Şimdi Ara

iki monitör tek işletim sistemi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar windows Xp işletim sistemi ve DVI çıkışı olan bi ekran kartım var, 2 monitörü bilgisayarıma bağlayarak her iki ekrandada başlat çubuğu kısaca masaüstümü görmeye çalışıyorum bir türlü yapamadım, sadece tek monitörde masaüstü oluyor diğerine ise herhangi bir görüntüyü yada mouseu yada bi pencereyi taşıyabiliyorsun fakat bomboş duruyor, benim istediğim her 2 monitördede masaüstünü görmek ve her ikisindede farklı işlemler yapabilmek ve tabiki bunların hepsi aynı işletim sistemi içerisinde aynı bilgisayarda olacak. bu konuda yardımınıza ihityacım var şimdiden teşekkürler.

• Ekran kartı ayarlarında 2. ekran için 'ekranı genişlet'(extend screen) seçeneği şeçili , masaüstünü kopyala (copy desktop) saçaneğini seçersen olacak senin işin :D
  • önceden spliter yardımı ile 2 monitör kullanmıştım fakat ekran görüntüleri aynı oluyor 2 ekranda farklı uygulamalar yapma kısmına yabancıyım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Norman Cook

Ekran kartı ayarlarında 2. ekran için 'ekranı genişlet'(extend screen) seçeneği şeçili , masaüstünü kopyala (copy desktop) saçaneğini seçersen olacak senin işin :D

peki monitörlerden ayrı ayrı farklı görüntü alınabiliyormu
  • selamlar...
    pek bir bilgim yok ama bu dediğin olay ek donanımlar olmadan mümkün değil
    zaten bu olaayı tek bir işletim sistemi üzerinden yapa bilirsin ayrı iki işletim sistemini tek bir PC de aynı anda kullanamazsın zaten
    istediğin bu değil biliyorum ama yazayım dedim
    senin yapmak istediğin tek işletim sisteminde iki monitörü kullanmak buda şöyle olur iki monitörü yan yana getirirsin tek bir masa üstü başlat menüsünü iki monitörde paylaştırılmış olarak görürsün tabi bunun için en baştada dediğim gibi ek donanımlar olmadan olmaz diye biliyorum
    kolay gele...
  • Farklı işlemler dediğinden

2-monitör
    2-klavye
    2-mouse

ile tek bilgisayarı iki kişinin tek bilgisayarı aynı anda iki bilgisayarmış gibi kullanmasını kastediyor isen, bunu herhangi bir çoklayıcı kullanmadan yapabilmen mümkün değil yada böyle bir sistem varsada şu ana kadar benim bir bilgim yok.

Bu iş için özel çoklayıcı kullanman lazım. Dershane gibi yerlerde kullanılmak üzere hazırlanmış böyle çoklayıcılar var. Normal şartlarda yapılacağını sanmıyorum.

Kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: adoreco

selamlar...
    pek bir bilgim yok ama bu dediğin olay ek donanımlar olmadan mümkün değil
    zaten bu olaayı tek bir işletim sistemi üzerinden yapa bilirsin ayrı iki işletim sistemini tek bir PC de aynı anda kullanamazsın zaten
    istediğin bu değil biliyorum ama yazayım dedim
    senin yapmak istediğin tek işletim sisteminde iki monitörü kullanmak buda şöyle olur iki monitörü yan yana getirirsin tek bir masa üstü başlat menüsünü iki monitörde paylaştırılmış olarak görürsün tabi bunun için en baştada dediğim gibi ek donanımlar olmadan olmaz diye biliyorum
    kolay gele...

2 işletim sistemi tek monitörden kullanılabiliyor farklı kablo ile ama 1 işletim sistemi üzerinden 2 monitöre farklı görüntü gönderilebiliyomu ya bun ataktım ben varmı yapan daha önce

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çoklayıcı olmadan 2 monitörden kullanmak mümkün değil.

Ancak özellikle TV merkezlerinde kullanılan bazı programlarla farklı monitörlere farklı görüntüler göndermek mümkün.

Haberlerde falan o altyazıları ekrana gönderme sistemi gibi..

Normalde bu işi yapan kişinin makinasındaki görüntü farklı ancak 2. monitöre yada çıkışa sadece göstermek istediği bilgiyi aktarıyor.

Bilmem anlatabildim mi.

Kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramerturk

Çoklayıcı olmadan 2 monitörden kullanmak mümkün değil.

Ancak özellikle TV merkezlerinde kullanılan bazı programlarla farklı monitörlere farklı görüntüler göndermek mümkün.

Haberlerde falan o altyazıları ekrana gönderme sistemi gibi..

Normalde bu işi yapan kişinin makinasındaki görüntü farklı ancak 2. monitöre yada çıkışa sadece göstermek istediği bilgiyi aktarıyor.

Bilmem anlatabildim mi.

Kolay gelsin...

anlatabildin sağol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.