Şimdi Ara

İkinci el Laguna'lar neden ucuz? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
47.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Rizeli

dün sefaköy pazarında 3 tane laguna vardı birtanesini inceledim,
    2004 80bin de vuruk boya yok ve fiyatı 21,500.
    1,6 motor kasa agır gelir çok yakar parçası pahalıdır sorun oldumu masrafı fazla olur gibisinden yorumlar yapıldı araç başında. bu yorumlar yapılırken araç sahibi ya sesini çıkartmadan saklandı yada orada yoktu

Rizeli arkadaşım ,
    Laguna dediğin en az 2.0 motor olmalı bence. Hele 140 beygirlik olanı en ideali... Ama 115 bile seleflerine göre çok iyidir. Kasanın 1.6'ya ağır gelebileceğine ben de katılıyorum. Ayrıca oradaki muhabbet zaten bu forumda da yapılıyor , şaşırmamak lazım. (Kaldı ki yukarıda biri çıkıp %40'ı plastik demiş , çok güldüm) Ben o muhabbeti yapanların biraz olsun dikkatini çekmek için yazdım zaten. (Sanırım çektim de...) Tabii biz söylüyoruz diye gidip Laguna almayın ancak denemeden de peşin hükümlü olmayın lütfen...

Pazardaki satıcı konusunda taktir edersiniz ki ben yorum yapamam. Keşke kendisine sorsaydınız...

• Vergilerin yuksek olusu sebebiyle D segmentinde 1.6'lar cogunlukta. Ve tum markalarin 1.6'larina (D) kasa agir geliyor. Bu araclara en az 2000 motor lazim bence de. Ancak LAG 2'lerin de buna ragmen 1.6'lari 2.el satista daha avantaj sagliyor gibi. 2000 motorlularin fiyatlari neredeyse 1.6'larin altina dusecek (II).
  • Bizi küçük hacimli, az yakan, hafif araçlara mahkum edenler utansız, amerikada bu muhabbet geçse adamlar anlayamazlar niye böyle konuştuğumuzu adamlar en ufak motoru 2000 cc, 4000cc adamlar 1.2 1.4 1.6 ne demek bilmezler, benzinin lt si 60 sent 78 krş ediyor.

Dünyanın fosil yakıtlarının merkezine en yakın olup, dünyanın en pahalı yakıtını kullanan bu evrende başka ülke yok malesef. Yazıklar olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguz1

Dünyanın fosil yakıtlarının merkezine en yakın olup, dünyanın en pahalı yakıtını kullanan bu evrende başka ülke yok malesef. Yazıklar olsun.

+1
  • quote:

Bizi küçük hacimli, az yakan, hafif araçlara mahkum edenler utansız, amerikada bu muhabbet geçse adamlar anlayamazlar niye böyle konuştuğumuzu adamlar en ufak motoru 2000 cc, 4000cc adamlar 1.2 1.4 1.6 ne demek bilmezler, benzinin lt si 60 sent 78 krş ediyor.

+1000

• quote:

Bizi küçük hacimli, az yakan, hafif araçlara mahkum edenler utansız, amerikada bu muhabbet geçse adamlar anlayamazlar niye böyle konuştuğumuzu adamlar en ufak motoru 2000 cc, 4000cc adamlar 1.2 1.4 1.6 ne demek bilmezler, benzinin lt si 60 sent 78 krş ediyor.

• laguna gibi D segmenti araçların 2. el fiyatı düşük. insanlar masraflı olur diye bu sınıftaki araçlardan çekiniyorlar mesele bu. halkın refah seviyesi yüksek olsa veya yakıt, vergiler ve bakımlar ucuz olsa o zaman kim bakar alt sınıf arabaların yüzüne, herkes ister üst segment araba ama işte...
  • kimse laguna, mondeo fiyatları iyice düşsün çünkü bundan sonraki aracım ikisinden biri olacak
  • Bizim ülkemizde malesef böyle hem d segmenti araçlar hemde HB araçlar değerlerini bulmuyor.Ben 2003 model laguna privage'e bindim ve hayran kaldım içmekanı nasıl kalitesiz diyorlar arkadaşları anlamakta güçlük çekiyorum , süspansüyonlarıda yol tutuş ve konfor bakımından mükemmel.1350 kilo ve 1.6 olduğu için biraz ağır kaldığını itiraf etmek gerekir.Yedek parçaları pahalı olabilir ama daha az sorun çıkaracağınıda düşünmek lazım.Arabadan ne istediğini bilenlerin tercih edeceği bir otomobil.
  • kusura bakmayın,forumu genelde okuyucu olarak takip ediyorum,fakat soruyu nasıl yönelteceğimi de tam bulamadım...1997 RXE 140hp lik full bir laguna almayı düşünüyorum, 140k kilometrede, ve 12.5 milyar istiyor ve araba cok hosuma gitse de bu fiyat biraz bana da az geldi ,sizce makul bir fiyatmıdır? eğer bu soruyu burda sormam abes kaçtıysa şimdiden özür dilerim...
  • 10 yıldır düzenli olarak Laguna kullanıyorum,sıfır aldığım ve hala kullandığım 1998 rxe 2,0 s 140 bg, ve 2003 2,0 privilige araçlarım var.Laguna'nın bu duruma düşmesinin tek sebebi Renaultdur ve ülkemize has birtakım dinamiklerdir.

