bu devirde takıntılı,şüpheci olmamak elde mi?şimdi moda oldu,ilanlarda ''boya takıntısı olan aramasın! '' yapma ya! aracın her yanı boyalı,takıntılılar aramasın,önemli değil ya varsın boyalı olsun kapı,kaput,tampon vs vs diyen takıntısızlar arasın.nasıl mantık bu? alıcının boyasız araç aramasından doğal birşey olabilir mi?
Ben de aracımı satacağım zaman "boya takıntısı olanlar aramasın" diye yazacağım. Sizin gibi düşünen birisi benim aracımı almasın, aramasın bile. Benim aracım komple boyalı, hatta iki defa boyalı, ikincisinde rengini de değişttirttim. Sütlü kahve idi, titan gri oldu.
Bir keresinde 17 yaşında bmw'mi satıyordum, arayanların ilk sorduğu, "boya var mı?". 17 yaşında araba için arıyor ve ilk sorduğu"boya var mı?". Birine, "fabrikada boyamışlar" diyiverdim ben de. O kadar sorunlu alıcılar muhatap oluyor ki, ben de piyasasının 3-5 aşağısına veriyorum, hemen gitsin de fazla insanla muhatap olmayayım diye.
Aracıma iyi bakarım, ve aynı modeldeki araçlar içinde daha temizinin bulunması gerçekten zor. Mekanik olarak çok iyi bakarım, Alan kişi şanslı şimdiden söyleyeyim. Tek kazası otoparkta babam geri geri giderken ağaca çarptı.
Ama boyalı diye burun kıvıracak adam gitsin başka araba baksın, benden ve aracımdan uzak dursun. Önemli olan aracın neden boyandığı.
Eski aracım da iki defa komple boyanmıştı, alacak kişi iki yere baktırdı, ikisi de dıştan boyalı, sorun yok dedi, adam aldı gitti, hala bayramlarda falan arar hatrımı sorar.
Satarken fiyatı düşecek diye çizikler içinde, sağı solu sürtmüş arabaya binemem. Hiçbir zaman satılacağı zamanı düşünerek arabayabinmedim. O sadece bir araç, benim için bir yatırım aracı değil, sadece bir araç, arabaya yatırım gözüyle baktıracak kadar para bağlamam.
Ama gidip de mali gücünüzü zorlayacak şekilde yüksek taksitli ve uzun süreli kredi ile araba alınırsa, o araba sadeçe araç olmaktan çıkabilir, bir yatırım aracına dönüşebilir.
Selamlar
madem araçını yatırım olarak görmüyorsun.o zaman soruyorum?neden ikinci el ilana 'boya takıntısı olanlar aramasın' yazmaya bu kadar gayretlisin. gözünde araçların hiçbir değeri yok,ulaşım aracı görmektesin.hediye et sevdiğin birine, nişanlına ,çok yakın arkadaşına, öğrenci birine vs... ama yok elindeki hurdayı illa birine kakacaksın.sonrasında nasıl geçirdim köpek gibi kullandığım hurdayı diyerek,alan arkadaşa güleceksin...
Zaten arabalarımı genelde ilk gelenler almıştır, çünkü onu satmak için uğraşacağım zamanı işime ayırırım. Ucuza veririm ve gider. Bmw'mi satarken alan 1-2defa sormuştu, "abi, niye ucuza satıyorsun?" diye. Ona da sonrasında sanayide rastladım, arabadan memnundu.
Ben aracımı satarken nesi var hepsini söylerim, hiçbirşeyini saklamam. Arkamdan tek bir söz söylenmesini istemem.
Alıcıların kaprisli kaprisli gelip arabama bakıp bahane bulmalarını sevmiyorum ve bu yüzden ucuza veriyorum gidiyor.
Bu arada arabam benim gözümde değerlidir, hem de çok. Ama maddi olarak değerli değildir, manevi olarak değerlidir. Bu yüzden satılacağı zaman değer kaybını düşünmeden boyatırım. Bu yüzden mekanik olarak çok iyi bakarım, bakımlarını aksatmam, zamanında yaparım. Bu yüzden aracımı dikkatli kullanırım, çarpmam, zorlamam, çukurlara girmem.
38 yaşındayım, 18 yaşımdan beri kendi otomobilim vardır. 20 yıldır hiçbir arabamı kakalamadım. 20 yldır hiçbir arabamı köpek gibi kullanmadım.
Bana göre arabanın değerli olması, onu severek iyi bakmaktır, özenmektir. Size göre ise sadece para olarak değeri olabilir
DAMDAN KEDİ ATLADIDA ONDAN BOYATTIK TAVANI KAZA YOK KESİNLİKLE
bi resimleri falan varmı aracın boyanmadan önce
YOGH.
kedi yaşiyomu abi
...
quote:
Orijinalden alıntı: ilyus
YOGH.
kedi yaşiyomu abi
...
