Şimdi Ara

ikinci el sony r1 600tl eder mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yardım bekliyorum arkadaşlar en ufak bi fikrim yok sıfırım bu konuda ama ikinci el bi profesyonel yada yarı profesyonel fotograf makinesi almak istiyorum

• bütçenizi , kullanım amacınızı ve hangi sınıfta bir cihaz istediğinizi belirtir misiniz ?
  • CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    hocam bütçem 600 tl en fazla 700 olur öğrenciyim fotografçılık kursuna merak sardım profesyonel veya yarı profesyonel bişeyler bakıyorum şimdiden teşekkürler.
    EDİT: ikinci el olabilir yalnız anlamadığım için çok kolay kandırıla bilirim o yüzden nelere dikkat etmem gerektiğini de söyleyebilirseniz çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Calistopace -- 8 Mart 2015; 0:23:05 >
  • bütçeniz ile dslr bir cihaz alınabilir . dikkat edeceğiniz noktalar ;

-makinenin shutter sayısı
    -shutter sesi
    -gövde kozmetiği
    -alt kısımdaki vidaların oynanmamış olması ( makinenin açılmamış tamir görmemiş olması yani )
    -sonrasında makine ile bir tam siyah bir de tam beyaz fotoğraf çekip bunu incelemek ölü/hot pixel olup olmadığını .

bu hususlarda sıkıntı çıkmazsa makinede de bir şey çıkmaz inşallah . Bu şekilde pek çok gövde aldım sattım bi problem yaşamadım . Bütçeniz aynasız sınıf bir makine almaya da yetecek düzeyde bunu da belirteyim . Daha hafif daha taşınabilir bir şey isterseniz aynasız makinelere bakabilirsiniz .

gövde olarak ;

-canon 450D/500D/550D
    -nikon D60/D80/D3000/D5000
    -sony a330/a390/a500/a550
    -pentax K100/K110/K200/K10/Kr

arasından temiz bulduğunuzu seçebilirsiniz . Aynasız düşünürseniz ;

-sony nex c3/f3/3n/5
    -olympus e-pm1/e-p3/e-pl3
    -panasonic gf1/gf2/gf3

modellerine bakabilirsiniz .

hocam öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Shutter ın ne olduğunu bilmiyorum ama onu araştırabilirim yalnız bu aynasız makine tam olarak nedir bunun profesyonel ve yarı profesyonellerle olan ilgisi nedir hocam bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?
  • Adından anlaşılacağı üzere ayna mekanizması yok bu cihazlarda . sensör boyutları yukarıda belirttiğim 4 markanın cihazlarıyla da aynı büyüklükte . taşınabilirlik açısından çok avantajlı bu cihazlar . Bahsettiğim sony nex serisi cihazlar gayet kaliteli ve fotoğraf konusunda da yeterli makineler . Full hd video kaydedebiliyor olmaları da başka bir avantajları . 500px.com / flickr.com sitelerinden model isimleriyle aratarak detaylı kullanıcı fotoğraflarına ulaşabilirsiniz .
    tekrardan çok teşekkürler hocam en azından belli bi ürün yelpazesi elde ettim ufak bi fikir sahibi oldum çok sağolun tekrardan
  • rica ederim hocam , gün içinde ilerleyen saatlerde farklı arkadaşlar da yardımcı olacaklardır . sahibinden.com üzerinden de güncel ilanları takip etmeniz çok yararlı olur .
    hocam bu gövdelere fazladan lens almak lazım mı yoksa kendi lensli mi geliyor ?
  • ilanlara göre değişiyor , ilk aşamada 18-55 kit lensler merakınızı giderecektir . zaten bahsettiğiniz fiyat aralığına göre ben kit lensli olacak şekilde yazdım modelleri de . sonrasında ihtiyaçlarına göre lensler alırsınız . (portre , makro , geniş açı , tele vb. )
    tamamdır hocam 18-55 kit yazdım bunuda bi kenara çok sağolun tekrardan iyi geceler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.