merhaba arkadaşlar windows Xpişletim sistemi ve DVI çıkışı olan bi ekran kartım var, 2 monitörü bilgisayarıma bağlayarak her iki ekrandada başlat çubuğu kısaca masaüstümü görmeye çalışıyorum bir türlü yapamadım, sadece tek monitörde masaüstü oluyor diğerine ise herhangi bir görüntüyü yada mouseu yada bi pencereyi taşıyabiliyorsun fakat bomboş duruyor, benim istediğim her 2 monitördede masaüstünü görmek ve her ikisindede farklı işlemler yapabilmek ve tabiki bunların hepsi aynı işletim sistemi içerisinde aynı bilgisayarda olacak. bu konuda yardımınıza ihityacım var şimdiden teşekkürler.
Ekran kartı ayarlarında 2. ekran için 'ekranı genişlet'(extend screen) seçeneği şeçili , masaüstünü kopyala (copy desktop) saçaneğini seçersen olacak senin işin :D
önceden spliter yardımı ile 2 monitör kullanmıştım fakat ekran görüntüleri aynı oluyor 2 ekranda farklı uygulamalar yapma kısmına yabancıyım
quote:
Orjinalden alıntı: Norman Cook
Ekran kartı ayarlarında 2. ekran için 'ekranı genişlet'(extend screen) seçeneği şeçili , masaüstünü kopyala (copy desktop) saçaneğini seçersen olacak senin işin :D
peki monitörlerden ayrı ayrı farklı görüntü alınabiliyormu
selamlar... pek bir bilgim yok ama bu dediğin olay ek donanımlar olmadan mümkün değil zaten bu olaayı tek bir işletim sistemi üzerinden yapa bilirsin ayrı iki işletim sistemini tek bir PC de aynı anda kullanamazsın zaten istediğin bu değil biliyorum ama yazayım dedim senin yapmak istediğin tek işletim sisteminde iki monitörü kullanmak buda şöyle olur iki monitörü yan yana getirirsin tek bir masa üstü başlat menüsünü iki monitörde paylaştırılmış olarak görürsün tabi bunun için en baştada dediğim gibi ek donanımlar olmadan olmaz diye biliyorum kolay gele...
Farklı işlemler dediğinden
2-monitör 2-klavye 2-mouse
ile tek bilgisayarı iki kişinin tek bilgisayarı aynı anda iki bilgisayarmış gibi kullanmasını kastediyor isen, bunu herhangi bir çoklayıcı kullanmadan yapabilmen mümkün değil yada böyle bir sistem varsada şu ana kadar benim bir bilgim yok.
Bu iş için özel çoklayıcı kullanman lazım. Dershane gibi yerlerde kullanılmak üzere hazırlanmış böyle çoklayıcılar var. Normal şartlarda yapılacağını sanmıyorum.
Kolay gelsin...
quote:
Orjinalden alıntı: adoreco
selamlar... pek bir bilgim yok ama bu dediğin olay ek donanımlar olmadan mümkün değil zaten bu olaayı tek bir işletim sistemi üzerinden yapa bilirsin ayrı iki işletim sistemini tek bir PC de aynı anda kullanamazsın zaten istediğin bu değil biliyorum ama yazayım dedim senin yapmak istediğin tek işletim sisteminde iki monitörü kullanmak buda şöyle olur iki monitörü yan yana getirirsin tek bir masa üstü başlat menüsünü iki monitörde paylaştırılmış olarak görürsün tabi bunun için en baştada dediğim gibi ek donanımlar olmadan olmaz diye biliyorum kolay gele...
2 işletim sistemi tek monitörden kullanılabiliyor farklı kablo ile ama 1 işletim sistemi üzerinden 2 monitöre farklı görüntü gönderilebiliyomu ya bun ataktım ben varmı yapan daha önce