Şimdi Ara

İki olympustan sizce hangisini almalıyım??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, ben Coğrafya doktora öğrencisiyim. Tez, makale, vb. işler için zaman zaman arazide fotoğraf (köy, köy evi, yerleşme, bitki örtüsü, gibi) çekmemiz gerekiyor. Bu işte kullanacak bir fotoğraf makinesi almak istiyorum fakat bir türlü karar veremedim. Bu işlerden anlayan bir arkadaşım Olympustan şaşma dedi. Aşağıdaki makinelerden hangisini almalıyım? Aslında ilerleyen zamanlarda profesyonel bir makina alacağım. Bu olympuslardan Z-10 olanı alsam bu ihtiyacımı da karşılar mı? Ya da siz ne önerirsiniz? Teşekkürler...

http://www.hepsiburada.com/Liste/olympus-sz-10-14mp-3lcd-dijital-slr-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ft130762&categoryId=248 (Başka bir sitede 498 tl'ye buldum)

http://www.hepsiburada.com/Liste/olympus-vg-120-14mp-3lcd-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ft130199&categoryId=248 (250 tl)

• 1'inci modelin lcd ekran çözünürlüğü daha iyi ! Buna karşın daha az geniş açılı lense sahip ama çok ufak fark var. Bunda 28 mm iken alttaki 2.sıradaki makinada 26 mm geniş açı lens var.
    Canon SX130 a baktınız mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: burake

Arkadaşlar, ben Coğrafya doktora öğrencisiyim. Tez, makale, vb. işler için zaman zaman arazide fotoğraf (köy, köy evi, yerleşme, bitki örtüsü, gibi) çekmemiz gerekiyor. Bu işte kullanacak bir fotoğraf makinesi almak istiyorum fakat bir türlü karar veremedim. Bu işlerden anlayan bir arkadaşım Olympustan şaşma dedi. Aşağıdaki makinelerden hangisini almalıyım? Aslında ilerleyen zamanlarda profesyonel bir makina alacağım. Bu olympuslardan Z-10 olanı alsam bu ihtiyacımı da karşılar mı? Ya da siz ne önerirsiniz? Teşekkürler...

http://www.hepsiburada.com/Liste/olympus-sz-10-14mp-3lcd-dijital-slr-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ft130762&categoryId=248 (Başka bir sitede 498 tl'ye buldum)

http://www.hepsiburada.com/Liste/olympus-vg-120-14mp-3lcd-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ft130199&categoryId=248 (250 tl)

http://www.hepsiburada.com/Liste/olympus-sz-10-14mp-3lcd-dijital-slr-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ft130762&categoryId=248

• makineyi keyif için değil de, iş amaçlı, ve özellikle de arazide kullanacağınız, yani, kaliteli resimler kadar, taşınabilirliği ve fonksiyonelliği üstün bir seçenek istiyorsunuz...

o yüzden de ben size (arkadaşınız önermeseydi bile) Olympus'un pen serisini önerirdim, özellikle de E-PL2 ve üstünü...

