Şimdi Ara

ikinci elde fiyatlar ve al-satçıların çokluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi bi araba bulup makul bi karla birilerine satmak kabul edilebilir bir durum ve ben de buna saygı duyuyorum. Zaten yıllardır bu iş yapılıyor. Fakat son bir iki yıldır bir patlama var resmen. Artık oto pazarlarında normal satıcı yok neredeyse.
    Sinir olduğum durum şu ki geçen sene bütçem kısıtlı olduğu için bir ay süründüm ve klimasız 250000 kmde 98 megane1 aldım güç bela. Az para denkledik değiştirelim dedik. Tabi önce 2003 üstü corollalara falan baktık. Bütçemizle istediğimiz araçlar arasında en az 5000tl fark olunca ağzımızın payını aldık. Gittik güç bela birtane 2008 dizel symbol aldık 19500de. Bu arada eskisehir konya ve ankara oto pazarlarını ve birsürü de satıcıyı gördük.
    insanlığımdan utandığım an ise bir yakınımızın tanıştırdığı alsatçı mezar soyguncusu arkadaş oldu. işini dürüst yapanları tenzih ederek devam edeyim. Bu arkadaş önce 2000 öncesi kimisi piyasası olmayan kimisi aile arabası olmayan (biz aile arabası istiyoruz diye on sefer söyledik) kimisi de benzini su gibi içen araçları bize almaya mecburuz edasıyla sundu. Her almadığımız araçtan sonra da tepesi attı azar azar. Nitekim ben iyice demoralize olduktan sonra bu symbolü buldum komputeste soktum 5664ten sorgulattım bir de sigortacı bi arkadaş tramere yetkili girişi yaparak kimden alınıp kime satıldığını falan da söyledi(tüm sigortacılar yapabilirmiş bunu). Eksiğiyle fazlasıyla kabullendik anlaştık yani. Bu arada biz anlaştıktan sonra bu alsatcı gene aradı bi araba için. Adama ben bi araba buldum anlaştım dediğim an adamın yıkıldığı an oldu resmen. Abi dedi o araç temiz degildir dedi pert kaydı vardır dedi sen göremezsin benim adamim var ben öğrenirim dedi(nerden öğreniyorsa artık) git vazgeç 150tl kaybedersin 19500tlyi çöpe atacağına dedi ki en son 19500ü çöpe atarsın deyince aldım arabayı. Sanki arabayı aldığımız gibi çöpe atacağız ya.
    Nitekim uzattım belki ama bu dertten muzdarip insan çoktur diye düşünüyorum. Yazık yav. Koskoca Ankara oto pazarının yarısı galerici yarısı alsatçı dolmuş. Galericileri tenzih ediyorum çünkü o adamların ekmek kapısı zaten de hiç mi olmaz kardeşim normal satıcı.
    Sonuç olarak yine istedigim gibi bi araç alamadım çok uçuk beklentim olmamasina ragmen. Şimdi ben yine seneye araba mı arayayım. Artik buna çöp de olsa bineceğim ama ben şunu anladim: ben araba alabilecek adam değilmişim. Varsın adam olan bulsun temiz arabayı. Allah da işini hakkıyla yapmayanların ve üçkağıtçıların bu dünyada yüzünü güldürmesin diyorum.

• İkinci el piyasası saçma sapan bir hâl aldı.düzeleceğe de benzemiyor.1993 model Renault 12'ye 13000 TL isteniyorsa söyleyecek pek birşey kalmamış demektir zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volvist -- 5 Eylül 2014; 15:48:54 >
  • Sahtekar çok hocam. Hadi fiyat neyse de. Bi de bazıları kendini olduğundan çok yüksekte görüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volvist

İkinci el piyasası saçma sapan bir hâl aldı.düzeleceğe de benzemiyor.1993 model Renault 12'ye 13000 TL isteniyorsa söyleyecek pek birşey kalmamış demektir zaten.
    Çoğu kişi gibi ben de piyasadan pek anlamam ama,

