Tayin sebebiyle bir süre köyde yaşayacağım. Önceki görev yerimde fiber internet kullanıyordum, köye nakil yaptıracağım, köyde hâliyle fiber altyapı yok, normal altyapı var ve vdsl modem alarak bağlantı kurulabileceğini söyledi arkadaşım. Ben aslında aile evindeki TT'nin modemini götürüp orada kullanayım, eve de sıfır bir cihaz alayım diye düşündüm. Zamanım kısıtlı ve yarın akşam yola çıkacağım. Bir yandan da aklıma başlıktaki durum geldi. İkinci el ttnet'in modemlerinden alsam sorun yaşar mıyım acaba özellikle güvenlikle ilgili? Sağlamlık eskilik ayrı bir durum elbette. Tplink 9970 marka modeli şu anda bulunabiliyor 300 liralara. İşimi görür mü dersiniz? Teşekkürler. |
İkinci el modem almanın sıkıntısı var mıdır? Öneriler.

-
-
Ben olsam wifi 5 uyumlu modem bakardım. 2.4 ghzde 50 Mbps üstü kablosuz hızlar pek mümkün olmuyor.
Tplink VR300 2. Elde 500-600 TL ilanlar görmüştüm, operatör modemi olmadığı için kısıtlı yazılım vs de olmaz. Ya da ZTE H168A (Telekom modemi) bizim kiracı evde bırakmış, kutusuyla falan. Denedim öyle kötü de değil. Geçen sene Aralıkta 550ye satmıştım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. İkinci el satış sayfasında Tp-Link Vc220-G3U denk geldi bir yıllıkmış 650 liraya. Bahsettiğiniz modeme göre bu nasıldır işimizi görür mü? Altyapı vdsl, bu vdsl2 diyor sorun olmaz değil mi? Köyde altyapı 75 mbit destekliyormuş benim internetim 35 mbit sorun yaşamam inşallah. Günüm kısıtlı sadece bu modemi buldum yorumlarınıza göre arkadaşla görüşüp alayım
Tam bilmediğim için güvenlik açısından da çekincem var, kişisel bilgilerle ilgili sorun yaşanır mı acaba ikinci el cihazlarda?
https://www.technopat.net/sosyal/konu/tp-link-vc220-g3u-modem-kendi-kendine-sifirlaniyor.2204688/
Kendi kendine sıfırlanıyor diye konular açılmış. Sorunlusuna denk gelmeyin
Telekom modemleri, yazılımı kısıtlı oluyor. Kişisel müdahaleye izin vermiyor diye biliyorum. Veri sızdıracak bir modem düşük bir ihtimal.
Bu sıfırlama olayı kötü oldu. Sorun yaşar mıyız biz de bilmiyorum ama ihtimal var. Ne yapsam bilemedim. Zaman da kısıtlı :) Çok teşekkür ederim bu arada her şey için
Garantisi biten modem satın alınmaz özellikle TP-link markasında. Sürekli çalışan ve ısınan cihazlar oldukları için zamanla donanım hataları bozulmaları meydana geliyor. Ürün elinize ulaşmadan da sorunlu olup olmadığını anlayamazsınız şansınıza kalmış.
Tamirat ücretleri de sıfır modem parasına eşdeğer. Garanti içerisinde bozurlursa bu yüzden tamirat ile uğraşmıyorlar birebir değişim yapıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 5 Eylül 2024; 14:7:53 > -
Teşekkür ederim hocam. Zte H168A marka model cihaz nasıldır acaba bununla ilgili bilginiz var mı?
-
Fazla bilgim yok ama dahili antenlere sahip çekim mesafesi düşük bir modem gibi görünüyor. 5 ghz bağlantı için bir modem arıyorsanız harici antenli modemleri inceleyin. 5 ghz de sinyal kaybı daha fazla oluyor. 1 duvar ötede idare edebilir 2-3 diş. Ama 2 duvar öteye geçmez sinyal.
Bütçenize göre 2. el alacaksanız garantisi olmasına dikkat edin sadece tek tavsiyem bu.
Fiyat/performans olarak ise Tenda v12 modemini tavsiye edebilirim. Bütçem yok diyorsanız TPlink W9970v3 ile idare edebilirsiniz. 100 mbps bağlantı hızına kadar sorunsuz kullanıyorum şuan bende. Çekim gücü iyi, stabil bir modem. Olumsuz tarafı Türktelekom yazılımı kısıtlamaları yüzünden DNS değiştirilemiyor ve 2.4 ghz olduğu için bazı cihazlarda wifi de 45 mbps üstünü göremezsiniz. İnternet hızını tam olarak alabilmeniz için kullandığınız cihazın 2x2 11n 300 mbps veya 1x1 150 mbps desteğine sahip olması lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 5 Eylül 2024; 19:22:56 >
-
Çok teşekkür ederim hocam. Konuda bahsettiğim gibi zamanım kısıtlıydı, şu anda bulunduğum yerde çok cihaz bulamadım 2. elde. Akşama doğru yine bir ilan denk geldi 9970 olan modemden, arkadaşla konuştuk ondan bu cihazı aldım. İlanlardaki diğer cihazları sizlere sordum hep sorunlu cihazlardı, bari uyguna şimdilik bunu alayım, en azından internet kurulumunu bu cihazla yapayım dedim. Sistem hazırlansın kurulum yapılsın daha teferruatlı cihaza geçiş yapacağım. Birkaç hafta geçiş aşaması olacak kısmetse.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X