Şimdi Ara

İKİNCİ EL PİYASASINI KİM BU KADAR YÜKSELTİYOR? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
7.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2017 de 70,000 TL olan arac su an 200.000 TL den satılıyorsa 2. elin yukselmesinde de anormal bir durum yok.

istisnalar da var dediginiz gibi su anda Aralık ayında kampanyadan araba stoklayıp satanlar da mevcut kimi VW toplamıs kimi Reno kimi baska...
    Aralık ayında kampanyalı 94.900 den satılan Megane 4 1.6 Atmosferik su an satısta degil adamlar da fiyatını 1.33 e gore cekiyorlar.Dogru mu degil ama yapan var.
    Aralık ayında 105.000 e satılıp Hurda İle 111.000 e Megane 4 1.33 Turbo alanlar simdi arac fiyatı 140 kusur bin diye garaja cekmisler 125-130 den satıyorlar.
    Boyle hos olmayan durumlar da var tabii...

Ama genel olarak bakarsan 2017 de 70.000 den satılan bir arac simdi 200.000 lere satılıyorsa 2. elde de artıs normal...
  • Piyasada satılık araba yok birader. Bayilerde sıfır araba zaten yok. Sarı sitedede ilan sayısı her geçen gün azalıyor. Eylül ayında satılık otomobil sayısı 400 bin iken bu gün 230 bine kadar gerilemiş durumda. Sen hala niye böyle diyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bedava ilanın ve denetimsiz al-satçıların çok büyük etkisi var. Her ilan 100 lira olsun param yanacak diye saçma fiyat yazamazlar. Yazsa da ilan bitmeye yakın normal fiyata çekerler.

• Devlet altyapı kuracak. Sahibinden.com, araba.com, arabam.com vs hepsine ilan açarken; şase no ve plaka zorunlu olacak. Aynı şase ile yılda 1 satış yapılabilecek.
    Şase no sayesinde ilan bilgilerinde arabanın ruhsattaki modeli yazacak. İlanda şase no görünmesi sakıncalı mı bilmiyorum.

Buna benzer sistem TC numarası için devlet tarafından veriliyor. Tcnizi, adınızı, soyadınızı girdiğinizde devletin sağladığı api sayesinde doğru mu yanlış mı sorgulanabiliyor.

Plaka ile şase eşlemiyorsa; ilan açamayacak,
    Plaka, şase eşleşti araba modeli eşleşmedi; ilan açamayacak,
    Her şey düzgün ama aynı arabanın 1 yıl içinde 2. satışı(2 örnektir) hop ilan açılacak ama devlete bildirim gidecek.

Bu sistemle bak bakalım evinden satış yapan beleşçi al satçılar kalıyor mu?

Galerileri sevmem ama adamların vergi, kira vermeyen al satçılarla mücadele etmesi çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 1 Ocak 2020; 20:57:5 >
  • Dolarda düşüş olmadıkça ve sıfır araç vergilerinde düşüş( ) olmadıkça 2.el piyasası her geçen sene artmaya devam edecektir. Yani 100bine satılan 2.el arabanın bu gidişatta seneye 90a 80e düşeceğini beklemeyin. 110bin olur en kötü ihtimal. Piyasa böyle her sene değer katar fiyat artar
  • Bugün 2 Fiat Egea ilanı gördüm sarı sitede. İki ilanda da sıfır fiyatından 5-10 bin TL fazla fiyat çekilmiş. Bakın, sıfır diyorum, bildiğiniz sıfır. Adamlar kullanmışlar 10 bin km, sonra satmaya gelince sıfırından daha pahalı fiyat yazmışlar. Kullandıkça değeri artıyor sanırım bu Fiat modelli arabaların.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cool Storm

Bugün 2 Fiat Egea ilanı gördüm sarı sitede. İki ilanda da sıfır fiyatından 5-10 bin TL fazla fiyat çekilmiş. Bakın, sıfır diyorum, bildiğiniz sıfır. Adamlar kullanmışlar 10 bin km, sonra satmaya gelince sıfırından daha pahalı fiyat yazmışlar. Kullandıkça değeri artıyor sanırım bu Fiat modelli arabaların.
    Sarı sitedeki ilanların büyük çogunlugu av ilanı. Satmaya niyeti yok, koyuyor yüksek fiyattan bekliyor oltaya takılırsa diye. O fiyatları verecek var mı demeyin, Jet Fadıl ve tosuncuk çıkardı bu ülke, illaki veren çıkıyor

Galerici olmayan, alsatçı olmayan, gerçekten satmak isteyen satıcıların araçları koydugu gibi aynı gün satılıyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 1 Ocak 2020; 21:35:1 >

• aç gözlülük
  • Bit pazarına talep oldukça bu fiyatlar da böyle olacaktır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DaLminSSaH D kullanıcısına yanıt
    Herkes paranın ağır kölesi olmuş. Ayrıca hocam beleş para çok tatlı geliyor, şimdi bende 2015 40k da fiat linea var 25k da 59bine almıştım şimdi internette fiyatlarına bakıyorum adam 60-80 bindeki arada 72bin fiyat çekiyor ben napayım satsam 62-65 e mi vericem? Üstelik gıcır gıcır bakıyorum araca, örtüsü,kaportaya kuş sıçar diye bakarım vs. Genel olarak bi oltalama taktiği var , alan alıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-472EA946E

Herkes paranın ağır kölesi olmuş. Ayrıca hocam beleş para çok tatlı geliyor, şimdi bende 2015 40k da fiat linea var 25k da 59bine almıştım şimdi internette fiyatlarına bakıyorum adam 60-80 bindeki arada 72bin fiyat çekiyor ben napayım satsam 62-65 e mi vericem? Üstelik gıcır gıcır bakıyorum araca, örtüsü,kaportaya kuş sıçar diye bakarım vs. Genel olarak bi oltalama taktiği var , alan alıyor...
    Hondanın resmi sitesine gir civic sedan 2020 model fiyatlarına bak birde sarı siteye gir aynı aracın 30 40 bindesine bak ikinci el daha pahalı şaka değil bu gerçek.
  • Sen yukseltiyosun ben yukseltiyorum başkan ,kim yükseltecek.

166 bine sıfırı bırakıyor bayii,10 bin km de 157 ye satıyor adam demişsin.sen kendi arabani 130 birak tutanmi var?

Ama bu durum senin benim suçum değil.

Not:bayide liste fiyatını baz alıp 2. El arabasını 0 fiyatıyla aynı tutanlar haric

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ultrasaray0643 -- 1 Ocak 2020; 23:30:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ultrasaray0643

Sen yukseltiyosun ben yukseltiyorum başkan ,kim yükseltecek.

166 bine sıfırı bırakıyor bayii,10 bin km de 157 ye satıyor adam demişsin.sen kendi arabani 130 birak tutanmi var?

Ama bu durum senin benim suçum değil.

Not:bayide liste fiyatını baz alıp 2. El arabasını 0 fiyatıyla aynı tutanlar haric
    Birincisi arabam yok ki 130 bırakayım ikincisi burada vurgulamak istediğimiz milletin oltacılık yapması. İkinci el bir araç nasıl olursa sıfır ile aynı para olur? yada 30 bin gitmiş bir araba ile arasında 3 5 bin tl olur onu diyoruz onu mantığımız almıyor firmalar harıl harıl araç topluyor evde oturup al sat yapanlar gırla bu fiyatlar sadece dolardan enflasyondan yükselmiyor ortada ciddi bir denetimsizlik var.
  • Not; Dün Honda'nın sitesindeki fiyatları görünce ulen harbiden Honda hayat onda dedim sabahın köründe kalktım daha gözümün çapağı düşmeden 4 Honda bayisini aradım ( Tv'lerde bir süredir sıfır araç satıcıları araba satamıyoz diye agladıkları kalmış aklımda) herhalde şimdi dedim güzel bir şey ayarlarız neyse 3 4 kişi birbirine aktarınca aha dedim normalde hemen bağlarlardı satış için bir sorun var neyse ilkinde bağlandım elimizde araba yok dedi diğer 3 bayide sitedeki fiyatlar bayileri şuan bağlamıyor fiyat belirlenmeye çalışılıyor dedi.
  • Arabaya para bağlayıp, satmayacağı halde aldığımdan fazla eder mi acaba diye fahiş fiyattan malum siteye koyan,

Bir kaç FAV gelince de götü kalkan ve aaaaa arabayı şu paraya aldım bu paralara yükselmiş diye ağlanacak haline sevinen kıt beyinli kekolar yüzünden.

ve bunu gören başka kıt beyinli kekolar da,

aaaaa bak bu adam arabaya bu parayı yazmış, benim arabam daha temiz bundan daha fazla eder deyip daha fazlasına malum siteye koyunca piyasa iyice rezalet bir hale geldi ve ikinci el araçlar sıfırında pahalıya satılır oldu.

Sonra bir uyanık bu tipleri arar ve abuk sabuk tekliflerde bulunur. Bu kekolarda arabasını piyasa değerinin 10k üstüne satacağına inanıp her dediğine tamam der ve hoop dolandırılırlar. Sonra gelirler forumlara ya da haber bültenlerine ağlarlar.

Aracımı değiştirdim. Piyasa öyle leş ki aracımı satmadım ve gittim kurumsal bir sıfır araç satışı yapan plazaya takasa verdim. Belki piyasanın 2-3.000 TL altına verdim ama kafam rahattı. Adamlar yeni aracımın sigorta devri, kasko, sigorta gibi her türlü işlemini yaptı. Ben çayımı kahvemi içip sadece bekleme salonunda bekledim.

Kazanacaksa bana bir hizmet sunan, personel çalıştıran kurumsal kimliği olan şirketler kazansın. 1-2 lira için al satçıların kucağına giderse bu millet hem bu adamlar daha çok palazlanır. Hem de dolandırılma riski hep üst seviyede olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 2 Ocak 2020; 11:3:29 >

• Araba piyasası çok garip dolar yükselir fiyatlar yükselir, dolar düşer faiz düşer yine 2.el yükselir (Millet rahat kredi çekiyor diye), sıfır araç yükselir yine 2. el yükselir, stokta sıfır araç kalmadı yine 2.el yükselir, serbest piyasa derler talep var derler yine 2.el yükselir, birisi keyfekeder fiyat yazar diğeri görür benim araç daha temiz der yine 2.el yükselir , niye hiç sabit kalmaz ki 2.el. Bariz bi şekilde şişiriliyor sazan.avi bekliyorlar. Sıfır araç yükseliyor diyorlarda kardeşim bu sıfır araç adı üstünde yeni özelliklerle geliyor ve kullanılmamış oluyor garanti vs vs. Ayrıca 2.el fiyatların yükseldiği kadar hızlı yükselmiyor. 2,3 yaşındaki arabalar hadi bi nebze anlıyorum çok fazla düşük olmuyor sıfır araçdan ama 4 den fazla ve vurmuş kırmış arabanın her yerini sonra ağlıyorlar sıfır araç yükseldi bende yükseltiyorum diye. Sen sıfır temizliğinde hasarsız mı satıyosunda utanmadan sıfır yükseldi deyip fiyatını o oranda arttırıyorsun.
    Yurt dışında fahiş fiyat arttırımında millet birleşip boykot ediyor ve kimse alışveriş yapmıyor o ürünle ilgili. Bizim ülkede fiyat artıyo bi an önce alayım diye hemen atlıyorlar. Bi türlü beceremedik beraber hareket etmeyi.

• DaLminSSaH D kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi ciddi bir vurgun var etik mi değil mi tartışılması gereken konu... Orta halli bazı aileler için ufak bir gelir kapısı oldu ancak durumu zar zor yetenler araç alamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kortekes

Valla piyasa b*k gibi, Fluence bile 90-95 bin lira olmuş

Araba fiyatları gereğinden pahalı, birde masrafları da ağır

5000 den az geliri olan araba almasın bence
    Geliri 5 binden az olanların arabası yok zaten... geliri 2-3 bin tl olanlar araba mı alabiliyordu sanki...
  • Bazı internet siteleri ve biz yükseltiyoruz.adam arabasını satmaya niyeti yok gidiyor 10 bin üstüne koyarak ilana koyuyor. Sonra aynı modeli bulanan şahısta ulan bu bukadardan koymuşssa benim arabamda bukadar eder diyor öyle öyle piyasa yükseliyor. Bu ikinci el araç alım satım işlerinin hafta sonları kapalı pazaryerlerinde olması buna bir çözüm olduğunu düşünüyorum. Ben Ticaret bakanlığına gerekli yerlere ilgili sitelerin kapatılması için şikayetimi yaptim sizde yapın.

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Bayi pahalıdır diyip hiç fiyat sormadan ikinci ele daha fazla para veren insanlar gördüm

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.