Şimdi Ara

İKİNCİ EL BÖLÜMÜNDE GÖRDÜĞÜNÜZ EKSİKLİKLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Niğde
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yıllardır bu site üzerinden 2.el ürün alıp satıyorum benim gibi de binlerce insan vardır. Konu dışında forum önerileri gibi bir başlık vardı sanırım fakat oraya bir çok kişi uğramıyor. İkinci elde sürekli takılan arkadaşların bir çoğunun belki oradan haberi bile yoktur. Bu nedenle bu başlıktan forumdaki bazı gördüğüm eksiklikleri dile getirmek istiyorum. Bunları foruma geçirmek ne kadar kolay olur olmaz bilemiyorum. Fakat bir çok ikinci el sitesinde bu özellikleri bulabiliyoruz. Benim gördüğüm eksiklikler:

1. İkinci el ilan açtığımızdaki başlıklar çok yetersiz. Ayrıca model olarak giriş ve arama yapmak istiyoruz. İlanlar karmakarışık oluyor. Gözümüzden bir çok ilan kaçabiliyor. Özellikle diğer ilanlar yazan kısımda en azından receiver, saat, ayakkabı, kitap, ev aletleri vs. gibi temel başlıkların olması gerekiyor.

2. Satıcının mutlaka telefon numarasını ilana girmesi gerekmektedir. Forumda mesaj attığın kişi bazen günlerce girmiyor nete. Cevap gelecek diye bir çok ilanı kaçırıyoruz.

3. Forumda mutlaka ürünün özelliklerini detaylıca açıklanması için zorlayıcı bir kısım olmalı. Mesela bir form gibi bu kısım doldurulabilir. Herkese aynı soruları sormaktan sıkıldım. Ayrıca sorduğum sorulara tatmin edici bir yanıt da alamıyorum genelde. Ürün hakkında bilgi alabilir miyim diye sorduğumda ise "google da yazarsan çıkar" diyorlar... Sanki ürünün özelliğini soruyorum zannediyorlar. Bu nedenle sürekli şu soruları soruyorum: Ürün ne zaman ve nereden alındı, sıfır yazılıyor ama gerçekten sıfır mı yani kutusu açılmış cihaz sıfır değildir artık... ,kaçıncı sahibisin, cihaz ne kadar kullanıldı, tamir gördü mü, değişen bir parçası oldu mu, yere düştü mü, fotoğrafını görebilir miyim, kozmetik mekanik yazılımsal ya da optik olarak durumu 10 üzerinden kaç alır eğer 10dan düşük bir puan alıyorsa nerelerden kaybediyor, batarya durumu, fonksiyonel işlevselliği ne durumdadır, faturası-garantisi var mı ne kadar kaldı, hangi kargo ile gönderebilir, satış fiyatı nedir (bir çok kişi eklemeyi unutuyor) vs. İkinci el bir ürün alıyorsun ama bu bilgilerin bir çoğunu bilmeden alıyorsun ya da almak zorunda bırakılıyorsun...

4. Forumda bir çok tartışma yaşanıyor. Bunların nedeni genelde fiyattan kaynaklanıyor. Yüksek fiyat isteyen birisinin ürünü genelde satılmıyor doğal olarak. Fakat satıcı fiyatını da düşük koymak da istemiyor ve tartışmak da istemiyor. Sadece kurallar dahilinde yorumlara izin ver yazıyor ama oraya tıklayınca kurallara uygun olup olmadığını sistem otomatik olarak belirleyemiyor. Bu nedenle yoruma açık veya kapalı şekilde bir özellik konulmalıdır. Bu şekilde yorum yapılmasını istemeyenler gereksiz yorumlara muhatap olmayacaktır.

5. Eğer o ürünle ilgili bir inceleme ve özellikler kısmı varsa veya güncel fiyatını direkt gösterebilecek bir arama motorundan sonuçlar ilanın kenarında çıkarsa güzel olur.