Kedi evde ama, kazadan sonra dili tutuldu, konuşmuyor...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: @NTARES
İkinci el araçlarda ilk soru araçta boya varmı? Ya ben anlamıyorum. Aracını cazır cazır birisi çizse sen bu şekildemi gezeceksin. Sırf ikinci elde değer kaybetmesin diye? Yada adamın aracının üstüne saksı düştü diyelim. kaput veya tavan giti. Napacak boyatmayacakmı şimdi? Bu boya takıntısı nedir, niyedir? Aracın önemli bir kazası olmadıkça yürüründe sorun olmadıkça boyalı olsa nolur olmasa nolur.
benim öyle bir takıntım var arkadaşım illa boyalı araba almam demiyorum yeri geldi aldigimda oldu ama sormamın ne gibi bir sakincasi var ?
@ilyus arkadaşım, senin arabanın başına "Allah göstermesin" böyle bir şey gelse, sen ne yaparsın peki? Senin gibi bir boya takıntılı birisine rsatlamayayım diye boyatmayacakmısın? O şekilde mi gezersin? Ona da saygı gösteririm tabi. Elbette değer kaybı olur, ama ölücüler mezarcılar bu işin suyunu çıkarıyorlar.... Benim demek istediğim de bu bir bakıma.
quote:
Orijinalden alıntı: bal974
quote:
YOGH.
kedi yaşiyomu abi
...
yani demem o ki yalan dolan çok be abi yukarida yazdiklarini okudum siz iyisini yapiyorsunuz ama
malesef galerici takımı al satcısı ..
quote:
Orijinalden alıntı: delgadobm
quote:
Orijinalden alıntı: zaferaltug
Pert araçlar 2-3 parça boyalı diye yutturulmaya çalışıldığından,insanlar mümkünse hiç boyasız araç arıyorlar. Biraz da haklılar.
En mantıklı yorumlardan birisi +1903
+1
quote:
quote:
quote:
YOGH.
kedi yaşiyomu abi
...
yani demem o ki yalan dolan çok be abi yukarida yazdiklarini okudum siz iyisini yapiyorsunuz ama
Son zamanlarda al-sat'çılar galericilerden daha dolandırıcı olmaya başladılar. Allah hepimizi onlardan korusun. Çok insafsızlar ve yalan söylerken inanılmaz rahatlar. Sabit bir dükkanları, adresleri olmadığı için çoğunun hiçbir utanması, endişesi de yok.
quote:
quote:
quote:
İkinci el araçlarda ilk soru araçta boya varmı? Ya ben anlamıyorum. Aracını cazır cazır birisi çizse sen bu şekildemi gezeceksin. Sırf ikinci elde değer kaybetmesin diye? Yada adamın aracının üstüne saksı düştü diyelim. kaput veya tavan giti. Napacak boyatmayacakmı şimdi? Bu boya takıntısı nedir, niyedir? Aracın önemli bir kazası olmadıkça yürüründe sorun olmadıkça boyalı olsa nolur olmasa nolur.
benim öyle bir takıntım var arkadaşım illa boyalı araba almam demiyorum yeri geldi aldigimda oldu ama sormamın ne gibi bir sakincasi var ?
@ilyus arkadaşım, senin arabanın başına "Allah göstermesin" böyle bir şey gelse, sen ne yaparsın peki? Senin gibi bir boya takıntılı birisine rsatlamayayım diye boyatmayacakmısın? O şekilde mi gezersin? Ona da saygı gösteririm tabi. Elbette değer kaybı olur, ama ölücüler mezarcılar bu işin suyunu çıkarıyorlar.... Benim demek istediğim de bu bir bakıma.
bak yanliş anlaşilma olmasın
ben aracımı boyatmam demiyorum ama bunu söylemektede gocunacak bişey yok ha resmini çekerim vs çok önemli birşey degilsede gercekten boyatmaya ugraşmam sök tak boya vs hoşlanmıyorum fazla ilk aracımda ve abimin aracında avuç içi kadar içeri göçme çarpma yüzünden yetkili serviste arka camurluk boyandı bu ilmem için arabayi resmen parçaladilar sonrasında hep geri vitese takip az gazla geri geri giderken arabadan arka kısımdan titresim hırıltı geliyordu yani bir nevi konfor parametresi . söktürüp arabayi parçalatip boyatmasak ne olacakti yani çok mu mühimdi ..