İlk çıktığında yani,1996 civarı ülkemize geldiğinde bu araçlar piyasa anlamında böyle değildi,hak ettiği değeri alıyordu;ne zaman ki Renault alt sınıflara ait küçük motorlu araçlar (clio,megane),nispeten daha az masraf,Bursa fabrika olayı ve maliyetler,bir nebze de araç alım tüketim bilinçsizliği denilebilir.

Laguna 2 'den itibaren başlayan tasarım fakirliği,yakışıklı ve devrim yaratmış laguna 1'in prestijini gerek satış gerekse manevi anlamda olumsuz etkilemiştir.

Bence Renault Laguna 1 gibi bir araçtan sonra çıkardığı maalesef kötü tasarımlı Laguna 2 ile tasarım faciasına imza atmıştır,hani rakip firma olsa bu kadar kötü yapar.Emsali vectra,passat,406 gibi araçlar zaman içinde nasıl tasarımlara sahip oldular bir düşünün?

Laguna 3 'te bir nebze de olsa tasarım güzelleştirildi,ancak benim beklediğim güzellikte kesinlikle değil.

Laguna 3 Coupe adı altında üretilecek bir araç var,ve tipini görmenizi isterim,işte Renault böyle bir tasarım ile üretim bandını Laguna 3'lerde standart hale getirmeli idi.

• lagunayı sürmeyen bilmez yağmurlu yolda 220 gördüm 2005 model 1.9 privilege var bende süper yol tutuşu BENCE RENAULT UN MERCEDESİ:))
  • Şimdi clio privilege kullanıcısı olarak parçaların %80 laguna ile aynı parça tabiki Avrupa araba ile aynı olacak ama en az iki kat daha uzun ömürlü
    Motor yetersiz değil bildiğim 2006 sonrası 1.6 lar 5 beygir daha güçlü ve 1300 kg scenicte sorun yoksa lagunada da sorun yoktur.
    Ama bizim millete Megan sedan görüntüsü olsunda yettiği için Lagunaya bakılmıyor. Ben imzamdaki aracı satıp Laguna 3 1.6 alacağım İnşallah. ha belki LPG en az 5-6 yıl sorunsuz kullanırım. Saygıyla kalın ne olursa olsun Avrupa Reno olsun gerisi yalan
  • lagunalarda (1.6) yakıt nasıl acaba .sehir içinde?
  • konu hortlamış :D

arkadaşlar lagunada 1.6'yi tercih etmek ne kadar dogrudur bilemiyorum. bende 2006 model laguna 2 faz 2 vardi aractan genel olarak cok memnundum. sorunsuzluk, sessizlik acisindan ama gelin gorunki o motor o kasa icin hafif. su anda bende 2007 model 2.0T var boyle bisey yok. imkaniniz varsa 2.0T yada 1.9dCi alin cok memnun kalacaksiniz emin olun.
  • Arama yaparken denk geldim ve hortlatıyorum. Çok şeye değinilmiş ama çoğu ne yazık ki yanlış.

Ucuz olmasının tek sebebi insanların Renault'u lüks sınıfa yakıştıramıyor oluşu. Bence haklılar. Bu sınıftaki araçları abes duruyor, abes yapıyorlar. Sadece donanım koyarak araba satamazsınız. Hele orta üst sınıf bir aracı HB yapmaya kalkışırsanız hiç satamazsınız. Tutulmayan bir aracın da haliyle piyasası düşük olur.

Sıfır D sınıfı araç alacak biri benzer fiyatlardan passat ve mondeo gibi alternatifler varken laguna'yı tercih etmek istemeyecektir. Tercih edenler ya marjinal ya da sağlam bir oyak indirimi almış oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 15 Haziran 2013; 23:56:09 >
  • bende bakıyorum bu aralar araç ama ne almam gerektiğine karar veremedim ortalama 10 ile 12 bin arası araç düşünüyorum.bu araçta da abs-klima-güvenli bir araç ve sıralı sistem lpg benim için öncelikler.bu fiyatlara da mondeo-marea-laguna ilk akla gelen seçenekler,şimdi hazır laguna forumundayken 2000 ve 2001 model araçlar hakkında lpg li şehiriçi ve şehirdışı km de yakıt durumu nedir kullananlar ricam bilgilendirsinler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: janti1907

bende bakıyorum bu aralar araç ama ne almam gerektiğine karar veremedim ortalama 10 ile 12 bin arası araç düşünüyorum.bu araçta da abs-klima-güvenli bir araç ve sıralı sistem lpg benim için öncelikler.bu fiyatlara da mondeo-marea-laguna ilk akla gelen seçenekler,şimdi hazır laguna forumundayken 2000 ve 2001 model araçlar hakkında lpg li şehiriçi ve şehirdışı km de yakıt durumu nedir kullananlar ricam bilgilendirsinler.

sen aracı belirledin mi hocam?
  • KudiA K kullanıcısına yanıt
    valla kardeş ben hiç aklımda yokken accent 1.5 gl aldım 2003 model(4 cam otomatik-klima,hidrolik direksiyon ve far yükseklik ayarı var araçta) ve epeydir foruma giremiyorum hep okuyucu olarak girdim uzun zamandır.şimdi şifremi sıfırladım tekrardan yazacağım inşallah '')
  • bu arada milenyum kasa deniyor benim aldıgım araca
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.