|
İkinci el araçlardaki fiyat düşüşü tüketiciyi satın almaya yöneltmedi
-
-
Para mı kaldı millet, gelen yolma giden yolma derdinde. İnsanlar ne yapsa kazıklanacakmış hissinde artık.
-
Sıfır Egea 130 bin TL oldu. Neredeyse herkes indirim bekliyordu. 110'a sıfır Egea hayalleri kuranlar vardı :)
-
İkinci elde indirim mindirim yok,sıfır fiyatlarını bayiler liste fiyatı olarak düşürmüyor ki önceden alan müşterileri mağdur olmasin müşterisi azalmasin diye ,kalkıyor liste fiyatını 300 yazdığı aracı 255e bırakıyor...
İkinci el satan adam da liste fiyatına bakıyor 300 o da 1 yıllık araca yazıyor 280...
Şu 10 aydır otomobil piyasasi çocuk oyuncağını geçti
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kredi faizleri uçmuş. Bisiklet bile alınmaz.
-
Grafiğe göre +300bin TL araç ilanları 200bin 300bin bandı arası ilanlardan daha fazla. Korona başında da gördüğümüz gibi bir cok ülkede zengin araç satışları hic etkilenmiyor. Türkiye'deki ekonomik krize rağmen zengin alıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
zengin olan zaten önceden kendini hazırlıyor etkilenmiyor hatta kazanç sağlıyor.orta halli insanlar kalmadı nerdeyse. -
300 olan şeyi 450 e cıkarıp 350 ye indirince indirim olmuyor.
-
vw honda indirsin ,egea yeni makyaj ve yeni yıla rağmen 7000 artmış hiç değişiklik yapmayan vw honda pejo niye zam yaptı ??? Düşecek alan olmadı mı düşecek.Dolar seviyesi civic eco elegance ın 200-210 olduğu seviyede neden indirim yok ???
-
Parayı faize yatırır bir taksiciyle anlaşırım eğer hafta 5 gün işe gidiyorsa (20x20= 400 tl gidiş 400 tl de geliş hesapla = 800 tl hadi diyelim 1000 tl olsun) yıllık masraf 12000 tl
200000 tlnin aylık faizi 3000 tl 12x 3000 = 36000 tl eder 12 bini sini çık geriye kalan para 224000 TL yıl sonu idda ediyorum arabanın fiyatı 224000 tl olmaz
1 - Motorlu taşıt verisinden kurtulurum
2 - Trafik sigortasından kurtulurum
3 - Kaskodan kurtulurum
4 - Muayene parasından kurtulurum
5 - Bakım parasından kurtulurum
6 - Benzin parasından kurtulurum
7 - Trafik cezalarından kurtulurum
faizler yükseldiği için extra parada kalır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 9 Ocak 2021; 1:31:44 > -
Bizde bir şeyin fiyatı artıyorsa ihtiyacımız olsada olmasada alırız. Aldığımız için fiyat daha çok artar ve bizde daha çok alırız.
Birşeyin fiyatı düşüyorsa ihtiyacımız olsada almayız, almadığımız için fiyatın dahada düşmesi gerekir ama düşmez, satıcılar ürünü satamayıp "zarar" etmeye başlayınca zararı faizi ile halka kitlemek için zam yapar ve yukardaki senaryoya başlar.
Biri gözünü kararttı fiyatı düşen ürünü "ucuza" aldı, 2. ürüne yapıştır 2x zammı oh mis.
-
Ne indirimi !! 90 model torosa adam en düşük 17 bin istiyor. 30 yaşında araba -
Fiyati dusen 2.el araba var mi arkadaslar? Ben bazi modelleri 4 aydir falan takip ediyorum degisiklik gormedim.
Şunu insanlarımız hala anlamamak için diretiyor peşin söyleyeyim arabam yok. Neyse arabalara zam yapılmıyor yeni vergiler ve paradaki değer kaybını zam olarak yorumlamayın adam ne yapsın devlet yeni vergi koyuyor gül yüzünüz için zarar mı etsin tabi fırsatçılık yapanlar hariç. Ülke kötü yönetiliyor fiyat istikrarı sağlanamıyorsa bunun chp ile manavla çarşıyla pazarla alakası yok bunu bir anlayalım önce. -
Hiç kimse almasın bakalım ne olacak -
4 5 yıllık araçlara hala sıfırından 10 15 bin ucuza kakalamaya , 15 yıllık araçları hala 60 70 binden satmaya çalışanlar oldukça insanlar almamaya devam edecektir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arttığı gibi bir fiyat inişi olmadı. Haberlere bakıyorum aman öyle indi böyle indi diyorlar, ilanlara bakıyorum hala aynılar.
