Şimdi Ara

IKINCI EL SEAGATE DISK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, sahibinden'den ikinci el disk bakıyordum. ST3000DM003 model bir disk gördüm 3tb, fiyatı da 350tl. Testleri attı ve get açmayı kabul etti satacak kişi ancak diskin seri numarasından baktığımda Skyhawk modeli olarak gözüküyor ve nas disk olduğunu anladım.

Ssd'nin yanında program, oyun ve depolama için kullanacağım, pc'de olan her şeyi bu diske atacağım.

Amacım doğrultusunda wd blue Seagate barracuda tarzı modeller almam gerektiğini biliyorum ancak bu diski almak ne kadar mantıklı olur? Nas disklerin ne gibi dezavantajları var bu amaç doğrultusunda. Aydınlatırsanız sevinirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Seagate Barracuda 3TB kesinlikle uzak durulması gereken bariz sorunlu bir HDD. Bendeki iki adet Seagate 3TB garanti sürelerinin bitiminden hemen sonra bozuldular. Bu modellerin bozulma oranı inanılmaz yüksek "seagate dava" şeklinde aratırsanız bilgi bulabilirsiniz. Skyhawk NAS değil güvenlik diskidir, eğer o disk Skyhawk ise zaten DM003 olamaz bu durumda Seagate'i tavsiye etmesem de karar sizin.

NAS veya güvenlik diskler desktop disklerden iyidir yani kullanım ömrü, iş yükü vs. açısından dezavataj değil avantaj sağlar. WD ve Seagate'in desktop modellerinin bozulma oranları yüksek, WD'nin blue gibi desktop modelleri ise zaten her açıdan kötü. Daha güvenilir fakat performans açısından Seagate'den biraz daha yavaş kalan bir disk isterseniz Toshiba düşünebilirsiniz. İkinci el HDD almak şans oyunudur, SMART verileri sabit değildir zamanla değişir ve bu verilere müdahale edilerek değiştirilebilir bu yüzden bizzat kendiniz test yapmadan emin olmayın.

• WD blue ve black kullanıyorum 5. Seneleri bitti hala taş gibiler neye göre kötü dediniz de salladiniz merak ettim?

• İkinci el hdd,ssd felan alınmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: poko001

Seagate Barracuda 3TB kesinlikle uzak durulması gereken bariz sorunlu bir HDD. Bendeki iki adet Seagate 3TB garanti sürelerinin bitiminden hemen sonra bozuldular. Bu modellerin bozulma oranı inanılmaz yüksek "seagate dava" şeklinde aratırsanız bilgi bulabilirsiniz. Skyhawk NAS değil güvenlik diskidir, eğer o disk Skyhawk ise zaten DM003 olamaz bu durumda Seagate'i tavsiye etmesem de karar sizin.

NAS veya güvenlik diskler desktop disklerden iyidir yani kullanım ömrü, iş yükü vs. açısından dezavataj değil avantaj sağlar. WD ve Seagate'in desktop modellerinin bozulma oranları yüksek, WD'nin blue gibi desktop modelleri ise zaten her açıdan kötü. Daha güvenilir fakat performans açısından Seagate'den biraz daha yavaş kalan bir disk isterseniz Toshiba düşünebilirsiniz. İkinci el HDD almak şans oyunudur, SMART verileri sabit değildir zamanla değişir ve bu verilere müdahale edilerek değiştirilebilir bu yüzden bizzat kendiniz test yapmadan emin olmayın.
    Öncelikle değerli yanıtınız için teşekkür ederim hocam, toshiba Dt01aca200 Modeli satılıyor internette 315tl'den fiyatlarla. İlk onu almayı düşündüm ancak newegg'de çokça kötü yorum vardı. Seagate'in bu modelinin kötü olduğunu bilmiyordum ancak wd blue gibi disklerin genel anlamda kötü olduğunu biliyordum. Windows harici her şeyi buraya kurmayı planlıyorum. Disk çok güvenilir olsun gibi bir amacım yok ancak başımı da ağrımasın. Beni 3-4 sene götürsün sonrasında kendime yeni ve güncel bir model alırım kafasındayım. Bu arkadaşın seagate disk yaklaşık 7tb veri yazmış ve 26 gün civarı çalışmış. Garantisi 2016 yılında bitmiş.

• poko001 P kullanıcısına yanıt
    Eklemeyi unutmuşum, wd purple gibi ya da Skyhawk internette diğer modellere nazaran oldukça ucuz. Bu modelleri tercih edebilir miyim o zaman?

• Seagate den uzak durun. Ben sıfır olanları dahi önermem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yazdıklarım "sallamak" değil tecrübe, istatistik ve benchmark değerlerinden yola çıkarak vardığım sonuç. Benchmark siteleri ve Backblaze'in raporları WD'nin desktop modellerinin düşük performansa ve diğerlerinden daha yüksek bozulma oranına sahip olduklarını ispatlar, aksini iddia edebilecekseniz kanıt gösterin ?
  • Androge0s kullanıcısına yanıt
    Güvenlik ve NAS/Enterprise diskler 24/7 çalışacak şekilde dizayn edilmiştir, NAS/Enterprise diskler ise güvenlik disklerden daha yüksek iş yükünü kaldırır farkı bu. Bilgisayarı uzun saatler açık tutmuyorsanız, sürekli dosya indirme, kopyalama vs. yapmıyorsanız desktop disk de alabilirsiniz fakat WD ve Seagate'in desktop modellerini önermem. Sonuçta alacağınız disk modeli sizin bilgisayarı kullanım alışkanlıklarınız doğrultusunda olmalı.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Bu yapılan testler biz kullanıcılar için mi? Günlük senaryolarla mı test ediliyor? Verdiğiniz yerler genellikle büyük şirketlerin backup ya da kişisel verilen saklanmasıyla alakalı.

WD Blue alan kişi NASA yı mı hackleyecek? Yoksa trilyon dolarlık çizimleri, belgeleri, devlet sırlarını mı saklayacak? Komik olmaktan öte değil argümanınız. Zaten aksini kanıtlayacak şey benim tecrübem. 5. yıl diyorum daha? Fatura fotosu ve kullanılır halde videosunu atayım mı?

Sağdan soldan duyduğunuz şeyleri "günlük senaryolar" için uyarlayıp şu daha iyi bu daha kaliteli muhabbeti yapıp yanlış yönlendirmeyin. Neyse her satıcının alıcısı vardır size hayırlı işler.
  • Şahsi yorumlarınız veya tecrübeleriniz bir disk'in performansı veya güvenilirliği konusunda bir kişinin ortaya koyabileceği istatistiğin ötesine geçemez. Benchmark siteleri binlerce kullanıcının verilerine dayanır, Backblaze ise Dünya'da disk güvenilirliği konusunda istatistik yayınlayan en ciddi kaynaktır. Siz bu istatistikleri yorumlama yetisine sahip olmadığınızdan ve kendi tecrübelerinizin geneli yansıttığı gibi mantıksız bir bakış açısında olduğunuzdan konuyu anlamanız mümkün değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.