Şimdi Ara

İkinci elde nedir bu boya takıntısı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
8.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ağır kazalı bir araba her zaman anlaşılır. Şasesi çektirilmiş arabayı anlamak da günümüz teknolojisi ve arabaları ile mümkün. Dolayısı ile arabadan anlayan, güvendiği ustaları olan ve arabayı teste sokacak biri için boyanın önemi olmamalıdır. Tavan ve direk boyasız olsun. O konuda riske girmeyin. Onun dışındakilerin farkına varmak hiç de zor değildir. Karşınızdakinin de verdiği güven çok önemli tabi. Benim aldığım arabalar cins arabalar olduğu için, şerefsiz olma, iki kuruş için onursuzluk edecek adam olma ihtimalleri zayıf.

Babamın yaptığı kaza sonrası araçta 14.000TL hasar oluştu. Fotoğrafları elimde. Araba sağlamdı. Radyatörü bile yamulmadı. Bir çamurluk minicik düzeltilip lokal boya oldu. Kaput, tampon ve iki far değişti. Tramer'de olayın kaydı var. Serviste tamir edildi. Fotoğrafları da var. Bunları gösteririm. alan alır almayana güle güle. Bana güvenmiyorsa Gitsin başka araba alsın. 14.000TL masraf da şöyle: farın tanesi 3500TL. Kaput 1500TL. Tampon 1400TL. Far yıkama motorları 250'şer TL. Lokal boya + kaput boyası + klima gazı + işçilik. Nasıl ama şehir içi 10 km ile yokuş aşağı otobüse vurduk. 14.000TL... Almayan almasın arabayı çok da tırt.

Kısaca yapılan kazanın, düzeltmenin kalem kalem hesabını verebiliyorsa karşınızdaki, gerekli kontrolleri yaptıktan sonra alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 17 Mart 2012; 17:15:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: @NTARES

İkinci el araçlarda ilk soru araçta boya varmı? Ya ben anlamıyorum. Aracını cazır cazır birisi çizse sen bu şekildemi gezeceksin. Sırf ikinci elde değer kaybetmesin diye? Yada adamın aracının üstüne saksı düştü diyelim. kaput veya tavan giti. Napacak boyatmayacakmı şimdi? Bu boya takıntısı nedir, niyedir? Aracın önemli bir kazası olmadıkça yürüründe sorun olmadıkça boyalı olsa nolur olmasa nolur.

Sorunun cevabı imzanda saklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

quote:

quote:

quote:

İkinci el araçlarda ilk soru araçta boya varmı? Ya ben anlamıyorum. Aracını cazır cazır birisi çizse sen bu şekildemi gezeceksin. Sırf ikinci elde değer kaybetmesin diye? Yada adamın aracının üstüne saksı düştü diyelim. kaput veya tavan giti. Napacak boyatmayacakmı şimdi? Bu boya takıntısı nedir, niyedir? Aracın önemli bir kazası olmadıkça yürüründe sorun olmadıkça boyalı olsa nolur olmasa nolur.

benim öyle bir takıntım var arkadaşım illa boyalı araba almam demiyorum yeri geldi aldigimda oldu ama sormamın ne gibi bir sakincasi var ?

@ilyus arkadaşım, senin arabanın başına "Allah göstermesin" böyle bir şey gelse, sen ne yaparsın peki? Senin gibi bir boya takıntılı birisine rsatlamayayım diye boyatmayacakmısın? O şekilde mi gezersin? Ona da saygı gösteririm tabi. Elbette değer kaybı olur, ama ölücüler mezarcılar bu işin suyunu çıkarıyorlar.... Benim demek istediğim de bu bir bakıma.

bak yanliş anlaşilma olmasın

ben aracımı boyatmam demiyorum ama bunu söylemektede gocunacak bişey yok ha resmini çekerim vs çok önemli birşey degilsede gercekten boyatmaya ugraşmam sök tak boya vs hoşlanmıyorum fazla ilk aracımda ve abimin aracında avuç içi kadar içeri göçme çarpma yüzünden yetkili serviste arka camurluk boyandı bu ilmem için arabayi resmen parçaladilar sonrasında hep geri vitese takip az gazla geri geri giderken arabadan arka kısımdan titresim hırıltı geliyordu yani bir nevi konfor parametresi . söktürüp arabayi parçalatip boyatmasak ne olacakti yani çok mu mühimdi ..

bak benim şimdiki aracım hırsız geldi kapi sacını zedeledi kapi kolunu kırdı sonuç yetkili serviste kapi sacı degişti sebep kapi kolunu kırmaya çalişirken baglanti noktasından kapi sacını 5-6 mm yıtmış ezmiş çetaşta kople kapi sacı degişti boyandi 2004 model arabada hiç boya kaza hasar yok kapi saci degişti yeni duruyor dikkatli bakan insan farkediyor benim için sorun mu hayir alacak olan kişi için sorun mu hayir
    ama bunu söylemekte fayda var alacak olan kişi elbette soracak boya varmi degişen varmi

İkinci elde nedir bu boya takıntısı?

