Şimdi Ara

ikinci el Honda pert araç nasıl alınır.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Neden?

Çünkü Honda yetkili servisleri "kullanılmış araçlara" servis hizmeti vermezler. Hani sanki tamiri / servisi araca değil de aracın sahibine yapıyorlar, satılınca hizmet vermiyorlar.

Telefonda bunu duyduktan sonra aracı alacağınız yer civarında herhangi bir oto sanayide herhangi bir Honda ustası bulup bir taksici ile aracı görmeye gidersiniz.

Sahibinden.com daki ilanda
    "Garanti: Evet" diyordur açıklamasında "ARAÇTA TAMPON HARİCİ BOYA YOKTUR-- GARAJ ARABASIDIR, SERVİSLERE BAYİLERE AÇIP SORABİLİRSİNİZ " yazıyordur ama güven olmaz, bir plaka ve şasi noyu alıp sorgulatmak istersiniz:

http://www.tramer.org.tr/tramer/policePublicSorgu.mxx?cmd=sorgu&newSorgu=E&u=100

Tramer deki şasi ile sorgulama her zamanki gibi çalışmaz. Formda plakayı nasıl yazacağımız belli değil, boşluklu mu değil mi, şasi noyu plakayı yazıp formu doldurduktan sonra "Sorgula" ya basınca aynı ekran, form boş olarak geliyor ama önemli değil, iyi ki Turkcell var! Sadece plaka ile sorgu yapabiliyorum üstelik plakası değişmiş bile olsa!

Turkcell HASAR GEÇMİŞİ SORGULAMA.
    "Plakayı yazın, TURKCELL 5664'e gönderin. Aracın plakası değişmiş olsa bile, hasar geçmişi anında cebinize gelsin."

(afedersiniz ama nah gelsin!)

Turkcell'de plakayı sorgulatırsınız, 2009 çıkışlı araç, belki de hiç hasar yok, Turkcell'de öyle der zaten. "Tramer kayıtlarına göre geçmiş bir hasarı yoktur. " .. hani tampon harici boya yoktur diyor ya. Belki de Kasko ya bile gerek yoktu da dışarıda boyattılar?

Arabayı almaya otosanayiye götürürsünüz, usta "aracın sorunu yok" der. iyi.
    boyacı gelir, dijital cihazı olmayan, eliyle vs ile bakan cinsten esas ustalardan, ama üzeri salaş "ön, arka, ve her iki yanda da boya var" der ama dinleyen kim? Ğzeri salaş, elektronik boya okuma cihazı olmayan boyacı ustayı dinleyen kim? Turkcell var, Tramer kayıtları var, otosanayici usta var, üsteilk beni oraya götüren taksici bile "Beyim araba iyi araba" diyor. Haydi bankaya, haydi notere.

Sonuç:
    Honda aracı alıp servise gidince PERT olduğu ortaya çıkar. Ciddi hasarlı pert. Direk dolandırıldığınızı anlarsınız, bu da iyi, vicdanı bu kadar geniş olan adam sokak ortasında boğazını bile keser yahu. Tampon harici boya yok, garaj arabası, ciddi hasarlı pert.

Special thanks to Honda, Turkcell, Tramer, tüm Otosanayi ustaları ve Türkiye'de araba üzerinden böyle ahlaksızca para kazanmaya çalışan her haydut.

• amcana bile güvenmeyeceksin
  • 0 otomobil alıyoruz boyalı çıkıyor.
    halen mahkeme devam ediyor araç 2008 bmw 520d.
    nasıl araba alacağız ben sanayideki ustamdan şaşmam
    yolyemez altına bakar üstüne bakar onay verirse gözüm kapalı alırım
  • Bugün biz de dava açmaya karar verdik. Söylenen böyle bir aracın bu şekilde lanse edilip "Garantili" , "boyasız" ya da "sorunsuz" vs. diye satılması kesinlikle nitelikli dolandırıcılığa giriyor, şahitlerimiz vs. olması avantajımız ve daha önce benzer davadan sonuç alınmış. 1 sene sürecek de olsa kesin sonuç alacağımız için açmamız gerektiği söylendi. arabayı satan şahıs hala "6bin lira farkla geri alayım arabayı" diye telefon açıyor, tam bir dolandırıcıya rastlamışız. Honda'nın dolandırıcıları çok kaliteli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nervusvagus -- 28 Haziran 2011; 20:26:37 >
  • Geçmiş olsun. Yetkili servislerin expertiz yapmaması hakikaten haysiyetsizlik. Tanıdığınız yoksa servis kayıtlarına da bakamıyorsunuz.

Daha 2-3 sene öncesine kadar müşterinin topuğunu yalayan firmalar, şimdilerde talep patlaması yüzünden Tempra modunda..