6. Kendi açtığımız konunun altına birisi yazarsa yeni mesaj gibi uyarı gelmelidir. Bazen kim ne yazmış haberimiz olmuyor. Ya da ilanın üzerinden 1-2 ay geçmiş hala ilanın altına birşeyler yazılmış. Cevaplanan mesajlar kısmından bunu görebiliyoruz fakat uyarı mesajı gelirse daha güzel olur diye düşünüyorum...

7. Mobil olarak girdiğimde ilanlar güncellik sırasına göre değil en son mesaj atılan duruma göre sıralanıyordu. Şimdi nasıldır bilmiyorum fakat eskiden sanki forumun diğe başlıklarındaymış gibi kim en son mesajı atmışsa o ilan en başta gözüküyordu bu da güncel olarak ilanı takip etmeyi zorlaştırıyordu.

8. Dükkana eklenip alınmak istenen ürünler için de referans verilmelidir. Alma işlemi de bir referanstır sadece satmak referans almak olmamalıdır. Bu nedenle dükkandaki ürünün durumu güncellenirken ALINDI seçeneği eklenip karşısına hangi üyeden alındığına dair üye adının yazılacağı kısım gelmelidir.

9. İkinci el mesajları ile normal mesaj sayıları birleştirilmeli tek bir mesaj sayısı gösterilmelidir. Yıllardır forumda olup binlerce mesajı olan bir üyenin ikinci elde hiç mesajının görünmemesi ve buna bağlı olarak güvenirliğini yitirmesi hoş bir durum değil.

10. Referans verebilmek için belli bir mesaj sayısı veya üyelik süresine sahip olmak gerekir. Yeni üyelik açarak kendi kendilerine ürün satmış gibi gösterip referans verilmektedir.

Aslında aklımda bir kaç şey daha vardı fakat şimdi hatırlayamadım. Sizden de yorum gelirse ekleyeyim ki eğer dikkate alınır ve yönetim de eksiklikleri tamamlamak isterse bizim için faydalı olur diye düşünüyorum...

DİĞER ÜYELERDEN GELEN ÖNERİLER
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. @Bukalemun
    Mobil online : İL / SEMT gözükmüyor.
    Mobil online : Konu Editleme Sorunlu(iOS)
    Mobil online : Uye onlinemi anlaşılmıyor

2. @san_jose
    Referans sisteminde işlem hacmi de olmalı ve gözükmeli.

3. @tolga12345678
    İkinci el ürünlerle sıfır ürünler birbirinden ayrılmalı.

4. @biliyom
    Sürekli aynı ilanları görmekten sıkılıyoruz. İlanlar güncellenmeden her gün aynı şekilde yayınlanmaktadır.

5. @BeFeD
    İşlemci, anakart gibi konularda da mutlaka markaya göre başlıklar açılmalıdır.

6. @yogun54
    Alışveriş esnasında kargo yollama - ücret önceliğinin belirlenmesini gerektiğini dile getirdi. İlana böyle bir seçenek konulabilir...

7. @SecureSpy
    Bir satış sözleşmesinin hayata geçirilip geçirilemeyeceği konusuna değinmiştir.

8. @Şekilsiz
    Aynı başlık içinde farklı ilanlar da açılabilmeli.

9. @othervoicesf
    Ürün açıklaması resmi siteden linkle kesin olarak yapılmalıdır.

10.@ByTKN
    Öncelikle isim yazma zorunluluğu getirilmeli.
    Cep telefonu onayı ile her ilanda cep no olmalı.
    Şehirlere göre arama yapılabilen sekme olabilir.
    Ayrıca arıyorum diye ayrı başlık olmalı diye düşünüyorum
    İlan güncelleme yada yeni bi ilaç için hergün açma değilde 2-3 günde 1 ilan açılıp gün içinde açılan ilanlar 2. ve 3. sayfalara düşmez daha çok kişi görüntüleyebilir.

11.@wampaa
    İlanlara daha fazla detaylı fotoğraf koyulmalı.

