|
Bildirim
Bunlara hiç gerek yok! Tek çözüm ikinci el araç ithalatı.
|
şimdi adam elinde ki 1 milyon eden aracı ilanda yazamıyor diye 700 binden mi satacak ?
bunlar çözüm değil göz boyama. bizim kara cahillere bakın biz bunlarla uğraşıyoruz diye mağdur edebiyatı yapmak. |
Ne yapacağız Hans'ın Sam'in 2. el aracını? 0 istiyoruz. Ve halka, gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının bir yolunu bulmalıyız.
Temelde çözüm belli: ÖTV'yi kaldırmak, en azından bir süreliğine. Derseniz ki bu sefer dış ticaret açığı artar ama böyle de kıtlık varken yamyamlık baş gösterdiği için daha başka sorunlar başlıyor. Mesele galericilere, stokçulara topyekün savaş açmakta yatıyor. Ve meğer olağanüstü durumlara düştük o zaman olağanüstü çözümler üreteceğiz. 6 ay 6 bin km kuralı da işe yaramaz, onun da açığını bulurlar. Öyle bir formül getirmeliyiz ki incitmeden inim inim inletmeliyiz. Misal, Milli Galeri İdaresi açılsın. Devletin alacağı vergisiz, kâr eklenmemiş araçlar Toki gibi kura yoluyla satın alınabilsin. Ve bu yolla alınan araçlar sadece bu İdare üzerinden satılıp alınabilsin. Aykırı işlem yapana hapis görünsün. |
Yapılmış olmak için yapılmış , hiç bir alt yapısı yok , denetleme ekibi yok , kriterlerin ucu çok açık…
Beğenmezükcü değilim , yapmış olmak için yapılan böyle tonla uygulama var ama piyasaya yansıması sıfır Örnek kira artış oranı %25 kısıtlaması |
Sen galiba 700 bin lik aracı 1 m den satanlardansın
|
adam modifiyeli araç diye ilana koyar, ses sistemi ekledim bilmem ne cart curt.
|
Bayilerin ve çalışanların banka hesaplarına baksınlar. Allahsızlar soydu milleti araçları da sakladılar hep.
|
Hayatında bırak yurtdışına, şehir dışına çıkmış olması bile belli olmayan birisi ile bu konuyu konuşacak derman görmüyorum ama kısa bir noktaya değineceğim.
Mobile.de araç satış sitesinde şu anda Almanya'da satılık 1.2 milyon ikinci el araç ilanı bulunuyor. |
Çoğu kişi asıl önemli noktayı gözden kaçırıyor; araç almak yatırım açısından mantıklı olunca parası olanlar piyasadaki araçları topluyor(oturduğum sitenin zenginlerinden biri aynı arabanın 3 ya da 4? farklı rengini alıp sitenin önündeki açık otoparka koymuştu -hepsi de yanyana diziliydi-, adam haklı olarak faize de bulaşmak istemiyor, TL'de kalsam birikimim eriyeceğine bari araca bağlayayım demişti), beklesin 2 ay üzerine bilmem en az kaç TL koyar satarım, ohhh mis gibi diyorlar. Kısaca ev, araba alma fikirleri TL'de durmaktan daha karlı olursa millet birikimlerini oraya yönlendirir bir yatırım aracı olarak... Sonuç konu altında bi ton Einstein fikirleri havada uçar, kimse de demez ula aga TL'nin anası -kötü ekonomi nedenli- sevildiği için olmasın acaba bu durum. En basiti Adıyaman'ın en lüks sitesinden bir ev almıştım yaklaşık 4,5 yıl önce Ziraat Bankası kredisi(259.000 TL için / 48 aylığına / 6844 TL civarı aylık ödemeleri vardı, son taksiti 2023 Şubat ayındaydı) ile evi 405.000 TL'ye almıştım. Aynı sitedeki(toplam 4 blok) evlerden biri depremden yaklaşık 2-3 ay önce 5,5 milyon TL'ye satılmıştı; 405.000 TL nire, 5.500.000 TL nire, hem de daha 4 sene dolmadan... Ha depremde diğer çoğu yer gibi ağır hasarlı oldu orası ayrı... Hadi yurtdışından 2. el araç ithalatına izin verilsin de -ki şahsi kanaatim hiçbir halta yaramaz, diğer yapılan aksiyonlar gibi- ev daha önemli ve elzem bir şey araca göre, evlerde fiyatı nasıl düşürelim...
Not: Altta bilinen şeyleri açıklamayın, ekonomi güven ve dürüstlük işidir, güven olmazsa para da gelmez, yatırım da yapılmaz. Halkımız tercihini yaptığı için bana düşen kenara çekilip dramın tadını çıkarmak; kendi düşen ağlamaz! |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizlion -- 6 Temmuz 2023; 10:46:19 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 6 Temmuz 2023; 17:49:57 > |
|
fiat egea e torq var bende,en son 2019 da üretilmiş ben bunu neye göre satacam :) |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Ötvyi kaldır, ikinci el araç ithalatına izin ver, sarı sitelere ve galericilere piyasanın üzerinde araç satmaya çalışanlara 6 haneli cezalar kes. Bayilerin el altından rüşvet istemesinin önüne geç. Bak bakalım araç piyasası nasıl rahat nefes alacak. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makine26 -- 6 Temmuz 2023; 11:08:20 > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Olumlu düzenlemeler. |