Şimdi Ara

İkinci el otomobil fiyatları düşmeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
5.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıl başından bu yana Türkiye’deki otomobil fiyatları yükselişine devam ediyor. Yüksek enflasyon ve yüksek kur şartlarında ciddi oranda arka arkaya gelen zamlarından ardından ikinci el otomobil fiyatlarının düşmeye başladığı belirtiliyor. Öyle ki, pandemi koşullarının etkili olduğu Eylül 2021’den bu yana ikinci el araba fiyatları ilk kez düşüş görüyor.

İkinci el otomobil fiyatları düştü

Ekonomim gazetesinin haberine göre ağustos ayı başından bu yana ikinci el otomobil fiyatları ortalama yüzde 3 düştü. Fiyatlardaki düşüşte, sıfır kilometre araçların ikinci elde yüksek fiyatlarla satılmasına yönelik alınan caydırıcı önlemlerin de etkili olduğu belirtiliyor.

Otomotiv veri ve analiz şirketi Cardata’nın verilerine göre, ikinci el otomobil fiyatları ağustos ayı itibarıyla düşmeye başladı. Cardata CEO’su Hüsamettin Yalçın, fiyatlardaki düşüşün nedenleri hakkında “Seçimden bu yana ikinci el satışlarında bir düşüş vardı. Düşüş devam ediyor. Satışlardaki daralma temmuz sonu itibarıyla fiyatlara yansımaya başladı. Bunda birkaç majör neden var. Birincisi; sıfır kilometre araçlarda pandemiden bu yana önemli bir sıkıntı olan bulunurluk sorunu önemli ölçüde azaldı. Sıfır kilometre araç bulamayan ikinci el araca yöneliyor bu da fiyatları artırıyordu. Şimdi insanlar sıfır km araç bulabildikleri için ikinci ele talep biraz düşüyor. Alım gücünün düşmesi de fiyatları aşağı çekiyor.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Bkz.Renault Austral E-Tech Full Hybrid Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri

Ancak sektör temsilcileri düşüşün uzun süreli olmayacağını belirtiyor. Otomerkezi CEO’su Muhammed Karakaş’a göre fiyatların düşüşü 15 Eylül’e kadar, yani yaz bitimine kadar sürecek. Uzmanlara göre bu düşüşün bir diğer nedeni de sezonsallık etkisi. Öte yandan ikinci el araç piyasasındaki daralmaya karşın, sıfır kilometre araçlarda henüz satışlarda düşüş söz konusu değil. Pandemi döneminde biriken talebin kışa doğru durulacağı ve bu dönemde talepteki yavaşlamanın satışlara etkisinin daha net bir şekilde görüleceği belirtiliyor.

Bu arada EBS Danışmanlık’ın verilerine göre, ikinci el otomobil satışları bu yıl ilk kez haziran ayında düşüş yaşadı. Haziran ayında satışlar geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 18 düşerek 710 bin adet olarak gerçekleşti. Türkiye’de ilk 6 ayda satılan sıfır otomobil sayısının 430 bin 372 adet, satılan 30 yaş ve üstü otomobil sayısının ise yaklaşık 448 bin olduğu aktarılıyor.

Kaynak:https://www.ekonomim.com/ekonomi/ikinci-el-otomobil-fiyatlari-2-yil-sonra-dususe-gecti-haberi-704097

• Satabiliyonmu kanka almak için yazan kaç kişi var onu söyle sen ? Kredi oranları 3.5-4e fırladı kim kredi çekip alacak ? Alcak olan bile piyasada o kadar arabadan seninkini gelip alması lazım heygidi,ve geçen ayki 550 binin alım gücüyle şuanki 630 daha düşük,kar yaptım sanarken daha fazla giriyorsun içeri haberin yok
    550 binden en ölüsü 630 bine geldiyse 1 ayda fiyat yükselmiş demektir. Ben sana kar ettim mi diyorum? Ha kaldı ki dolar 1 ayda %5 yükseldi araba %15 yükseldi. Baktığında dolar bazında kar getirmiş araç. Ha dolar bazında zarar etse dahi fiyatlar düşmüyor.
    Satma meselesine gelince de vavacars'a git 15 20 lira eksiğine ver yine geçen aydan pahalı satıyor olursun. Burada girilen haber yanlış. Fiyatlar düşmedi fiyatların artış hızı düştü.
  • Habere bak, Kadir İnanır.

