Şimdi Ara

iki kitap birden okumak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kişiden kişiye değişir ama ben yapamıyorum maalesef.
  • Bana pek mantıklı gelmiyor, ama tabi bunun bir nedeni işten dolayı bir kitabı okuma sürem uzadığı için 2 kitap aynı anda okusam bitirme sürem iyice uzayacak ve illa ki unutacağım.
  • Ben Sherlock Holmes'un atıştırmalık olarak küçük hikaye kitaplarını, onun yanına da farklı bir kitap götürerek okuyorum. Aslında okunabiliyor sorun olacağını düşünmüyorum. Ama farklı türlerde kitaplar olursa daha verimli olur. İki romanı aynı anda okumak yerine, roman+deneme, roman+şiir, roman+bilgi&referans veya farklı kombine olmuş iki-üç kitao aynı anda götürülebilir. Zamanı verimli kullanırsanız pek ala okunuyor. Hatta alışkanlık haline geliyor. Artık tek kitap bitene kadar diğerine geçeyim halinden vazcayıveriyorsunuz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben öğle okuyorum; iki kitaba aynı anda devam ediyorum.
    Bir tarafta roman, fantastik, polisiye, felsefe, klasik gibi kitaplar
    okurken
    diğer taraftan biyografi, siyasi, şiir kitaplarıyla devam ediyorum.

• 6 Kitabı aynı dönemde okuduğum zamanlar olmuştu. Ama şu son birkaç senedir pek okuyamıyorum.. 3 ayda 1 e düştük :( Benim kafam karışır okuyamam diyenlere kendi sırrımı söyleyeyim. Farklı türlerde ve farklı konularda kitaplarsa bu mümkün oluyor Ama 2-3 tane romanı okuyayım derseniz bütün raman kahramanları birbirine girer..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korumaz -- 5 Mart 2014; 14:19:30 >
  • Okunur bence de

• Okuduğum kitabı anlayışımın yüzde bir bile zarar görmesini istemem. Bu yüzden riske girip birden fazla kitap okumam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte ayrı, evde ayrı kitap okuyorum. Bir zararını görmedim. Evde de iki kitap okunabilir aynı anda ama bir tanesi daha hafif bir kitap olmalı.
  • Bence yanlış birşey.

• Anlayabiliyosan sorun yok ama sayı 3e çıkarsa olmaz
  • Ben iki kitabı aynı anda okumayı denemedim,belki bilgi içeren kitaplarda sorun olmaz ama romanlardaki hikayenin içine giremem.

• Farkli türde kitaplar olduğu sürece ben de okuyorum
  • Bende ara sıra okuyorum. Mesela Sherlock Holmes'un cinayet ve suça konulu olduğu için 30-35 sayfa sürüyor. Onu okurken "Sherlock Gibi Düşünmek" diye bir kitap var daha çok içinde bilmeceler falan var. Onla beraber de hocanin verdiği kitabı okuyorum. Hiç sorun çıkmıyor hocanın önerdiği Aşk kitabıydı zaten
  • Şu an baba ile hayalet tugayı okuyorum. Oluyor yani arada
  • Şu ana kadar yalnızca kitaplardan biri yorucu diğeri polisiye ise yaptım çok da hoş oldu. Yoruldukça polisiyeye geçtim, hem verimli hem de daha eğlenceli oldu öneririm bu yöntemi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha hiç yapmadım.

• Bir ağır bir hafif ya da iki hafif kitabı aynı anda okunursa bir sorun olmaz bence.
  • Silmarillion gibi aşırı karakter bulunduran kitaplar olmadığı sürece sorun olmaz diye düşünüyorum ama ben genelde tercih etmem.
  • 5 tane okudugum zamanlar bile oldu.
    Bildigim kadariyla da oldukca yararli.
    odaklanma potansiyelini artiriyor.

• Daha önce denediğimi hatırlamıyorum ama şu sıralar okuduğum kitaba biraz ara verip heyecanla beklediğim başka bir kitaba başlamayı düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.