İki anaokulu sınıfı olsun, ikisi de 20'şer kişilik. Birinde üç, diğerinde onbeş araba var. Tabii ki üç araba olan sınıftaki oyuncaklar daha çok el değiştirecek, ve el değiştirmeler daha şiddetli olacaktır.
  • Sahibinden kapansın veya ilan 300 lira olsuj ikinci el 10 bin lira düşer
  • Bir yıl dolmadan yapılan alım satımdan en aşağı 1000tl alacak devlet. Hakediyoruz cünkü.
  • Bu sorun bugün benimde canımını sıktı arabasını ilk elden satan bulamıyorum. Herkes ihtiyaçtan diyor ya model yükseltmekten diyor oysaki kar amaçlı alınıp satılıyor. Hatta iş yerinde bir arkadaş vardı adamın elinde biraz para var nerde kendine göre ucuz araç bulsa hemen al sat yapıyor. O kar için alıyor başkası kar için satıyor. Bunun sonu nereye varacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TonyM

Bir yıl dolmadan yapılan alım satımdan en aşağı 1000tl alacak devlet. Hakediyoruz cünkü.

Devlet alacağını alıyor zaten , neyi hak ediyoruz? Ben böyle birşeyi hakettiğimi düşünmüyorum,yarın öbürgün devlet bu işten para alsa fiyatların düşeceğini nasıl çıkardınız o başka bir uzmanlık alanı tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorbay

quote:

Bir yıl dolmadan yapılan alım satımdan en aşağı 1000tl alacak devlet. Hakediyoruz cünkü.

Devlet alacağını alıyor zaten , neyi hak ediyoruz? Ben böyle birşeyi hakettiğimi düşünmüyorum,yarın öbürgün devlet bu işten para alsa fiyatların düşeceğini nasıl çıkardınız o başka bir uzmanlık alanı tabi

Alıntıları Göster
    Ankara pazarında bir adam da bize danışmanlık(!) yaptı, astsubay emeklisiymiş bu işlere girmiş. Gelene gidene muhakkak temiz(!) bir araç buluyor ve 250 lira terrrtemiz komisyonunu alıyor her satışta.
    Nitekim bu adamın bize servis bakımlı diye aldırdığı araç conta yakmış ve belli bir km ye kadar bakımlı sonrasında acayip bakımsız çıktı. Yaklaşık 3000 tl masraftan sonra bir buçuk yıl sonra aldığımın bin lira fazlasına sattım. Muhakkak benim sattığım kişiye yarar o araç ama olan bana oldu.
    Bir daha ne galeri ne danışman kendim bakarım, daha uzun sürer bir kaç gün arabasız gezerim belki ama en azından aldığım araba için kimseyi suçlamam.

• TonyM T kullanıcısına yanıt
    Aynen sanarsın ulkede sadece o markada o araba var adam 11 binlik arabaya 15 yazıyor boyle şeymi olur
  • quote:

Devlet böyle birşey yaparsa alsatcilar satış fiyatlarının üstüne 1000tl daha koyar piyasa biraz daha yükselir hem alsatci kazanır hem devlet kazanır bunu gören normal satıcılarda alsatci kazanacağına ben kazanirim deyip oda 1000 tl koyar ustune olan bizim gibi fakir fukaraya olur sizin gibilerde hakediyoruz deyip yapılan kazığı alkışlarlar...
  • Bana kalırsa arabadan kar yapılmamalı herkes aldığı fiyata satsa en güzeli ,

Siz bana kar ile satıyorsunuz ben üzerine ekleyip farkı kişiye karla satıyorum o da başkasına kar ile satmaya çalışıyor bu sefer Piyasa yükseliyor haliyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xchg

quote:

Orijinalden alıntı: samet_emre

quote:

Devlet böyle birşey yaparsa alsatcilar satış fiyatlarının üstüne 1000tl daha koyar piyasa biraz daha yükselir hem alsatci kazanır hem devlet kazanır bunu gören normal satıcılarda alsatci kazanacağına ben kazanirim deyip oda 1000 tl koyar ustune olan bizim gibi fakir fukaraya olur sizin gibilerde hakediyoruz deyip yapılan kazığı alkışlarlar...

Yapılacak olan basit. Zaten kısıtlama getirildi. Bu kısıtlama daha da genişletilmeli ve al-satçı kişiler kayıtdışı çalışan olarak buna göre cezalandırılmalı. Olması gereken bu maliyetler eklenince, hala bu işi yapacak olurlarsa araç fiyatları yükselecektir. Ancak bir süre sonra araç satışları düşeceğinden bu kişilerin çoğu artan maliyetleri karşılayacak satışları yapamayacağından batacaklardır. Bundan sonra piyasa tekrar olması gereken duruma döner.

kısıtlama bir işe yaradı mı ? herkes eşinin dostunun üzerine alıp yapıyor işini yine yada bazıları alsatçıda arabanın devrini almadan işini yapıyor bu kısıtlama bu haliyle önlenemez ve eğer devlet gerçekten 1000 tl getirirse kıstas aynı 3 araba olursa yine yazdığım yolu denerler yok her arabadan alırsa bu devletin daha çok işine gelir ve benim düşünceme göre yapılırsa bu her satışa koyulur piyasa yükselir hiçbir zaman bu tip uygulamalardan normal vatandaş kar etmez onun işine gelecek düzenleme yapılmaz...

