Bildirim
İki geometri sorusu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
geometriden pek anlamam ama ilk sorunun cevabı 28 mi?
ek olarak 2. soru anlaşılmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batublood -- 7 Kasım 2016; 3:28:9 > -
Evet ilk soru 28
Nasıl yaptın?
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam 4 ve 5 parçaya bölünmüş ya oranladım 4k 5k diye , sonra 4 ve 5 in en küçük ortak katını aldım. 20 buldum. sonra alan 80miş , 80/20= 4 geldi o da yükseklik ( paralelkenarın alan formülünden buluyorsun bunu da.) sonra yamuğun alanı üst taban+alt tabanxyükseklik/2 bu formüle bulduğumuz değer vardı 20 onu yerleştiriyoruz , üst kısımda 4 cm , alttaki iki parça da 5 er cmden 10 cm topladık 14 cm yükseklik 4 dü çarptık 56 böldük ikiye 28. -
Allah razı ola
Updullah
Up
ikinci soruda bulabildiğin bütün açıları yaxarsan 3 tane ikizkenar üçgen çıkacak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eskenar ucgen ve ikiz kenar ucgen cikiyor acilari yazinca ordanda esitleyerek bulunuyor.
http://i.hizliresim.com/ZY8zpA.jpg
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X