12.@gokmay
    * Konu gayet iyi, üstte tutmak/ilanı sık sık güncellemek lazım....
    * İlan başlığı açık ve net olmalı, laf kalabalığı yerine ilanın özü yer almalı.
    * SATILIK / ALINIK / TAKASLIK ifadesi yer almalı
    * Başlıkta mutlaka şehir yazmalı, özellikle mobilden girince şehir görünmüyor.
    * İkinci el işlem yapan kişinin profili kesinlikle açık olmalı.
    * Bilinen cihazların teknik özelliklerini satırlar dolusu yazmak yerine, cihazın satışını etkileyen bilgilere yer verilmeli. (Aksesuarları, garantisi, kozmetik ve yazılımsal sorun olup olmadığı vs...)
    * Ayrıca, yeni üyelerin ancak belli bir süreden sonra 2. el ilanı verebilmeleri yönünde bir kısıtlama konmasının dolandırıcılık olaylarının önüne geçmesinde yardımcı olacağını düşünüyorum.

13.@Architecth
    Alışveriş yapacağımız kişinin profili zorunlu açık olmalıdır.
    Satıcının da alıcının da adresi açık ve net şekilde yazılmalıdır...
    Alışveriş yapıldıktan sonra alan kişi referans verirken ne kadar fiyata aldığınıda referans yerine yazması zorunlu hale getirilmeli ve bu alıcının profilinde alan satıcının ilanındada satan diye nakit fiyatı yazmalı.
    Bir kaç arkadaş dile getirmiş ancak telefon numarası vermek yanlış olabilir kişiler sizin numaranızı alıp kullanabilir bunun için değişik bir sistem düşünülmeli.
    Yeni açılan ilanlar ayrı güncellenen ilanlar ayrı bir bölümde sergilenmesi daha iyi olur misal iphone bölümüne girince güncel ve yeni diye iki seçenek çıkması daha iyi olur.

14.@LATINLINGO
    Mobil sürümde bir sürü hata var..
    Hızlı cevap kısmında da şuan için sorunlar var..
    Bazen resim upload ederken normal jpeg resme bile script içeriği var diyerek hata veriyor.
    Bu kadar talep alan bir forumun moderatörlerininde, üyelerinden saha araştırması benzeri anketlerle, feedback alması iyi olurdu..

15.@picco_z
    2. el forumunda uzun süredir bekliyorum ama hala gelmeyen bölüm müzik ve müzikal enstürman bölümü yok. "Diğer ikinci el ürünler" bölümünde ise müzik ve müzikle ilgili envanterleri bulmak ve satmak işkence...

16.@Bukalemun
    Hediye çeki + TL Takas + Giyim eşyası gibi alt başlıklarda eklenmesi gerek.

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 19 Ocak 2012; 9:00:18 >

• Mobil online : İL / SEMT gözükmüyor.

Mobil online : Konu Editleme Sorunlu(iOS)

Mobil online : Uye onlinemi anlaşılmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bukalemun -- 6 Ocak 2012; 20:11:16 >
  • Özellikle referans sisteminde işlem hacmide olmalı,
    mesela adamın 40-50 referansı var ama hepsi max 30 tl lik ürünler, diğer yanda adamın 4-5 referansı var ama 4.000-5.000 tl işlem hacmi var...referans sayısının yanında işlem hacmide eklenmeli ve ikisi göz önünde bulundurulmalı, alıcı ise ikisine bakarak karar vermeli...
  • aynen katılıyorum
  • hocam ikinci el forumunun en büyük eksisi ikinci elden cok sıfır ürün satışı olması özellikle cep telefonunda ayrıca aksesuar icinde baslı basına bi konu açılması lazım... ikinci el ile sıfırı birbirinden kesinlikle ayırmak gerekiyo ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: san_jose

Özellikle referans sisteminde işlem hacmide olmalı,
    mesela adamın 40-50 referansı var ama hepsi max 30 tl lik ürünler, diğer yanda adamın 4-5 referansı var ama 4.000-5.000 tl işlem hacmi var...referans sayısının yanında işlem hacmide eklenmeli ve ikisi göz önünde bulundurulmalı, alıcı ise ikisine bakarak karar vermeli...

