|
İkinci el araçlardaki fiyat düşüşü tüketiciyi satın almaya yöneltmedi (2. sayfa)
-
-
hocam bende görmedim ama nedense herkes düştü diyor..seat FABİA, ford fiesta egea polo clio bunlar favorideydi bunların bir tanesi düşmedi.. hiçbiri 2 aydan uzun süre ilanda kalmadı.. belki üst sınıf araçlar düştü bilemiyorum.. ama alt segmentin fiyatı düşmedi..
-
quote:
Orijinalden alıntı: joven
Faize yatırıp ondan hayır bereketini bekle paranın!Ne kadar saçma bir kafa. Faiz sana havadan para yağdırmıyor. Faiz senin elindeki paranın aylık bazda kaybettiği değeri veriyor. O ay her şey %15 zamlanmış ise bankalar da sana paranı başka yerde harcama al ben sana %15 kaybını veriyorum diyor. O para sadece paranın değerini yerinde saydırıyor. Ama o para ile dolar, altın, araba, ev alsan kaç katı kar edersin. Sanki bu yatırımlardan kazandığın para haram değil de kaybettiğin parayı karşılayan faiz mi haram? İşte buna beyin düdüklemek denir. Saftirik dindarları böyle kandırıyorlar, altına dolara yatırım yaptırıyorlar oysa aynı paranın ayda dolar altın araba ile %35 havadan getiri getirmesi daha büyük hak yemek, daha fazla malın zamlanarak fakirin aç kalmasına neden oluyorsun asıl o paranın hayrı olmaz.
-
ikinci el alacağıma sıfır alırım daha iyi o kdr yükselttiler ki önceki fiyatını bildiğimden bu çakkallara kaptıracağıma parayı yakarım daha iyi -
quote:
Orijinalden alıntı: bjkyenerParayı faize yatırır bir taksiciyle anlaşırım eğer hafta 5 gün işe gidiyorsa (20x20= 400 tl gidiş 400 tl de geliş hesapla = 800 tl hadi diyelim 1000 tl olsun) yıllık masraf 12000 tl
200000 tlnin aylık faizi 3000 tl 12x 3000 = 36000 tl eder 12 bini sini çık geriye kalan para 224000 TL yıl sonu idda ediyorum arabanın fiyatı 224000 tl olmaz
1 - Motorlu taşıt verisinden kurtulurum
2 - Trafik sigortasından kurtulurum
3 - Kaskodan kurtulurum
4 - Muayene parasından kurtulurum
5 - Bakım parasından kurtulurum
6 - Benzin parasından kurtulurum
7 - Trafik cezalarından kurtulurum
faizler yükseldiği için extra parada kalır
Hayat yalnız ev ile iş arasında geçmiyor ne yazık ki Aynı mantığı ev içinde kurabiliriz Bir ton para eve bağlanmaz faize yatırılır kirada oturulur gibi
Ama hayat böyle değil
Dediğiniz tarz düşünceye yakın olan arkadaşlarım taksi işi veya toplu taşıma işi sıkmaya başlayınca sürekli birilerini arayıp "Geçerken beni de al" diyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozay06 -- 9 Ocak 2021; 12:47:59 >
-
Allah akıl fikir versin derim insan nefsi kör olduğu vakit her yolu mübah görür önce faiz nedir bence bir araştırın derim ha bu benim işime geliyor gerisi beni ilgilendirmez derseniz siz bilirsiniz belki bu dünyada kazandığınızı sanırsınız tabi itikat ve o itikata göre anlayış felsefesi olunca böyle oluyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: jovenAllah akıl fikir versin derim insan nefsi kör olduğu vakit her yolu mübah görür önce faiz nedir bence bir araştırın derim ha bu benim işime geliyor gerisi beni ilgilendirmez derseniz siz bilirsiniz belki bu dünyada kazandığınızı sanırsınız tabi itikat ve o itikata göre anlayış felsefesi olunca böyle oluyor
Yazık şu yaşa kadar bu zeka ile nasıl geldin diyecem ama art niyet barındıran bir çakallık hissettiğim için sözlerinde çok da üzerine gelmeyeyim. Burada 200 e araba alıp bir ay sonra 300 e satan sen gibiler faiz kazancına haram diyor bak seeen. Faiz birine verdiğin borcun bir ay sonra düştüğü değeri sana vermesidir. Ortada hak kaybı yoktur, vermez ise senin paran borç verdiğinden dolayı eridiğinden karşı taraf hak yemiş ve haram yemiş olur. Çünkü senin verdiğin para ile gidip altın, gümüş, dolar araba ev veya başka bir emptia almış ve bu aldıkları ile yüzde 25 kar etmiş iken ay sonu sana aynı paranı vermesi ve bundan sana tek kuruş vermemesi zaten senin kafandaki tefecilerin kurnaz ticaretine eş işler. Çoluk çocuk ve dini bütün saftirik kandır sen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 9 Ocak 2021; 16:5:36 >
-
Fiyatlar hala çok şişik.İnternet de ikinci el ilan sitelerinde ilandaki ürünlere fiyat yazmasını engellemek lazım.Bu siteler yüzünden ve aç gözlü satıcılar yüzünden fiyatlar şişiyor.Hiç kimsenin umrunda değil hak hukuk meseleleri. Varsa yoksa nasıl kazıklarım peşindeler.İkinci el fiyatları düşerse sıfır fiyatlarıda düşer.Sıfır satanlarda ikinci el fiyatlarını takıp eder olmuş. -
Andavallı faiz haram diyorum ötesi varmı ha dersenki benim için faiz yemek normal diyorsan buyur ye!