Nasıl bir arabaymış bu zorlayınca sacı bağlantı yerinden ayrılıyor....

• arabada boya olması önemli değil önemli olan o boyanın altında macunlama olmaması koyun mıknatısı yapışıyo mu yapışmıyo mu bu kadar
  • arabada boya olması önemli değil önemli olan o boyanın altında macunlama olmaması koyun mıknatısı yapışıyo mu yapışmıyo mu bu kadar
  • insanlarımıza artık güvenilmez oldu, vicdan denen olguyu kaybettik.. araç ta önemsiz boyalar olabilir ama nasıl güveneceksin,
    örnek vermek gerekirse, boya takıntısı olan aramasın, bel altı boyalı, birkaç parça boyalı (ama nedense neresi olduğu yazmıyor, telefonda dahi net cevap vermezler)
    benim için ilanın gerisini okumaya gerek yok,

alıcılar için genellersek te havadan nem kapma olayı,
  • quote:

Orijinalden alıntı: antikariyer

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Boyatsın abi. Alırım. çatır çatır alırım. Yeter ki büyük bir kazası olmasın. Boyatması daha iyi. Boya tazelenmiş olur. Değişeni yok sözüne de kızarım. 2000 model arabada değişen yok deniyor. Olsun kardeşim yaa. Değişen olsun artık. 12 senelik araba bu. parçası yenilensin. Benim arabanın motor takozları değişti. Diskler, kampanalar değişti. Keşke sağ çamurluk ta değişseydi. Sadece düzeltilmiş. Büyük bir kazası olmadıkça değişene, boyaya takılmam.

hay ağzına sağlık kardeşim özellikte bu tür yoğun forumlarda insanlar sürü psikolojisine bağlıyor olayı,biri bir görüş yazdımı hepsi ardından aynı adama bağlıyor görüşlerini..

levye demiri yada murç ile kapikolu ile sac arasına zorlayınca ..
    güvenlik kamerası görüntülerinde elerinde 40 cm yakın bişey görünüyor ugraşiyorlar işte .
    arabada ford focus ..

başka sorunuz varsa cvpliyim

• Ben en cok degisen armi degistimi su kadar duser olayina uyuz oluyorum

Ya bir parca hasar gormus ise onu tamir etmek yerine orjinal parca ile degistirmek bana daha mantikli geliyor

Ama gelde bunu anlat

Boya konusu ise tavan haric 2-3 parca boya beni icin hic sorun degil ama tavanda boya varsa asla almam
  • quote:

quote:

quote:

Boyatsın abi. Alırım. çatır çatır alırım. Yeter ki büyük bir kazası olmasın. Boyatması daha iyi. Boya tazelenmiş olur. Değişeni yok sözüne de kızarım. 2000 model arabada değişen yok deniyor. Olsun kardeşim yaa. Değişen olsun artık. 12 senelik araba bu. parçası yenilensin. Benim arabanın motor takozları değişti. Diskler, kampanalar değişti. Keşke sağ çamurluk ta değişseydi. Sadece düzeltilmiş. Büyük bir kazası olmadıkça değişene, boyaya takılmam.

hay ağzına sağlık kardeşim özellikte bu tür yoğun forumlarda insanlar sürü psikolojisine bağlıyor olayı,biri bir görüş yazdımı hepsi ardından aynı adama bağlıyor görüşlerini..

güvenlik kamerası görüntülerinde elerinde 40 cm yakın bişey görünüyor ugraşiyorlar işte .
    arabada ford focus ..

ee ne yapalım yani senin başına geldi diye herkesmi kötü şimdi..?