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pepsis

4. Forumda bir çok tartışma yaşanıyor. Bunların nedeni genelde fiyattan kaynaklanıyor. Yüksek fiyat isteyen birisinin ürünü genelde satılmıyor doğal olarak. Fakat satıcı fiyatını da düşük koymak da istemiyor ve tartışmak da istemiyor. Sadece kurallar dahilinde yorumlara izin ver yazıyor ama oraya tıklayınca kurallara uygun olup olmadığını sistem otomatik olarak belirleyemiyor. Bu nedenle yoruma açık veya kapalı şekilde bir özellik konulmalıdır. Bu şekilde yorum yapılmasını istemeyenler gereksiz yorumlara muhatap olmayacaktır.

+1
    Kesinlikle, ederi 250TL olan ürüne bir yerde yüksek fiyat gördü diye 350TL isteyen adama yardımcı olayım derken konudan kavgalı ayrılanlar görüyorum forumda. Kapatsın yoruma kimse yazamasın, o da satamasın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diğer ikinci el ürünler
    9 ay önce açıldı
    Diğer ikinci el ürünler
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle katılıyorum yorumlarınıza,

Forumda hep aynı ilanları görüyoruz, aylardır satılmayan ilanları her gün görmekten sıkılıyoruz indirimde yapılmıyor ve her gün güncelleniyor.

Yeni konular gibi bir durum olursa güzel olacaktır, zaten daha önce gördüğümüz güncellenen ilanlarla yeni açılan ilanlar birbirine karışıyor ve ihtiyacımız olan ilanı zor buluyoruz.

Ayrıca sıfırından daha pahalı ücret isteyenlere ve mezarcılara da birşeyler düşünülebilir.
  • işlemci anakart ekran kartı gibi bölümlerde markaya göre dağılım olmalı. hele işlemci de intel + amd, ekran kartında ati+ nvidia şart bence
  • son zamanlarda ne yazık ki forumumuzda değişik cins üyeler türedi

bunlara özellikle sahibinden.com da çok rastlamaktayız

1000 lira yazdığımız bi ürüne kalkıyor olmadık bi rakam veriyor 600-700 lira gibi

tam tersi de mümkün oluyor tabi sıfır fiyatı 1000 lira olan ürüne 950 lira hatta sıfırından yüksek fiyat yazıyor

üyelik tarihine bakıyorsunuz 1 gün önce üye olmuş

bunu önlemenin bir yolu varmı sanıyorum yok zira insanın ağzı torba değil ki büzesin

forumumuzun 2. el bölümü önceleri

teknoloji meraklısı kişilerin kullandıkları cihazları takas ettiği veya uygun fiyata satıp gene uygun fiyata başka cihaz aldığı bir platformdu

ama şimdi bakıyoruz ki açılan ilanların birçoğu elektronik eşya alıp satan profesyonellere ait

bunu önlemenin bir yolu varmı

var ancak çok zor zira satıcının profesyonel mi amatör mü olduğunu ayırt edemeyiz

son olarakta

satış işleminde önce para sonra kargo - önce kargo sonra para

veya takas durumunda karşılıklı kargo - önce/sonra kargo

mutlaka bazı kurallara bağlanmalı

referansı fazla olan,eski üye olan veya güvenirliğini ıspat etmiş olan üye

mutlaka önceliğe sahip olmalı

daha dün üye olmuş biri önce para veya önce ürün diye israr edememeli

bu yazdıklarım uygulamaya konulur mu bilemem ama olsa iyi olur

• Bir telefon aliminda sikinti yasamistim. Alacagim telefon Genpa garantili idi ama sonucta ileride bir surprizle karsilasmamak icin saticiya telefonun gecmisi ile alakali soru sormustum. Mesela bir sivi temasi vb. Bir durum oldu mu diye sormustum. Kendisi karsilikli guven sorunu mevcut oldugunu soyleyip satistan vazgecmisti. Ben de buna binaen oturdum telefon satis sozlesmesi hazirladim. Word dosyasi olarak kaydettim ve ikinci el forumlari yoneticisi SAVIAR'a PM ile bir satis sozlesmesi hazirladigimi, oncesinde bir sorun yasadigimi, bu sozlesmeden forum uyelerinin haberi olursa dileyen kullanicilarin bunu kullanabilecegini, tabi ki bunun kendisinin inceleme ve onayindan sonra yapilabilecegini ilettim. Dokumani da mail yoluyla kendisine attim. Ancak olumlu ya da olumsuz bana geri donusu olmadi. Belki kendisi buradan da gorur mesajimi.. Buna ilaveten sozlesme metnini buraya yapistirabilir, ilavelerinizi alabilir ve ortak bir metin hazirlanabilir. Tabi ki bu durum yasak olur mu bilemem ama dileyen kisilere de mail yoluyla atabilirim.
    Saygilar