bak benim şimdiki aracım hırsız geldi kapi sacını zedeledi kapi kolunu kırdı sonuç yetkili serviste kapi sacı degişti sebep kapi kolunu kırmaya çalişirken baglanti noktasından kapi sacını 5-6 mm yıtmış ezmiş çetaşta kople kapi sacı degişti boyandi 2004 model arabada hiç boya kaza hasar yok kapi saci degişti yeni duruyor dikkatli bakan insan farkediyor benim için sorun mu hayir alacak olan kişi için sorun mu hayir ama bunu söylemekte fayda var alacak olan kişi elbette soracak boya varmi degişen varmi
Boyatsın abi. Alırım. çatır çatır alırım. Yeter ki büyük bir kazası olmasın. Boyatması daha iyi. Boya tazelenmiş olur. Değişeni yok sözüne de kızarım. 2000 model arabada değişen yok deniyor. Olsun kardeşim yaa. Değişen olsun artık. 12 senelik araba bu. parçası yenilensin. Benim arabanın motor takozları değişti. Diskler, kampanalar değişti. Keşke sağ çamurluk ta değişseydi. Sadece düzeltilmiş. Büyük bir kazası olmadıkça değişene, boyaya takılmam.
quote:
quote:
quote:
quote:
YOGH.
kedi yaşiyomu abi
...
Son zamanlarda al-sat'çılar galericilerden daha dolandırıcı olmaya başladılar. Allah hepimizi onlardan korusun. Çok insafsızlar ve yalan söylerken inanılmaz rahatlar. Sabit bir dükkanları, adresleri olmadığı için çoğunun hiçbir utanması, endişesi de yok.
evet söylediginize katılıyorum galerici yine belli bir gelir düzeyine gelmiş yeri yurdu belli olurya başı agrısında istemez ama al satci noterde parayi alip imzayi attimim ne ögretmenlik kalir ne doktorluk ..
Boyanın önemi yok ama boyanın sebebini geçmişini bir çok satıcı saklıyor.Şüphelenmek bu yüzden.Adam belden aşağısı çizikten boyalı diyor ama araç pertten toplama çıkıyor...
örnegi gelmişte bende alırken arabada degişen boya yoku zaten 12 bindeydi. ve kapıya arabadan inerken çarpılmış hemde baya sert boya felan bırakmış dier araba fakat adam boyatmamış ne bilm 2 yerdede böyle boya kalkması var ama boyatmamış. bu adama guvenirim işte
quote:
Orijinalden alıntı: shadowgeist
Boya tutmayabilir araçta çirkin durur. Keyfe keder boyandı der araç taklalıdır,perendelidir. Genel yorum ve ilanlara bakın hepsinde 3 ya da 4 parça der,NERESİ OLDUĞUNU GENELDE SÖYLEMEZ. Bu da kaza takla belirtisidir.Sizi ayağına kadar getirir,arabadan anlamadığınızı anlarsa ANINDA iteler,yoksa uzar. Kısacası etki,tepki meselesidir bu. Kazalı aracı 3 5 parça boyası var diye yüksek perdeden fiyatlarla millete itelemeye kalkanlar yüzünden millette de boya takıntısı oluşmuştur,millet haklıdır,size de gelin cola ısmarlarım.
araçta 3-4 parça boya olunca,bunun kaza takla belirtisi olduğunu nasıl anladınız pes doğrusu
çıkarken garaja sürttürdüm.3 parça boya var...şimdi ne olacak...bazen yorum yapalım derken saçmalandığının farkındamıyız acaba?
bence asıl mesele araçlarda değil takıntılı toplum olmakta
quote:
Orijinalden alıntı: topaz42
Boyatsın abi. Alırım. çatır çatır alırım. Yeter ki büyük bir kazası olmasın. Boyatması daha iyi. Boya tazelenmiş olur. Değişeni yok sözüne de kızarım. 2000 model arabada değişen yok deniyor. Olsun kardeşim yaa. Değişen olsun artık. 12 senelik araba bu. parçası yenilensin. Benim arabanın motor takozları değişti. Diskler, kampanalar değişti. Keşke sağ çamurluk ta değişseydi. Sadece düzeltilmiş. Büyük bir kazası olmadıkça değişene, boyaya takılmam.
hay ağzına sağlık kardeşim özellikte bu tür yoğun forumlarda insanlar sürü psikolojisine bağlıyor olayı,biri bir görüş yazdımı hepsi ardından aynı adama bağlıyor görüşlerini..
her şeyi geçtim adam 20 yaşındaki arabayı alacakken soruyor boya var mı diye... yani 2-3 yaşındaki arabanın orjinal olması istenir de 10 yaşındaki arabaya da orjinal değil diye burun kıvırmayın,
özellikle eski araçlarda komple boynana araçlar çok canlı görünüyor, babamın arkadaşında fairway vardı, tavanda renk atmaları, soluk bir kırmızıydı... serviste komple boyandı, sanki 0 km araç almış gibi oldu
quote:
Orijinalden alıntı: antikariyer
quote:
Boya tutmayabilir araçta çirkin durur. Keyfe keder boyandı der araç taklalıdır,perendelidir. Genel yorum ve ilanlara bakın hepsinde 3 ya da 4 parça der,NERESİ OLDUĞUNU GENELDE SÖYLEMEZ. Bu da kaza takla belirtisidir.Sizi ayağına kadar getirir,arabadan anlamadığınızı anlarsa ANINDA iteler,yoksa uzar. Kısacası etki,tepki meselesidir bu. Kazalı aracı 3 5 parça boyası var diye yüksek perdeden fiyatlarla millete itelemeye kalkanlar yüzünden millette de boya takıntısı oluşmuştur,millet haklıdır,size de gelin cola ısmarlarım.
