Şimdi Ara

İki fanı adaptör ile aynı hızda çalıştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ev yapımı laptop soğutucu yaptım.a det 80 mm fan koydum birisi eski kasadan çıkan biriside 5tl lik xilence kırmızı.bunları adaptör e bağladım ama çıkma olan daha hızlı dönüyor yeni aldığım daha yavaş dönüyor.bunu nasıl düzeltebilir ikisinide tam performans çalıştırabilirim? 3-6-9-12 v şeklinde ayarlanabilen adaptör kullanıyorum.

• kaç v ile çalıştırıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GHoST BoY

kaç v ile çalıştırıyorsunuz ?

12 v ile çalıştırıyorum.

adaptörün üzerinde 220v/50-60hz 300ma3.6va yazıyor
  • yavaş döneni tek bagla dönüş hızı aynımı bak bakalım belki sorun vardır
  • Rpm farkı oabilir hocam. Kırmızı serisi fanlar 1500 rpm civarı. Ama eski fan 2000 rpm yada 3000 rpm civarudur. yani o yüzden daha hızlı döner..
  • quote:

yavaş döneni tek bagla dönüş hızı aynımı bak bakalım belki sorun vardır

dediğiniz gibi denemiştim.yavaş döneni tek bağladım ozaman hızlı dönüyor hiç bir sorun yok.iki fanı bağlayınca yavaş dönüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaçıksinoplu

Rpm farkı oabilir hocam. Kırmızı serisi fanlar 1500 rpm civarı. Ama eski fan 2000 rpm yada 3000 rpm civarudur. yani o yüzden daha hızlı döner..

ama kırmızıyı tek bağlayınca hızlı dönüyor :) diğeriyle bağlayınca yavaş dönmeye başlıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hmm. o zaman fanların wat veya amperi ile ilgilidir.
  • 12 v kaldırmıyor büyük ihtimal hiç orasını düşünmüyoruz :) zaten ortalama 12 volt ile çalışıyor ve sen 2 tane baglıyorsun haliyle birine az güç gidecek biraz daha güçlü adaptör bulman lazım
  • quote:

12 v kaldırmıyor büyük ihtimal hiç orasını düşünmüyoruz :) zaten ortalama 12 volt ile çalışıyor ve sen 2 tane baglıyorsun haliyle birine az güç gidecek biraz daha güçlü adaptör bulman lazım

evet ikisi de 12v ile çalışıyorlar :) ne bilim youtube de falan da adamlar bağlıyor adaptörü cayır cayır çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

quote:

12 v kaldırmıyor büyük ihtimal hiç orasını düşünmüyoruz :) zaten ortalama 12 volt ile çalışıyor ve sen 2 tane baglıyorsun haliyle birine az güç gidecek biraz daha güçlü adaptör bulman lazım

evet ikisi de 12v ile çalışıyorlar :) ne bilim youtube de falan da adamlar bağlıyor adaptörü cayır cayır çalışıyor.

onlar 12v degildir sen varsa biraz daha güçlü adaptörle dene
  • Fanları seri mi paralel mi bağladınız?
  • paralel bağlarsan eşit güç gider

7. sınıf fen birgün işime yarayacağımı hiç zannetmezdim
  • Kesinlikle paralel bağlaman gerekiyor dostum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.