• bu boya olayını yine insanların ciddiyetsiz, seviyesiz ve yalancı halleri bu seviyeye getirdi.
    Arac almak için sahibini arıyosun veya internette görüp iletişime geçiyosun adam diyor abi yaşından dolayı boyalı, o olmadı keyfe keder boyalı , o olmadı 10 yaşında araba tabi komple boyalı olur, bir diğeri renk tutmadı ondan komple boyattım, keyfe keder raç nasıl boyanır ya ? adama soruyosun kaza vs ne oldu geçmişte diye. kaza yok çizildide boyattım vs vs vs bu yalanlar insanları iyice hassas etti bu konuda.. bir diğeride boyaya takma meselesi değil de, bence alıcı haklı, neden temiz araba almak istemesin ki ? hiç kazasız boyasız araba bulmak ister insan ve onu arar bulur-bulamaz. ki bir gerçekte çiziktende olsa boya fiyatı etkiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forbidden_man -- 18 Mart 2012; 10:04:41 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

arabada ford focus ..

ee ne yapalım yani senin başına geldi diye herkesmi kötü şimdi..?

Tabiki herkes kötü degil

herkes kötümü derken işte insanlar titiz davranıyor boyası degişeni varmida ki maksat iyice sorgulamak istiyor .

@Tuvnera cevap yazmiştim alıntıyı yanlış olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

quote:

quote:

quote:

benim öyle bir takıntım var arkadaşım illa boyalı araba almam demiyorum yeri geldi aldigimda oldu ama sormamın ne gibi bir sakincasi var ?

@ilyus arkadaşım, senin arabanın başına "Allah göstermesin" böyle bir şey gelse, sen ne yaparsın peki? Senin gibi bir boya takıntılı birisine rsatlamayayım diye boyatmayacakmısın? O şekilde mi gezersin? Ona da saygı gösteririm tabi. Elbette değer kaybı olur, ama ölücüler mezarcılar bu işin suyunu çıkarıyorlar.... Benim demek istediğim de bu bir bakıma.

bak yanliş anlaşilma olmasın

ben aracımı boyatmam demiyorum ama bunu söylemektede gocunacak bişey yok ha resmini çekerim vs çok önemli birşey degilsede gercekten boyatmaya ugraşmam sök tak boya vs hoşlanmıyorum fazla ilk aracımda ve abimin aracında avuç içi kadar içeri göçme çarpma yüzünden yetkili serviste arka camurluk boyandı bu ilmem için arabayi resmen parçaladilar sonrasında hep geri vitese takip az gazla geri geri giderken arabadan arka kısımdan titresim hırıltı geliyordu yani bir nevi konfor parametresi . söktürüp arabayi parçalatip boyatmasak ne olacakti yani çok mu mühimdi ..

bak benim şimdiki aracım hırsız geldi kapi sacını zedeledi kapi kolunu kırdı sonuç yetkili serviste kapi sacı degişti sebep kapi kolunu kırmaya çalişirken baglanti noktasından kapi sacını 5-6 mm yıtmış ezmiş çetaşta kople kapi sacı degişti boyandi 2004 model arabada hiç boya kaza hasar yok kapi saci degişti yeni duruyor dikkatli bakan insan farkediyor benim için sorun mu hayir alacak olan kişi için sorun mu hayir
    ama bunu söylemekte fayda var alacak olan kişi elbette soracak boya varmi degişen varmi

İkinci elde nedir bu boya takıntısı?

Nasıl bir arabaymış bu zorlayınca sacı bağlantı yerinden ayrılıyor....

quote:

arabada ford focus ..

• Neymiş efendim boyalı olsa ne olurmuş,muş.Memlekette keriz çok.Aynı paraya boyasız araç varsa boyasız araç alınır.İnsanlar salakmı boyalı ile boyasız araca aynı para verecekler.Satıcılar hasarlı boyalı araçlarına yeni araç gibi fiat istiyorlar.Boyalı araçlar genelde hasarlı araçlardır.Sokaktan toplanmıyor bu paralar.Evde makinalarıda yok para bassınlar.Her zaman boyasız ve hasarsız araç tercih edilir..İsterse araç 10 yaşında olsun.Orjinal herzaman orjinaldir.

• etrafta inanilacak bir tek satici kalmadigi icin, keyfe keder boyatim diye milleti yiyenler oldugu icin bu boyu konusu insanlarin kafasinda hep soru isareti.. olay alanda degil satanda..
  • Bu takıntılı adamlar yüzünden kaputu boyatamıyorum. Taş izleri var, beyaz beyaz noktalar gözümü rahatsız ediyor ama boyatınca da kazalı muamelesi görecek. Fotoğraflarını çeksen yine inanmaz uğraştırırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anarşist58

Neymiş efendim boyalı olsa ne olurmuş,muş.Memlekette keriz çok.Aynı paraya boyasız araç varsa boyasız araç alınır.İnsanlar salakmı boyalı ile boyasız araca aynı para verecekler.Satıcılar hasarlı boyalı araçlarına yeni araç gibi fiat istiyorlar.Boyalı araçlar genelde hasarlı araçlardır.Sokaktan toplanmıyor bu paralar.Evde makinalarıda yok para bassınlar.Her zaman boyasız ve hasarsız araç tercih edilir..İsterse araç 10 yaşında olsun.Orjinal herzaman orjinaldir.

