete geçtik ve artık kimliği doğrulanmamış isteklere izin vermiyoruz. Tehdit aktörlerinin Twilio'nun sistemlerine veya diğer hassas verilerine erişim sağladığına dair hiçbir kanıta rastlamadık.” açıklamasında bulundu.

Twilio, tüm Authy kullanıcılarından en son sürüme güncelleme yapmalarını ve kısa mesajlara karşı dikkatli olmalarını istiyor. Şirketin açıklamasına göre telefon numaraları kimlik avı ve smishing saldırıları için kullanılabilir. Şirket, ayrıca Authy hesaplarına erişemeyen kullanıcıların derhal destek ekibiyle iletişime geçmesi gerektiğini söylüyor.

Kaynak:https://www.twilio.com/en-us/changelog/Security_Alert_Authy_App_Android_iOS
    Kaynak:https://9to5mac.com/2024/07/04/authy-hack/

• Durum cok vahim hersey hackleniyor.Uluslararasi duzeydeki en buyuk kurumlar bile pacayi kurtaramiyor.Bakalim nasil ustesinden gelecekler.

• şu anda tek güvenilir platform Google şifreler, umarım onu da hack lemezler.

• Bir uygulamaya güvenmek nedenli doğru bir karar.

• Valla okuyunca çok şaşırdım. Google var. Apple var. Beş para etmez BECERİKSİZ Mikrosoft var. Sen niye başka bir şirkete şifrelerini emanet edersin ki. Ben Google Authenticator den başka, bana para versen kullanmam. Bu insanların sorunu ne bilmiyorum. Kripto para olarak gidip Binance dışında bir yere yatırıyorlar falan. Beyin dağıtılırken nerelerdelermiş bilmiyorum.

• İnternette yüzde yüz güvenli hiçbir şey yok Bizim ülkemizde bile bu işi ticarete çevirmiş siteler var Milletin seceresini döküyor ortaya 2 tıklamayla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m f i kullanıcısına yanıt

Bu pek mümkün bir şey değil. Bu uygulamalar aynı mantık üzerinden çalışıyor. O olmaz bu olur diye bir şey garipmiş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.