Öncelikle herkese merhaba,ben kendi biriktirdiğim parayla ikinci el pc toplamak istiyorum,bütçe çok 3500-4000 civarı,internetten biraz araştırdım işlemci anakart uyumu,kendim işlemci,ram,ekran kartı topladım ama kasa,ssd anakart ve hdd ye gelince biraz kafam karıştı,öncelikle bütçe az olduğu için ssd,hdd,kasadan feragat etmek istiyorum,kasanın görünüşü hiç önemli değil,vereceğim donanımları takabileyim yeter,toplam pc boyutuda benim için 250gb yeterli çünkü oyunu oynayıp silerim,yavaşlatmasın yeterli,hdd ninde ne olduğunu anlamadım açıklarsanız sevinirim. Seçtiğim donanımlar: Kingston 8GB DDR4 2666Mhz RAM (300 TL) GTX 1050 ti (1.200 TL) AMD Ryzen 3 1200 3.1GHz Soket AM4+ 65W İşlemci (500tl) İkinci el olduğu için uygun gibi gözüküyor,eğer bunlar hıyar çıkar derseniz başkalarına bakabilirim, burası 2000 tl etti,yaklaşık 1500-2000 tlye kasa,sdd,hdd(çok gerekliyse,gerek yoksa almam) ve anakart toplayabilir miyim,fiyat artarsa biraz daha biriktirip ekran kartını arttırabilirim.Şimdiden sağolun. Edit : Bir de ekran kartını upgrade ettiğimizde işlemci veya anakartıda arttırmamız gerekiyor mu bunu da açıklarsanız sevinirim < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kokichi123469 -- 10 Ekim 2021; 9:29:10 > |
İkinci el sistem toplama yardım gerekiyor..
-
-
İşlemci: https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-amd-ryzen-5-1600-961221682/detay
Anakart: https://www.hepsiburada.com/gigabyte-b450m-s2h-amd-b450-3600mhz-oc-ddr4-soket-am4-matx-anakart-p-HBV00000H3C7W
Kasa: https://www.hepsiburada.com/everest-rampage-66-s-siyah-12-cm-fan-kasa-p-HBV00000GLCE6
TOPLAM: 2520 Lira.. Kalanla da GTX 1050 Ti alabiliyorsan gayet güzel bir sistemin olur kardeşim.. sorunsuz ve işini görecek bir sistem için bu parçalardan aşağısı kurtarmaz.. bilgin olsun..
-
Kardeş,
Seçtiğim donanımlar:
Kingston 8GB DDR4 2666Mhz RAM (300 TL)
GTX 1050 ti (1.200 TL)
AMD Ryzen 3 1200 3.1GHz Soket AM4+ 65W İşlemci (500tl)
demişsin ama sanırım henüz bunları almadın. Mümkünse RAM'i 2x8GB ve 3200MHz almaya çalış. Diğer seçimlerin makul.
Sen Z kuşağısın sanırım HDD denen şey veri depolamak için kullanılan mekanik disk. SSD'lerin selefi yani. Sistemi zaten SSD'ye kuracaksın. Yüksek boyutlu veri depolama ihtiyacın yoksa HDD almana gerek yok.
Ekran kartını upgrade ettiğimizde işlemci veya anakartıda arttırmamız gerekiyor mu: Bu alacağın ekran kartına göre değişir. Kısa-orta vadede anakart değişimi gerekmez ama CPU'ya göre çok güçlü bir GPU (ekran kartı) alırsan CPU darboğaz sorunu yaşatır, o zaman CPU'yu da değiştirmen gerekir. Ancak bu bütçeyle ikinci el olarak toplanacak bir sistemde bunu dert etmene gerek yok
-
Çok sağolun,16 yaşındayım 14 yaşından beri biriktiriyorum elime ne geçerse yani evet Z kuşağıyım,monitör seçimini nasıl yapmalıyım 1440x900 çözünürlük yeterli olur mu.
-
Monitör senin zevkine kalmış... Ekran büyüklüğü ve çözünürlüğünü kendi zevkine ve bütçene göre belirlersin. Günümüzün standardı FULL HD (1920 x 1080) diyebiliriz ama 1440 x 900 bana yeter dersen (ya da daha ucuz olduğu için bu çözünürlüğü tercih etmek istiyorum dersen) o da iş görür sonuçta...
Bu arada elimde fazladan 250GB M.2 SSD var (500GB aldığım için 250'lik boşa çıktı, bir kenarda bekliyor) ilgilenirsen bana mesaj atabilirsin.
-
tamamdır,toplarken bakarım gerekirse yazarım sağolun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X