google'da araştırın...
  • O kısma bakmamışım. Olympus'tan şaş bence. Hatta hepsinden şaşılabilinir. Her markanın başarılı ve başarısız ürünleri var farklı kulvarlarda. O sebeple x markadan şaşma demek günümüzde çok büyük ama o kadar da boş laf. Pen e-pl2 iyidir ama fiyatı da iyidir. Şuradan satıcı garantili makul fiyata bulabilirsiniz tercih ederseniz...
    http://www.sanalpazar.com/
  • bende olympus kullanıyorum ama fazla memnun değilim şu an alacak olsam canon nikon sony hariç diğerlerine bakmazdım
  • tassa sen hangi modeli kullanıyorsun?? Neyden memnun değilsin yazabilirsen çok sevinirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangisi sizce
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ilerde dslr makinaya geçmeyi düşünüyorsanız. size kendinizi fotoğraf çekme konusun'da geliştirmek için
    manuel ayarlara imkan veren kompakt veya like makina tercih edin manzara için geniş açılı makro için 1cm kadar olması.
    fdeğerinin düşük olmasına dikkat edin.
  • @tessa 'nın da dediği gibi...
    Ben olympus'un compact modellerde başarılı hiçbir ürününü duymadım. Canon'un Nikon'un Panasonic'in compact sınıfta başarılı modellerini duydum-gördüm ama Olympus'a ait böyle bir model duymadım hiç bu sınıfta.
  • Arkadaşlar ben fotoğraf işine yeni başlayan biriyim. Bana ne önerirsiniz??? 250-300 arası bir kompakt makine ile mi başlayayım yoksa 500-600 arası bir canon, nikon, olympus gibi bir marka mı? ne dersiniz
  • @mutlukaya61
    Bu durumda sizin kendinizi bilmeniz önem kazanır . Nasıl yani ?! Yani fotoğraf işine başlamayı düşünürken neler çekmek istiyorsunuz, ufkunuz nedir, cüzdan kapasiteniz nedir, baskı mı alacaksınız, paylaşım sitelerinde paylaşmak yeter mi gibi... ve 250-300 lük ile 500-600'lükler arasında çok büyük farklar yok.
  • Hayır baskı almayı düşünmüyorum. Ben de daha çok bilimsel çalışmalar için çekiyorum fotoğraflarımı. Makale, tez, bildiri hazırlamak için ya da derste öğrencilerime göstermek için fotoğraf çekerim ben. Biliyorum ki teknolojik hiçbir alet uzun süre en iyi olarak kalamıyor. Benim sorunum şu benim işimi görecekse 300 liralık bir makina almak benim için daha iyi gibi duruyor ama bu hangi marka ve hangi model olmalı??Neye dikkat etmeliyim? Bana bu işten anlayan biri şu makinayı al senin işini rahatlıkla görür dese hemen onu satın alacağım. Uzun zamandır araştırıyorum ve karar veremedim. Artık sıkılmaya başladım. İyi bir makine alıp bu işi bilmediğim için makineyi iyi kullanamamaktan da korkuyorum. Mesela bu fotoğraf makinesi nasıl ben özelliklerine baktım bana iyi geldi ama çok ucuz. Ayrıca burada arkadaşlar olympus için olumsuz yorumlar yapıyorlar.

http://www.webdensiparis.com/urun/olympus-x43-140-mp-5x-optik-zoom-27----ekran-dijital-fotograf-makinesi_959786.aspx?CatID=6913

Sizin bana önerebileceğiniz bir model var mı? Benim için önemli olan net resim çekebilen, iyi zoom yapabilen, çok ince ayar gerektirmeyen bir makineye ihtiyacım var. Yani ben değil makine fotoğraf çekebilsin :)) Bu işler için bu yukardaki olympus işimi görür mü??

• En güvendiğim site burası. Buradan hangi makine önerisi gelirse onu alacağım
  • Ilki daha iyi gibi
  • sz-10 a yaklaşmayasın sakın.
    kullanmış birisi olarak sana tavsiyem uzak dur.
  • Arkadaşlar eleştiriler güzel ama hiç model önermiyorsunuz? Hangi marka hangi model?????
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

sz-10 a yaklaşmayasın sakın.
    kullanmış birisi olarak sana tavsiyem uzak dur.

Yahu uzak dur diyenlere de ifrit oluyorum arkadaş.. bence de Nikon'dan Canon'dan uzak durun! Bir önceki cümlem ne kadar yersiz ve gereksiz geliyor değil mi? Burası bir bilgi paylaşım platformu; neden uzak duralım, hangi yönü kötü? Makrosu mu berbat, videosu mu kötü? Altını doldurun iddialarınızın; böylece insanlar biraz olsun fikir edinebilsin!
  • Yüksek piksel ve dandik sensör resimlerdeki
    keskinlik ve kaliteyi yerlere sermiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

Yüksek piksel ve dandik sensör resimlerdeki
    keskinlik ve kaliteyi yerlere sermiş.

Teşekkürler.
  • Ben SZ-20 kullanıyorum. Gayet de memnunum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.