• Diğer ikinci el ürünler kategorisi genişletilmeli,ayrı başlıklar açılmalı.
    Ayrıca aynı bölüme aynı gün içerisinde birden fazla ilan açabilmeliyiz,tabiiki farklı ürünler olmak kaydıyla.Çünkü toplu bir ilan açtığımızda ilanın içindeki çoğu ürün görülmüyor bile...
  • Eksiklerden birisi de eskiden bu tarz ilanların açılması belli şartlara (admin onayının alındığının belirtilmesi ya da ilgili forumda açılması gibi) bağlı iken, şimdi üyeler daha rahat hareket edebilmekte...
    Bu, belki de eksiklik değil fazlalıktır.
  • kesinlikle ürünün kendi resmi zorunlu olmalıdır..telefon no kesinlikle zorunlu olmalıdır.

ürün açıklaması sadece resmi siteden linkle kesin olarak yapılmalıdır.öbür türlü bi ekran kartı içiin 80 satır bilgiye gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi othervoicesf -- 12 Ocak 2012; 16:35:25 >
  • Öncelikle isim yazma zorunluluğu getirilmeli
    Cep telefonu onayı ile her ilanda cep no olmalı
    Şehirlere göre arama yapılabilen sekme olabilir.
    Ayrıca arıyorum diye ayrı başlık olmalı diye düşünüyorum
    İlan güncelleme yada yeni bi ilaç için hergün açma değilde 2-3 günde 1 ilan açılıp gün içinde açılan ilanlar 2. ve 3. sayfalara düşmez daha çok kişi görüntüleyebilir.
  • Çok güzel yere değinmişsin Mesala ben forumda 5-6 alışveriş yaptım referansım yok 5800xm 3500c forma sticker 600TL+ ama 0 görünüyor alımlarıda referansa eklesinler .
    İlanda form koysunlar ürüne ait en ufak ayrıntı yazılsın Ürün ne zaman ve nereden alındı, sıfır yazılıyor ama gerçekten sıfır mı yani kutusu açılmış cihaz sıfır değildir artık... ,kaçıncı sahibisin, cihaz ne kadar kullanıldı, tamir gördü mü, değişen bir parçası oldu mu, yere düştü mü, fotoğrafını görebilir miyim, kozmetik mekanik yazılımsal ya da optik olarak durumu 10 üzerinden kaç alır eğer 10dan düşük bir puan alıyorsa nerelerden kaybediyor, batarya durumu, fonksiyonel işlevselliği ne durumdadır, faturası-garantisi var mı ne kadar kaldı, hangi kargo ile gönderebilir, satış fiyatı nedir (bir çok kişi eklemeyi unutuyor) vs. İkinci el bir ürün alıyorsun ama bu bilgilerin bir çoğunu bilmeden alıyorsun ya da almak zorunda bırakılıyorsun... arkaşın dediğine sonuna kadar katılıyorum fazlasına gerek yok yukarıda yazılanlar yapılsa kafi.

Ek olarak saat ilanlarına : 1 TL ile çekilmiş resim , 10 tane çekilmiş en az 4 ü macro resim en az 3,2 Mp kamera ile çekilmiş resimler printerde baskı örnegi oturdugu semt vs elden alışverişlerde daha çok şey olur aslında düşünmem lazım :)

• Konu gayet iyi, üstte tutmak/ilanı sık sık güncellemek lazım....

Benim öneri ve görüşlerim aşağıdaki gibidir :

* İlan başlığı açık ve net olmalı, laf kalabalığı yerine ilanın özü yer almalı.

* SATILIK / ALINIK / TAKASLIK ifadesi yer almalı

* Başlıkta mutlaka şehir yazmalı, özellikle mobilden girince şehir görünmüyor.

