Şimdi Ara

İki PICe bir kristal bağlı olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir şeyi merak ediyorum. Diyelim ki elimizde iki tane PIC var ve bunlardan birine atıyorum 4MHz lik bir kristal bağladık. Diğer PIC e de bağladığımız PIC'in OSC1 ve OSC2 uçlarını bağlasak ikisi de çalışır mı? Yani ikisi de aynı osilatöre paralel bağlı olacak. Böyle birşey mümkün müdür? Değilse de neden değildir?

• Olmaz cunku dikkat edersen osilatore bagli cap.larin bir bacaklari refrans noktasinda olmali.iminci bir pic baglarsan olmaz.ayrietten olsa bile iki pic in ayni isi ayni zamanda yapmasi durumunda pic stabil calisir ama ondada calisma hizi yariya duser ama bu baglanti bence imkansiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kristal bağladığın picin osc out bacağından diğer piclerin osc in bacağına bağlaya bilirsin ama kullanacağın işlemcinin datasheet'ini incele Oscillator Configurations bölümünde bu konuda bilgi vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren kılıç -- 26 Aralık 2013; 19:15:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfiber

Olmaz cunku dikkat edersen osilatore bagli cap.larin bir bacaklari refrans noktasinda olmali.iminci bir pic baglarsan olmaz.ayrietten olsa bile iki pic in ayni isi ayni zamanda yapmasi durumunda pic stabil calisir ama ondada calisma hizi yariya duser ama bu baglanti bence imkansiz.

referans noktasıyla ne ilgisi var anlayamadım hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfiber

Olmaz cunku dikkat edersen osilatore bagli cap.larin bir bacaklari refrans noktasinda olmali.iminci bir pic baglarsan olmaz.ayrietten olsa bile iki pic in ayni isi ayni zamanda yapmasi durumunda pic stabil calisir ama ondada calisma hizi yariya duser ama bu baglanti bence imkansiz.

biraz daha açabilir misiniz. osc out derken hangi bacak. osc2 mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.