araçta 3-4 parça boya olunca,bunun kaza takla belirtisi olduğunu nasıl anladınız pes doğrusu
çıkarken garaja sürttürdüm.3 parça boya var...şimdi ne olacak...bazen yorum yapalım derken saçmalandığının farkındamıyız acaba?
Saçmaladığımı iddia ettiğiniz bölümde siz saçmalamışsınız.Benim söylediğim şey: 3 ya da 4 parça der,NERESİ OLDUĞUNU GENELDE SÖYLEMEZ. 3 ya da 4 parça nedir abicim?Araba geceden mi boyanıyor parça sayısı artıyor bu biir. Neresi boyalı?kaput mu çamurluk mu niye boyalı o konuda da çıt yok bu ikii. Nasıl alayım ben bu boyalı arabayı üüüüç.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: antikariyer
quote:
Saçmaladığımı iddia ettiğiniz bölümde siz saçmalamışsınız.Benim söylediğim şey: 3 ya da 4 parça der,NERESİ OLDUĞUNU GENELDE SÖYLEMEZ. 3 ya da 4 parça nedir abicim?Araba geceden mi boyanıyor parça sayısı artıyor bu biir. Neresi boyalı?kaput mu çamurluk mu niye boyalı o konuda da çıt yok bu ikii. Nasıl alayım ben bu boyalı arabayı üüüüç.
Size tamamen katılıyorum 3-4 parça yazmanın hiçbir mantığı yok Şu parça şu parça diye belirtilmesi gerekir En azından dürüst birisi açık açık söyler Sakladığı bir durum varsa satıcının 3-4 parça 4-5 parça diye yazar
Birde arabaya talip oluyorsunuz Kaporta durumunu soruyorsunuz Bazı satıcılar "bizden önceki sahibi" diye başlıyor konuya Ya arkadaşım banane kimde olduysa Bu arabada kaç parça boya var Banane sendemi oldu öncekinde mi? Sanki kaza yapmak veya arabayı sürtmek idam sebebi Söyle boyasını değişenini bende kendime göre hesabımı yapar işime gelirse alırım
boya takıntısı makıntısı bilmem. araclarımda yapılan tum ıslemlerın oncesi detaylı forografları vardır ve arsivlerim. islemi yetkili servis disinda yaptırmam.
-kapı boyalıdır, parmak kadar çizik sahibinin gozune batiyordur rotus da yapılamadıgı icin komple fırın boyaya girmistir.
-kapı boyalıdır, arac yandan yedigi icin sanayide ustanın maharetli ellerinde soguk şekillendirilmiştir. artık ne şok absorbe edebilir ne de bir daha darbe alırsa düzeltilebilir.
Ayrıca kapı veya kaputun veya arka ksımın neden boyandığını bilmediğimiz durumlarda en kötü ihtimal olarak aracın sağlam darbe aldığını, şasenin deforme oldugunu, çektirme ve oksijenle düzeltildiğini varsayabiliriz. gerekli ölçüm ekipmanı olmadan değme araba ustası o şasenin çektirme yiyip yemediğini anlayamaz. fabrikasyon uretim araclarda mm hassasiyeti var artık, şasenin deformasyonu için optik ölçüm gerekiyor.
boya çok günahı örter arkadaşlar, takıntı vs demeyin, diyeni sallamayın.
not: araç atiyorum 5 bin liradır, milattan kalmadır. o tür bi araba alacaksanız çok ötesine berisine bakmayacaksınız ama yenice bir modeli yukarıda anlattığım gibi size pudralanmış bi şekilde satarlarsa gecmis olsun. satmak için ugrasirsiniz ve siz nasıl kandırıldıysanız satarken siz de bir baskasını kandırmak zorunda kalırsınız.
mesela bizim arabada sağ ön çamurlukta parmak ucu kadar çizik var hafif içe çökmüş. galiba park ederken falan çarptım küçük bişey ama ben şimdi onu boyatsam, sonrada satacağım zaman sağ ön çamurluk boyalı desem basit bişey olduğuna inandıramama ihtimalim var. aracı kazalı sanacaklar ve kaza takıntısı var çoğu kişide -mesela bende- satacağım zaman alıcı sayısı azalmış olacak. o yüzden hiç karışmadım öyle duruyo