Şimdi Ara

Iki kelime arasındaki farkı açıklar misiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar kendimi geliştirmek adına 3-4 gündür ingilizce kelime ogrenmeye çalışıyorum. Bos zamanlarimda telefona bir kaç uygulama yükledim. Duolingoyu belki biliyorsunuzdur bana yardımcı oldu fakat bazı yerlerde çözemedim.
    Örneğin eat ve eats arasındaki fark nerede kullaniyoruz ? Mesela iki cümle vereyim.
    -She eats meet
    Diğerinde de- We eat beef

Bana açıklar misiniz ? Simdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Eat ve Eats Arasındaki Fark

İngilizce'de "eat" ve "eats" fiilleri, yemek yeme eylemini ifade eder. Ancak kullanım biçimleri ve zaman kipleri açısından farklılıklar gösterirler.

• Eat:
      • Geniş zamanda, birinci ve ikinci tekil şahıslar için kullanılır.
      • Örnek: I eat breakfast every day. (Her gün kahvaltı ederim.)
    • Eats:
      • Geniş zamanda, üçüncü tekil şahıslar için kullanılır.
      • Örnek: She eats a lot of fruit. (Çok fazla meyve yer.)

Bu nedenle, "eat" ve "eats" arasındaki fark, fiilin öznesine göre değişir.

Eat Eats Farkı

"Eat" ve "eats" arasındaki fark, geniş zaman kipine özgüdür. Geçmiş zaman, şimdiki mükemmel zaman ve gelecek zaman gibi diğer zaman kiplerinde, her üç şahıs için de "eat" kullanılır.

Eat ve Eats Arasındaki Fark

"Eat" ve "eats" arasındaki farkı özetleyecek olursak, geniş zaman kipinde "eat" birinci ve ikinci tekil şahıslar için, "eats" ise üçüncü tekil şahıslar için kullanılır.

Eats ve Eat Farkı

"Eats" ve "eat" arasındaki fark, üçüncü tekil şahıslar için geniş zaman kipinde kullanım farklılığıdır.

Eat ve Eats Kullanımı

"Eat" ve "eats" fiillerini doğru kullanmak için öznenin şahsına dikkat etmek gerekir. Geniş ???? kipinde, birinci ve ikinci tekil şahıslar için "eat", üçüncü tekil şahıslar için ise "eats" kullanılır.

İngilizcede Eat ve Eats Farkı

İngilizcede "eat" ve "eats" fiilleri arasındaki fark, geniş zaman kipinde öznenin şahsına göre belirlenir.

Eat Eats Kullanımı

"Eat" ve "eats" fiillerinin kullanımı, zaman kipine ve öznenin şahsına bağlıdır. Geniş zaman kipinde, birinci ve ikinci tekil şahıslar için "eat", üçüncü tekil şahıslar için ise "eats" kullanılır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bunun nedeni cümlenin zamani ve öznesi.
    Yazdigin cümlelerin ikisi de genis zaman cümlesi yani "simple present tense" Özneleri ise birisi "she" yani 3. tekil sahis, ikincisi ise 1. cogul sahis.
    Simdi sorunun yanitina gelelim; genis zaman cümlelerinde 3.tekil kisi özne ise cümlenin yüklemine "s" eklenir.
    Bir gramer kitabindan yada internetten "zamanlar" konusuna bakip bunlari ögrenebilirsin.Tabi diger bütün gramer konulariyla birlikte.

• SIMPLE PRESENT TENSE konusunu incelemeni tavsiye ederim..

Özkan çelen
    http://www.youtube.com/watch?v=LFrK-3T-CsY 1
    http://www.youtube.com/watch?v=HW7VOLLWo5M 2

-------------------------------------------------------------------------
    Nurullah öktem
    http://www.youtube.com/watch?v=7rSEuoUALm8
    yandan 15-16-17-18-19. derslere de bakınız..

• hocam o uygulamayı duydum ama hiç kullanmadım. senin temel olarak çok eksiğin var. bana kalırsa türkçe kaynaklardan biraz çalış. anlamadığın yerleri forumda da sorabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenon

hocam o uygulamayı duydum ama hiç kullanmadım. senin temel olarak çok eksiğin var. bana kalırsa türkçe kaynaklardan biraz çalış. anlamadığın yerleri forumda da sorabilirsin.

Ilk oncelikle diğer cevaplar için çok teşekkürler.
    Hocam kaynak onerebilir misiniz ? Sadece okuldan bildiğim ingilizcesi var o kadar. Kaynak Olarak başlangıç kitap setleri var mi ?

• türkçe kaynak bilmiyorum. dediğim gibi ilk önce türçe kaynaklardan çalışırsan senin için çok daha rahat olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SolSerçe

quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenon

hocam o uygulamayı duydum ama hiç kullanmadım. senin temel olarak çok eksiğin var. bana kalırsa türkçe kaynaklardan biraz çalış. anlamadığın yerleri forumda da sorabilirsin.

Ilk oncelikle diğer cevaplar için çok teşekkürler.
    Hocam kaynak onerebilir misiniz ? Sadece okuldan bildiğim ingilizcesi var o kadar. Kaynak Olarak başlangıç kitap setleri var mi ?

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okaaaaaan -- 5 Ağustos 2014; 0:01:43 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardesim sorunun cevabı kullandıgın özneye göre değişiyor.
    Bende lisede öğrendim ingilizceyi.İlkokulda bosuna okumuşum.

She eats meat. / Burada kullandıgımız özne (isimi belli eden kelime.) he, she, it olursa geniş zaman da -s takısını alırlar.

Yine geniş zamanda şöyle bir cümle kurarsak.
    We eat meat. /Burada kullandıgımız özne I, you, we, they oldugunda fiil -s takısını almaz.

Umarım anlatabilmişimdir.Zamanla oturur.

Ayrıca ilk önce gramerleri oturt derim.Kelimeler 2. planda olmalı.
  • Yorum icin saolun hocam Özkan celenin videolarini izlemeye başladım. Yardımcı oluyor, baya eksigim var.

• SolSerçe kullanıcısına yanıt
    İnşallah toparlarsın hocam.Merak etme önemli olan mantıgını kavramak.Gerisi fasa fiso
  • Aynen hocam temel eksikliği olduğu için Türkçe kaynaklardan çalışabilirsin.
    Önce ingilizcede Tensler kısmına çalışman gerek.
    http://ingilizcekaynaklar.blogcu.com/ingilizce-de-tensler/5069237
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.