-
böyle haberler yapan editorlerin fiyatlardan haberi var mı?
pandemi başladı, üretim durdu ayağına 2. el araç fiyatları 2 katına çıktı. 30 luk araba 60, 150 lik araba 300 oldu. şimdide %1-2 iniyor herkes. 300 den 290 a inmiş aa ne büyük indirim!!! 60 tan 57 ye inmiş vohaha süper hemen gidip alayım 3-4 tane.
-
Almasın zaten kimse. Millet 2015 Model 95.000km Porsche Cayanne aracı 40.000 euro ya alsın (22 asgari ücret) biz clio denen hurdayı 70 asgari ücrete alalım. Onların ki emekte bizimki değil mi? Hiç kimse tüketim yapmazsa herşeyin fiyatı düşer ama bizde bu bilinç nerede?
-
quote:
Orijinalden alıntı: bjkyenerParayı faize yatırır bir taksiciyle anlaşırım eğer hafta 5 gün işe gidiyorsa (20x20= 400 tl gidiş 400 tl de geliş hesapla = 800 tl hadi diyelim 1000 tl olsun) yıllık masraf 12000 tl
200000 tlnin aylık faizi 3000 tl 12x 3000 = 36000 tl eder 12 bini sini çık geriye kalan para 224000 TL yıl sonu idda ediyorum arabanın fiyatı 224000 tl olmaz
1 - Motorlu taşıt verisinden kurtulurum
2 - Trafik sigortasından kurtulurum
3 - Kaskodan kurtulurum
4 - Muayene parasından kurtulurum
5 - Bakım parasından kurtulurum
6 - Benzin parasından kurtulurum
7 - Trafik cezalarından kurtulurum
faizler yükseldiği için extra parada kalır
Her şey işe gidip gelmek değil ki, yeri geliyor arkadaşlarla gezmeye çıkıyorum, yeri geliyor manzaraya çıkıp saatlerce arabada oturup muhabbet ediyoruz. Yeri geliyor haftalık tatile gidiyoruz. Her şey sizin dediğiniz kadar basit olsa kimse araba almazdı zaten.
-
fiyatlar düşmedi kimse uydurmasın. halen bayi personeli akrabalarına araba verip yüksek fiyatttan satmaya çalışıyor.
devlet el atsın artık yeter.
-
Dolar 8.50 den 7.30 lara kadar düştü ama hiçbir ürüne yansımadı fiyatlar aynı kaldı.Yani indirim bekleyenler çok bekler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: joven
Faize yatırıp ondan hayır bereketini bekle paranın!halbuki jet fadıl gibi dolandırıcı yeşil sermayeye parayı yatırsak baya bi hayrını görürüz deel mi aslan?
-
Ne düşmesi pert pürt 30 yıllık hurda araclara deli paralar isteniyor 40 50 bin gibi
-
180bin tl'den 280bin TL olmuş, 250-260 istiyorlar hangi düşüşden bahsediyor bunlar yaa. Döviz bu kadar gitmedi bile, hatta geçen sene fiyatına neredeyse geri geldi fiyatlar gelmedi..
-
Türkiye'de 92 Model bir araça 70-80 Para birimi istemekteler O paraya Benim yaşadığım ülkede 2017 Model kız gibi araç vermekteler Adamlar Ekonomik ömrünü doldurmuş araçlara 90.100 Bin Birim istemekteler Türkiye'de Yazık.
-
2003 model kamyonet bir araba 2019 daki fiyatı 30 bin liraydı 2020 de 70 ..80 bin liraya çıkardılar ..sanki kıyamet kopacakta bunlar bu arabalarla kaçıp kurtulacaklar..bide diyorlarkii Turkiyede fiyatı yukselipte düşeni gördunuzmu ..ulan sanki yağdır..ekmektir..ddd .....Not:elalemin hurdasını almayın gidin sıfır alın 3..5 kuruş fazla olsun temiz olsun...haa biraz daha bekleyin..düşecektir fiyatlar...!!
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X