• yalancıyı

• Depreme dayanıklı olsun diye yeni ev tercih edilirken,arabalarda 30 yaş üstü hala talep olması pek akılcı bir karar olmasa gerek.

• Aynen az önce baktım geçen ay 550 bin olan aracım 630 bine düşmüş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yandaş haberler

• CaptanFarfan C kullanıcısına yanıt
    Satabiliyonmu kanka almak için yazan kaç kişi var onu söyle sen ? Kredi oranları 3.5-4e fırladı kim kredi çekip alacak ? Alcak olan bile piyasada o kadar arabadan seninkini gelip alması lazım heygidi,ve geçen ayki 550 binin alım gücüyle şuanki 630 daha düşük,kar yaptım sanarken daha fazla giriyorsun içeri haberin yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • djoguzhan55 kullanıcısına yanıt

Gayet rahat satar . Millette ne paralar var biliyon mu sen. Herkesi kendiniz gibi sanmayin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Bu senin muhabbet şeye döndü,dışarıda herkes avmde elleri dolu ama farkındamısın bilmiyom kartlardan dönderiyo herkes,bankaya borçlanayım bankanın parasını döndereyim diyorlar,hem sen benim mal varlığımı veya hesaplarımdaki parayı nereden biliyorsun ? Vahiymi geldi 🤣

• Akaryakıt dayanmış 40 liraya
    Tüm parasını vererek 2.el arabayı borçla alıp üstüne binemeyeceksem almak istemeyenler olacaktır.

• djoguzhan55 kullanıcısına yanıt
    550 binden en ölüsü 630 bine geldiyse 1 ayda fiyat yükselmiş demektir. Ben sana kar ettim mi diyorum? Ha kaldı ki dolar 1 ayda %5 yükseldi araba %15 yükseldi. Baktığında dolar bazında kar getirmiş araç. Ha dolar bazında zarar etse dahi fiyatlar düşmüyor.
    Satma meselesine gelince de vavacars'a git 15 20 lira eksiğine ver yine geçen aydan pahalı satıyor olursun. Burada girilen haber yanlış. Fiyatlar düşmedi fiyatların artış hızı düştü.

• Hikaye. Şimdi alan yok düşer diyecekler ayrı bir dünya. Fiyatlar bu ekonomide düşmez imkansız. Para sürekli eriyor araba vergileri ortada arabanı elden neden ucuza çıkarasın? Tükenmişsindir mecbur çıkarırsın işte onlar istisna. Piyasayı istisnalar belirlemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşmesi lazım. Çünkü arabayı elinde tutmak yerine hemen satıp parayı borsa fonuna yatırmak daha karlı. Kaldı ki onların elinde tuttuğu 6001 km arabayı (aslında kanunları delmek için böyle yazılıyor) sıfır fiyatına almak yerine gider gerçekten sıfırını alır, sıfır araba artık var galerilerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluemersini -- 11 Ağustos 2023; 20:42:40 >
  • CaptanFarfan C kullanıcısına yanıt
    kendini kandır, bal gibide düştü, sıfır ayarındaki araçlar, sıfır fiyatının üzerine 100-500 bin ekleyip satılıyordu. senin aracın fiyatı artmış olabilir. hayat senin etrafında dönmüyor.

• sıfır ayarındaki araçların fiyatı dramatik bir biçimde düştü, ama eski model araçlarda düşüş uzun bir süre yaşanmaz, bunu söylerken reel fiyatdan bahsediyorum. enflasyon olduğu için eski modellerin fiyatı artacak ama reelde düşecek. diyelim ki 5 tane araç satıp 1 tane sıfır araba alıyorsanız 1 yıl sonra 6 tane araç satıp bir sıfır araba alabileceksiniz.

• Manipülasyon olsun diye yapılan bir haber, dolar arttıkça ÖTV indirimi olmadıkça araba fiyatları düşmez.

• Ne düşcek ya haberle zam yaptırırsınız ama zor düşürürsünüz. Hükümet otomotiv e ek vergi getiriyormuş görürüz düşüyor mu kalkıyor mu konuyor mu ucuyor mu. Piyasalar palavra dinlemiyor

• Hangileri o fiyatı düşen arabalar reno Toros 200 bin TL'yi devirmiş kimse arabasını ucuza vermez arkadaşlar boş haber bunlar

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.