Şimdi Ara

İki PC 1 printer kablolu yada kablosuz baglanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 adet PC
    win 7 64 bit yuklu
    cisco nun kablosuz usb aparatı ile nete baglanıyor

1 adet PC
    win XP yuklu
    zyxel in kablosuz usb aparatı ve ethernet kablosu ile nete baglanabilr durumda

Ek olarak 1 adet epson px700fw yazıcı aldım.

bu iki pc yi birbirine tercihen network kablosu ile baglayıp,( eger olmassa kablosuza da razıyım) dosya paylasımını hızlı ve kolay hale getirmek istiyorum.

Aynı zamanda almıs oldugm kablosuz yazıcı su an usb den calısyor, masamda yer olmadıgı icinde bu yazıcı her iki pc imde kablosuz gorebilecegi sekilde ayarlayıp, yan odaya koymak istiyorum.

modemim 4 port ve kablosuz zyxel yeni modemlerden. modemde pc lere yakın yerde.

sonuc olarak iki pc birbirine baglanacak ve printer da kablosuz paylasımla bu iki pc ye acık olacak.

network kablom evde vardı cross sekilde bagladım ag kablosu goruldu ve calıstı, ama pc leri paylasıma acamaıdm. sorun birinin 32 bit xp digerinin win 7 64 bit olması gibi geliyor bana. bir win 7 alsam sorun cozulecek gibi ama o yatırımı elimde lisanslı xp varken en son care yapabilrim.

bu baglantıyı nasıl yapabilirm arkadaslar.

• hiç açamazsan eğer, usb to usb data aktarma kabloları oluyor malum. ondan alıp, kullanmak işini çözer mi? browser niyetine..
    tabi paylaşım için uğramaya devam et. klasör izinleri erişim izinleri, ağda görünürlük modu, aynı ağ adımıydı neydi, başka ne kaldı..
    full paylaşım yerine, her iki pc' de belgelerim klasörünü paylaşıma açmayı dene. bir de şura bir bak..
    http://www.howtogeek.com/howto/windows-7/share-files-and-printers-between-windows-7-and-xp/

• link icin tesekkurler, inceleyecegim.

usb de iyi fikir, onda cok bir ayar gerekmiyordu hatırladıgım kadarı ile. elimde iki adet usb wr adaptor varken bir kablo daha eklemek can sıkıcı ama, linkten bir katkı alamazsam onu deneyeyim.

selamlar
    Tesekkurler.
  • Dosya paylaşımı için windows 7 yüklü bilgisayar da başlat-denetim masası-ağ ve internet-ağ ve paylaşım merkezine git.
    Etkin ağlarınızı görüntüleyin sekmesinin altında bağlandığın kablosuz ağ gözükecektir. Ağ isminin altındaki sekmeden ağ türünü ev yada iş ağı yapmalısın.
    Bunu yaptıktan sonra ağ ve paylaşım merkezine geri dön sol taraftaki menüde gelişmiş paylaşım ayarlarını ayarla sekmesine git.

Sonra
    Ağ bulmayı aç - dosya ve yazıcı paylaşımını aç - ağa erişimi olan herkesin ortak klasörlerdeki dosyaları okuyabilmesi ve bu dosyalara yazabilmesi için paylaşımı aç - parola korumalı paylaşımı kapat seçeneklerini seçmelisin. Sonra paylaşmak istediğin klasörlere sağ tıklayıp özellikler - paylaşım - gelişmiş paylaşım - bu klasörü paylaş seçeneğini seçmelisin. Ardından tekrar sağ tık-özellikler- paylaşım - paylaşım a tıklayıp everyone ve guest hesaplarını ekleyip izin düzeyini ikinci sahip yapmalısın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.