Umarım davanızda sonuna kadar mücadele eder, bu şerefsizlerden hakkınızı alırsınız..
  • geçmiş olsun. ama boyacı araba boyalı dedikten sonra hiç mi şüphelenmediniz. bu olaydan sonra ben olsam birkaç boya kaporta ustasına daha gösterirdim aracı.
    inşallah bi çözüme ulaşırsınız
  • hiç şüphelenmedim. önünüze 40bin km de böyle tanıtılan bir araç gelince şüphelenmiyorsunuz demek. Daha önce ne pert arabalar gördüm, ne araçlar baktırdım, ben de araba mı sattım, ama bunlar artık yakalanması çok kolay dolandırıcılıklar olduğu için çözümün yasal olması lazım. Sigorta şirketlerinin ve otomobil şirketlerinin mutlak suçlu olduğunu düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Toyota Corolla alınır mı?
    geçen yıl açıldı
    2. el Hangi Tucson alınır ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşim hiç üzülme dertlenme, 8000 km.'de yeni kasa C-max aldım sadece ön çamurluk ve kaput boyalı diye araç 49.000 tl hasarla çekme belgeli çıktı. Aracı satmaya uğraşırken birine takas teklifi yolladım fiyatta anlaşalım takaslayalım dedi, Kayseri'ye gittim arabayı ustaya gösterdim sol taraftan hasarı var dedi, o meşhur mesajla plakadan sorgu yaptırdım hasar kaydı yok dedi, ben kazasından bişey olmaz diyip elimdeki pert araçla bu güzelim CR-V yi takasladım. Sonuç yeniden fiyasko, araç ağır hasarlı olduğundan hiçbir kasko şirketi kasko yapmıyor. Aracı çok sevdim ancak bunları tekrar yaşayınca eşimle beraber oturup biz haram lokma yedikte bunlar başımızamı geliyor diye düşünür olduk. Kendim esnafım, eşime bu araca bin bir sorun veya kaza olursa kaskon ben oldum artık dedim. Biraz binsin bu aracı satıp inşallah artık lekesiz bir araç almak istiyorum.

Pert kayıtlı araç almak insanın ruh sağlığını bozuyor arkadaşlar, bilerek görerek aldıysanız ona hiç sözüm yok. Sonuçta fiyatı uygunsa ve hoşunuza gittiyse elbette alır ve binersiniz, ama dolandırılmak herkese zor gelir. Bu mesajı okurken pis pis sırıtıp alay edenler olduysa, bir kez daha düşünüp benim ve nervusvagus nickli arkadaşın durumunu göz önüne alsın.

Not : Kaskosuz biniyorum diyenler için şuanda piyasada kazalı ve pert kayıtlı gerçekten çok güzel araçlar var, gidin satın alın kardeşim alırken ucuz alır satarken ucuz satarsınız ama her zaman hayalinizin bir üst modeline binersiniz

• Arkadaşlar aynı dert benimde başıma geldi ama biraz daha şanslıydım sanırım ben 2009 model insignia aldım 87.000 kmde 42.500 tl arabayı aldım ankaradan çoruma geldim ankarada bilgisayar testi yapan yerlere götürdüm arabayı neyse kaporta motor cok ıyı dedıler hıc boya hata yok dedıler ve mesajıda attık ordan gelen mesaj da ıkı hasar vardı 500-600 lıralık adam tamponlar boyalı surttum falan demıstı eyvallah dedım işte başımıza gelecekya onca para verip araba alıyorsun 300 lira verip servise sokmadım mal gibi, arabayı alırken terslıkler en başta başladı noterde satısı yapıyoruz adama on kere dedımkı plaka degısecek ona göre satıs yap yok adam yıne ankara plaka satıs yaptı falan neyse çoruma vardım servise gittim bi baktırayım hani yapılacak bakımı varmı diye serviste ruhsatı verdim kayıtlarına baktılar araba en son bakıma 138.000 de girmiş başımdan aşağı kaynar sular döküldü birden mallaştım ne yapacağımı bilemedim sonra elemanı aradım böyle böyle diye tabi yemin billah bende bilmiyordum falan filan en son mahkemeye veririrm seni dedim internetteki ilanda senin verdiğin faturalarda servisin kayıtlarıda bende, inceldiği yerden kopsun artık dedim neyse biraz sürtüşmeden sonra adam arabayı getir paranı al git dedi gittim ankaraya arabayı verdim paramı aldım git gel al ver 1000 lira masrafım oldu ama onuda akıllandıgıma saydım sonra D segmenti almaktan vaz geçip Civic e milletin iyisinden bizim kötümüz makbuldür deyip 2012 civic aldım.

• Ben kazalı ve km.si yüksek arabayı dert etmem, sanayide esnafım 350.000 km.'de aracım var onada biniyorum. Ama pert kayıtlı araca binmek isteyen çok az ve almak isteyenlerde ancak çok ucuza anlaşırsanız almak istiyor. Şimdi size soruyorum 2007 model yeni kasa 35.000 km.'de sadece sol kapısı değişmiş ve sol çamurluğu boyalı, motoru saat gibi ve yürüyen aksamı sorunsuz bir CRV (teleflex gaz sistemi var) ne kadar eder? Sadece pert kaydı var bu aracın, siz olsaydınız kaç lira verirdiniz?

Araç satışı felan yapmak değil niyetim, sadece zararımın boyutunu birebir hesaplamak istiyorum
  • Babana bile güvenmeyeceksin
  • dolandırıcılık noktasında üstümüze yok türk milleti olarak
    araç kazalımı boyalımı orjinalmi değilmi muhabbetinden nefret ederim.adam boyatmış daha iyiya kardeşim 3 5 yıl fazla binersin.bunlar galericilerin politik oyunları önceden motoruna bakardın kaporta boya işi varsa yaptırır o biçim binerdin şimdi bi kaporta boya muhabbeti var.birisi var bizim orda dedim cam kaldırma modülü filan takalım yook abi orjinalliği bozulur dedi.şimdi terbiyem müsade etmiyor iiiyi bir laf dedimde.:) neyse
  • Sigorta sirketleri pert araclara ve 10 yasini doldurmus araclara kasko neden yapmiyormus.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.