• quote:

quote:

Devlet al satçıları bitirmek için senelik araç satışlarına sınırlama getirecek , Sınırı geçen mecbur devlete para ödeyecek. Tanıdığım ve işini düzgün yapmayan bir Al Satçı tanıdığım bunu duyunca Şok oldu. Gayet yerinde bir uygulama.

Uygulama güzel güzel de bizim Millet buna da bir kılıf uydurur , al sat yapan tanıdıklarım şu an çektiler ellerini piyasadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cancan. -- 6 Eylül 2014; 14:05:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cancan.

quote:

quote:

Devlet al satçıları bitirmek için senelik araç satışlarına sınırlama getirecek , Sınırı geçen mecbur devlete para ödeyecek. Tanıdığım ve işini düzgün yapmayan bir Al Satçı tanıdığım bunu duyunca Şok oldu. Gayet yerinde bir uygulama.

Uygulama güzel güzel de bizim Millet buna da bir kılıf uydurur , al sat yapan tanıdıklarım şu an çektiler ellerini piyasadan.

Alıntıları Göster
    sahibnden kapansa nolacak arabam.com yükselmeye başladı bu aralar her sitede reklamı çıkyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

sahibnden kapansa nolacak arabam.com yükselmeye başladı bu aralar her sitede reklamı çıkyor

Alıntıları Göster
    alstaçı tipi adamlar hayatta en bişey olamamış en topluma asalaklık yaparak beslenen, işe yaramayan bir adamlardır. Bunlardan araba hayatta almam, bırak diyalog dahi kurmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sight

alstaçı tipi adamlar hayatta en bişey olamamış en topluma asalaklık yaparak beslenen, işe yaramayan bir adamlardır. Bunlardan araba hayatta almam, bırak diyalog dahi kurmam.

Alıntıları Göster
    bizim bir akraba geçen sene girişti bu al satçılık işine 3-5 ay aldı sattı epey araç baktım bir süre sonra hiç araba görmeyince dedim abi noldu araba yok,safa dedi bu al sat işinde ya öbür dünyandan olucan ya da haram yiyicen başka türlü ekmek yiyemezsin dedi.
    burada işini düzgün yapan kişi ve kişileri tenzih ediyorum.
    saygılar.

• quote:

quote:

quote:

Eşinin üzerine yapar dayısının , arkadaşının üzerine yapar . Böyle yapan tanıdıklarım da var .

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

quote:

quote:

Eşinin üzerine yapar dayısının , arkadaşının üzerine yapar . Böyle yapan tanıdıklarım da var .

Dedim ya bizim millet her şeye kılıf uydurur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

quote:

quote:

Dedim ya bizim millet her şeye kılıf uydurur.

Alıntıları Göster
    Birde tam tersini düşünelim.Arabanın hiç bir kusuru yok.Satmak zorundasın.Satışa çıkarıyorsun.Araba mükemmel diyorsun.Test sonuçlarını,plakayı,arabanın tüm detayları gösteriyorsun.Bu seferde millet var bu işin içinde diye sana güvenmiyor.2 sene içinde 4 arabama 12.000 masraf yapıp sattım.12.000 tl zararım oldu.bir kuruş bile kazanmadım arabalardan.Hobi oldu araba işi bende.Arabamı satarken motor testine sokar öyle satarım.Motor testi için götürdüğüm ustalar arabayı satmak için yaptırdığımı söyleyince benle kafa buluyorlar.Şu andaki arabamı ihtiyaçtan satıyorum.Arabam nerdeyse kusursuz ama millet bu seferde şüphe ile bakıyor.Madem araban mükemmel,kazasız,boyasız niye satıyorsun diyorlar.Dünya hali.Alırsın,bir sıkıntı olur satarsın.Satıcıların yanında alıcılarda da sıkıntı var yani.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.