İKİNCİ EL MAKİNE ALICAM . SHUTTER SAYISI KAÇTA OLMALIDIR ? DİGİTAL FOTOĞRAF MAKİNELERİNİN SENSÖRÜNÜN BİR ÖMRÜ VAR MIDIR ? BELLİ BİR ÇEKİMDEN SONRA PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜ OLUR MU ?
canon ve nikonda o sayılar sallamasyon oluyor. Kozmetiği temizse hiç bakma perde sayısına. Bence ömür biter, çekim sayısı bitmez.
anladım hocam saol .
Niye sallamasyon olsun yav, Nikon exif'ten bile veriyor total rakamı
Ha şöyle ki "ömür" diye bir şey yok evet
shutter sayısı etki etmiyo yani . makine temiz sensör temiz olsun yeter ?
temiz alete denk geldiysen ve 100.000 i aşmamıssa alınabilir tabi 100.000 cogu fotografcı için bile buyuk rakam gerisi biraz şans ilk defa slr alıcak adam ne anlar sensor temızlıgınden
Ama bence burdan bu anlam çıkmasın ki 50000 çekimdeki bir makina ile 5000 çekimdeki makinaya aynı parayı verebilirsin!Çekim sayısı arttıkça eğer makina temiz ise ucuz fiyattan alabilirsin
Anladım .. teşekkürler .. bu benim ilk slr kullanımım değil ben eski kafayım filmli slr kullanıyorum bi çılgınlık yapıp digital alıcam :D
quote:
Orijinalden alıntı: melancholic_
Anladım .. teşekkürler .. bu benim ilk slr kullanımım değil ben eski kafayım filmli slr kullanıyorum bi çılgınlık yapıp digital alıcam :D
Park ve kafelere bakınca Türkiye son dönem epey çıldırmış diyebiliriz
Şimdiden hayırlı olsun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme