Şimdi Ara

İKİNCİ EL SATISI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Ankara
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

babam yurt dısına gidecek satısı beniim yapmam gerekecek.daha önce hiç yapmadığım bisey babamda yapmamıs.

arabayı satarken neler yapılıyor ve ne kadar masraf tutuyor (belge +noter vs ) , kaç günde halledebiliriz bilgisi olan arkadaslardan yardımcı olmasını istiyorum. yani maaliyet fazla

değilse satısın kolaylığı için bende karsılayabilirim alım satım masrafını.

ayrıca dolandırılma vs gibi seyler olmaması için öneriler ,tecrübeler varsa cok faydalı olacaktır.

• - alım satım plaka degısmeyecekse noterden 75 tl + trafik sigortası
    - Siz satıcısınız sanırım dikkat etmeniz gereken paraların sahte olma durumu başka dikkat edeceğiniz durum yok.
    Önce para sonra satış yapılır.
  • öncelikle ruhsat babanızda ise size vekalet çıkarması gerekli, ayrıca alım-satım parası alıcı tarafından karşılanır, siz bu işe para vermezsiniz ki zaten üsttede yamışlar 75 tl gibi birşey,

aracın vergi/ceza borcu olmamalı,

alıcı olarak gelen kişi/kişilere satıştan önce kesinlikle aracı teslim etmemelisiniz,

ve en önemlisi : tüm parayı elinize almadan veya banka hesabınıza geçirmeden noterde satışa imza atmamalısınız.
  • Aracınız babanızın adına olduğu için noter üzerinden vekalet verecek size
    Sonra aracın satısını rahatca yapabılrısınız

Aracı alacak kişi araca bakar beğenir fiyatta pazarlık yapar
    Gerekirse aracı alan kişi yakın bir sanayiye yada servise göstertilir aracta herhangi bir kusuru kazası varmı die
    bu masrafı alan kişi öder
    Aracın herhangi ceza vergi vb borcu olmaması lazımdır satısın olması için
    Noter satışı 75 tl,dir plaka değişmez ise plaka değişirse 150 tl dir aracı alan öder
    Ruhsatınızı alıp aracı alacak kişi ile notere gidilir satış yapılmadan önce noterde paralar alınır kontrol edilir ve satışı gerçekleştirirsiniz
    Notere gittiğinizde Paranızı almadan Satış yapmayın aracı teslim etmeyın
    Mutlaka yanınızda birisi olsun tek olmayın derim araca bakmaya geldiklerinde ve satısı yaparken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HP. -- 28 Ekim 2011; 16:33:22 >
  • satan para odemez alan oder benim bildigim.
  • aynen tüm masraflar alıcınındır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İkinci El
    7 ay önce açıldı
    İkinci El
    11 ay önce açıldı
    İkinci El
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.