-
Yakıt tipine göre ilan oranlarına (%57) baktığımızda her 2 araçtan biri şirket çıkması. Muhtemelen de al satçı ve galerici abilerimizin elinde km düşürülmüştür.
Volvo S60 ve BMW 3 serisini takip ediyorum ve S60'da bir parça düşüş belli oluyor (tabi eski fiyatına yaklaşmadı bile) BMW 3 serisinde de ufak ufak birşeyler var gibi ancak 2-3 sene önce o fiyata BMW 5 2017 modeller vardı ikinci el onu da atlamamak lazım.
-
Faize yatırıp ondan hayır bereketini bekle paranın!
300 olan şeyi 450 e cıkarıp 350 ye indirince indirim olmuyor.
|
İkinci elde indirim mindirim yok,sıfır fiyatlarını bayiler liste fiyatı olarak düşürmüyor ki önceden alan müşterileri mağdur olmasin müşterisi azalmasin diye ,kalkıyor liste fiyatını 300 yazdığı aracı 255e bırakıyor...
İkinci el satan adam da liste fiyatına bakıyor 300 o da 1 yıllık araca yazıyor 280... Şu 10 aydır otomobil piyasasi çocuk oyuncağını geçti |
Parayı faize yatırır bir taksiciyle anlaşırım eğer hafta 5 gün işe gidiyorsa (20x20= 400 tl gidiş 400 tl de geliş hesapla = 800 tl hadi diyelim 1000 tl olsun) yıllık masraf 12000 tl 200000 tlnin aylık faizi 3000 tl 12x 3000 = 36000 tl eder 12 bini sini çık geriye kalan para 224000 TL yıl sonu idda ediyorum arabanın fiyatı 224000 tl olmaz 1 - Motorlu taşıt verisinden kurtulurum 2 - Trafik sigortasından kurtulurum 3 - Kaskodan kurtulurum 4 - Muayene parasından kurtulurum 5 - Bakım parasından kurtulurum 6 - Benzin parasından kurtulurum 7 - Trafik cezalarından kurtulurum faizler yükseldiği için extra parada kalır |
Fiyati dusen 2.el araba var mi arkadaslar? Ben bazi modelleri 4 aydir falan takip ediyorum degisiklik gormedim. |
Kredi faizleri uçmuş. Bisiklet bile alınmaz.
|
Ne kadar saçma bir kafa. Faiz sana havadan para yağdırmıyor. Faiz senin elindeki paranın aylık bazda kaybettiği değeri veriyor. O ay her şey %15 zamlanmış ise bankalar da sana paranı başka yerde harcama al ben sana %15 kaybını veriyorum diyor. O para sadece paranın değerini yerinde saydırıyor. Ama o para ile dolar, altın, araba, ev alsan kaç katı kar edersin. Sanki bu yatırımlardan kazandığın para haram değil de kaybettiğin parayı karşılayan faiz mi haram? İşte buna beyin düdüklemek denir. Saftirik dindarları böyle kandırıyorlar, altına dolara yatırım yaptırıyorlar oysa aynı paranın ayda dolar altın araba ile %35 havadan getiri getirmesi daha büyük hak yemek, daha fazla malın zamlanarak fakirin aç kalmasına neden oluyorsun asıl o paranın hayrı olmaz. |
Para mı kaldı millet, gelen yolma giden yolma derdinde. İnsanlar ne yapsa kazıklanacakmış hissinde artık.
|
Her şey işe gidip gelmek değil ki, yeri geliyor arkadaşlarla gezmeye çıkıyorum, yeri geliyor manzaraya çıkıp saatlerce arabada oturup muhabbet ediyoruz. Yeri geliyor haftalık tatile gidiyoruz. Her şey sizin dediğiniz kadar basit olsa kimse araba almazdı zaten. |
Arttığı gibi bir fiyat inişi olmadı. Haberlere bakıyorum aman öyle indi böyle indi diyorlar, ilanlara bakıyorum hala aynılar.
|
Benzer içerikler
- spotify ne kadar internet yer
- reddit video indir
- iphone alarm çalmıyor
- whatsapp hesap silme
- netflix oyunları ücretli mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X