Şimdi Ara

iki pc arası için ethernet kablosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iki bilgisayarı birbirine bağlayıp bi bilgisayradki yazıcıyı paylaşıma açıcam yani amacım bi yazıcıyı ortak kullanmak.bunun için ethernet kablosu yaptrtcam ama bunları bi çapraz bağlama vardı bide normal sanırım.hangisini yaptrtmam lazım bide bu iki pc yi birirbirne bağlayıp ayar yapmak çok zor mu?
    pc lerden biri xp biri 2000

teşekkürler...

• 1) modemin kaç portlu ???
    tek portluysa switch alman gerekir iyi verim alman için

2) düz kablo kullanabilirsin çapraz kablo genelde 2 adet switc bağlantısında kullanılır.

3) modemden otomatik ip alırsın yada kendinde ip verirsin ağ oluşturmak zor iş değil ağ bağlantılarıma girip ev ve iş yei ağı kurdan ordan çıkan talimatlara göre belirleyip çalışma grubunu aynı şekilde yaparak tamamlarsın (ağ kurarken 2 pc de aynı talimatları izlemelkisin)
  • herhalkde modem swich gibi bişiler yok cros (Çapraz) kablo dediğine göre...
    Yeni nasil ethernetlerimiz artık cros filen dinlemiyorlar birbiri ile bağlanıyorlar. Mesela masa üstü PC mi ethernet kablosunu modemden çıkarıp direk Laptopa takıyorum 1Gbit ile birbirine bağlandıktan sonra oldukça hızla flimleri filan aktarma yapıyorum..
    Kabloyu yaptır.. PC lerimn Çalışma Grubunu aynı isim ver. Birde sabit ip ver 192.168.1.211 ve 192.168.1.212 gibi.. Bi problem olmaz şak diye görmezse az bekle yinede.. (Eğer paylaşım ayarları ile oynamadı isen). Klasörlerini ve yazıcını paylaştır.. bu kadar..
  • arkadaşlar ben sadece onboard ethernet kartı olan iki pc yi birbirine bağliycam.modem hub mub yok.sadece iki pc yi birbirine bağlayıp birindeki printerı paylaşıma açıcam amacım bu.
  • o zaman bir kasada 2 ethernet kartın olması lazım yazlışım yoksa onlarıda birbirlerinle köprüleme yapman lazım
  • ben derdimi anlatamadım sanırım:) niye 2 ethernet çıkışı olsun ki ?
    internet filan hiçbişey yok sadece 2 tane pc var ikisinde de ethernet var.birinde yazıcı mevcut ben bu yazıcıyı diğerinde de kullanabilmek için iki pc arasnda ağ kurcam intrnet hub mub bişeye gerek yok yani
    bu kurulum için cross mu olmasi lazm ethernetin tek derdim bu?
    teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: keremx

ben derdimi anlatamadım sanırım:) niye 2 ethernet çıkışı olsun ki ?
    internet filan hiçbişey yok sadece 2 tane pc var ikisinde de ethernet var.birinde yazıcı mevcut ben bu yazıcıyı diğerinde de kullanabilmek için iki pc arasnda ağ kurcam intrnet hub mub bişeye gerek yok yani
    bu kurulum için cross mu olmasi lazm ethernetin tek derdim bu?
    teşekkürler

Cross kablo yeterli arkadaşım, zaten cross kablo modem/switch olmadığı zaman gerekir...Çok ilginç yorumlar gelmiş...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: keremx

iki bilgisayarı birbirine bağlayıp bi bilgisayradki yazıcıyı paylaşıma açıcam yani amacım bi yazıcıyı ortak kullanmak.bunun için ethernet kablosu yaptrtcam ama bunları bi çapraz bağlama vardı bide normal sanırım.hangisini yaptrtmam lazım bide bu iki pc yi birirbirne bağlayıp ayar yapmak çok zor mu?
    pc lerden biri xp biri 2000

teşekkürler...

Merhaba,
    İki PC'yi ethernet kablosu ile bağlamak ve yazıcı paylaşımı için yapmanız gerekenler:
    1. Bilgisayarlardan birine yazıcıyı kurmak ve paylaşıma açmak.
    2. İki bilgisayarı ÇAPRAZ ethernet kablosu ile doğrudan bağlamak. DÜZ kablo da olabilir belki ama Win 2000 yüklü PC büyük ihtimalle eski. Dolayısı ile ethernet kartı düz/çapraz ayırımını şart koşabilir.
    3. PC'lere aynı gurupta olmak kaydı ile elle IP vermek. Mesela birine 192.168.1.1, diğerine 192.168.1.2 verilebilir.
    4. Diğer bilgisayara geçip orada da yazıcı kurulumu yapılır. Ancak burada diğerinden bir fark var. 2. bilgisayarda yerel değil AĞ YAZICISI kuracaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 28 Şubat 2009; 9:42:13 >

• bu iki cevap yeterli oldu teşekkürler maxu ve ramazanyalcin
  • Rica ederim.
    Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.