* İkinci el işlem yapan kişinin profili kesinlikle açık olmalı.

* Bilinen cihazların teknik özelliklerini satırlar dolusu yazmak yerine, cihazın satışını etkileyen bilgilere yer verilmeli. (Aksesuarları, garantisi, kozmetik ve yazılımsal sorun olup olmadığı vs...)

Ayrıca bana göre aşağıdaki ifadeleri taşıyan bir ilan en başında güvensizlik izlenimi yaratmaktadır:

* Ürün bir arkadaşımın

* Hediye geldi

* 3 günlük ama faturası kayıp

* Herhalde 20 ay daha garantisi var.

* 3 ay oldu alalı ama sıfır, hiç kullanılmadı

* Ürün sıfır, sadece foto çekmek için kutusunu açtık

* Ürün sıfır, sadece kontrol etmek için açtık
    (Bir cihaza sıfır denebilmesi için, mutlaka kapalı kutu içinde, ambalajı açılmamış olmalı, özellikle cep tlf için söylüyorum bunu)

-----------------------------------------------------

* Ayrıca, yeni üyelerin ancak belli bir süreden sonra 2. el ilanı verebilmeleri yönünde bir kısıtlama konmasının dolandırıcılık olaylarının önüne geçmesinde yardımcı olacağını düşünüyorum.

*Telefon numaralarının alenen yayınlanmasına gerek yok, kötü niyetli kullanım olabilir.

*Ürün çeşitliliği çok fazla, bu nedenle uygun yeni alt başlıklar açılması aramaları kolaylaştıracaktır.

Şuan için bunlar, aklıma gelen değişik şeyler olursa ilave ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 14 Ocak 2012; 19:31:36 >

• 2.el bölümüyle ilgili zorunlu ayar yapılsın bence
    misal alışveriş yapacağımız kişinin profili zorunlu açık olmalı
    adresi açık ve net şekilde yazılmalı (eğer adresini değişik yazan alışveriş sırasında adresini söyleyecektir bu gibilerle alışveriş yapılmaz zaten)
    ürün dükkanda satıldıktan sonra alan kişi referans verirken nekadar fiyata aldığınıda referans yerine yazması zorunlu hale getirilmeli ve bu alıcının profilinde alan satıcının ilanındada satan diye nakit fiyatı yazmalı.
    takas satışa oranda 1 kademe daha yukarıda tutulmalı zira kişiler birbirlerini karşılıklı görüp ne kadar temiz olduğunu anlayabilir.
    bir kaç arkadaş dile getirmiş ancak telefon numarası vermek yanlış olabilir kişiler sizin numaranızı alıp kullanabilir bunun için değişik bir sistem düşünülmeli
    yeni açılan ilanlar ayrı güncellenen ilanlar ayrı bir bölümde sergilenmesi daha iyi olur
    misal iphone bölümüne girince güncel ve yeni diye iki seçenek çıkması daha iyi olur
    bir kaç fikir daha vardı aklıma gelirse yazarım.
    bunları yazıyoruz da şu zamana kadar dolandırıcılara önlem alan bir forum yetkilisi görmedik
    zannetmiyorumki bu dediklerimiz yapılsın...
    yani battı balık yan gider hesabı dh devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Architecth -- 14 Ocak 2012; 19:20:17 >

• mobil de bir sürü hata var.. yukarıda da yazılmış.. hızlı cevap kısmında da şuan için sorunlar var..

ayrıca bazen resim upload ederken normal jpeg resme bile script içeriği var diyerek hata veriyor.

konu çok iyi bencede..

aslında normal şartlarda da bu kadar talep alan bir forumun moderatörlerininde, üyelerinden saha araştırması benzeri anketlerle, feedback alması iyi olurdu..
  • Bence 2.el ilan bolumunde araştırılsa çooooooooooooooooooook amatörlükler var çok eksikler var

alınık satılık bolum ayrı olması gerekir böylece bir düzen sağlanmış olur

başka düzensizliklerde var admin bunları kendi görmesi lazım ama görmüyorsa yapacak bişey yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.