Biraz sakin, nikinizle tamamen uyuşuyorsunuz...

Kimsenin 3-5 yaşına gelmiş ve boyalı araba ile hiç boya değmemiş aracın aynı fiyata satılmasını düşündüğünü sanmıyorum.
    Yukarıda öyle bir yorum mu buldunuz?

Sadece boyalı bir arabanın hurda demek olmadığını, küçük kazalar, sürtmeler yüzünden de boyanabileceğini ve kullanıcıya mekanik olarak büyük eksiklikler yaşatmayacağını söylüyoruz.
    Kimse aynı fiyata satılmalı demiyor.

Özur dilerim ama siz normal hayatınızda da böyle sinirliyseniz, allah çevrenizdekiere sabır versin.

Selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferaltug

Pert araçlar 2-3 parça boyalı diye yutturulmaya çalışıldığından,insanlar mümkünse hiç boyasız araç arıyorlar. Biraz da haklılar.

aynen katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: forbidden_man

bu boya olayını yine insanların ciddiyetsiz, seviyesiz ve yalancı halleri bu seviyeye getirdi.
    Arac almak için sahibini arıyosun veya internette görüp iletişime geçiyosun adam diyor abi yaşından dolayı boyalı, o olmadı keyfe keder boyalı , o olmadı 10 yaşında araba tabi komple boyalı olur, bir diğeri renk tutmadı ondan komple boyattım, keyfe keder raç nasıl boyanır ya ? adama soruyosun kaza vs ne oldu geçmişte diye. kaza yok çizildide boyattım vs vs vs bu yalanlar insanları iyice hassas etti bu konuda.. bir diğeride boyaya takma meselesi değil de, bence alıcı haklı, neden temiz araba almak istemesin ki ? hiç kazasız boyasız araba bulmak ister insan ve onu arar bulur-bulamaz. ki bir gerçekte çiziktende olsa boya fiyatı etkiliyor.

Bizim saab gittiğinde 14 yaşındaydı ve kaporta hasarlı tek bir kazası vardı. Onda da arkadan arabaya 150 promil alkollü biri çarptı. Sadece bagaj boyandı. Hasarı tabi ki çarpan karşıladı. Hasarsızlık indirimimiz gitmedi. Gittiğinde 10 yıllık kazasızlık indirimi vardı (bir kere de araç 3 yaşında iken 140 ile köpeğe çarpmış, tampon ve farı kırılmıştı, ondan 13 yıllık kazasızlık indirimimiz yoktu, 10 yıldı). Ancak araba komple boyalı idi, çünkü boyası eskimişti. Araç 12 yaşında iken boyatmıştık. Çok koyu Metalik mor (koyu lacivertimsi bir renk), deri koltuk, lüks, konforlu ve 185hp'lik sportif bir arabanız olunca artık parlamayan, tavandan yanmaya başlamış eski boya ile gezmek olmuyor. Belki bir başkası da alalade arabası ile öyle gezmek istemiyor olabilir. Kısaca keyfe keder böyle boyanır. Karşınızdaki makul, anlaşılır, güvenilir bir biçimde arabasının seceresini dökebiliyorsa; ama siz gene de boyasız arıyorsanız bu satıcının değil, sizin sorununuzdur. Burada karşılıklı güven söz konusudur. Ben araba satarken ne kazalar yaptı isem ve ne müdehaleler yaptı isek anlatırım. Güvenmiyorsanız, almazsınız olur biter. O satıcı ne de olsa seceresini dökebildiği arabasını başkasına satabilir. Siz de başka bir araba bulabilirsiniz. Bunda bu kadar abartılacak bir şey yok.

• quote:

quote:

quote:

size cvp verdim mi bilmiyorum ama yukaridaki cvplarimda sizede cvp niteliginde ..

tabiki boyatirim ben sonuçta araci yatirim araci degil ulaşim araci olarak görürüm ve gerrcekten çirkin bir durum vaersa kaza çizik vs boyatirim gerekirse degişiminide yaptirirm .

• Aranıza yenı katıldım bende bu olaydan dolayı muzdaripim sizin adlandırmanızla boya takıntısı olan genc bır vatandasım(23 yaş) afedersiniz kıcımı yırtarak bırıktırdıgım hayalını kurdugum ılk aracımı almak ıcın kollarımı sıvadım 3 -4 ay gectı hala alamadım genclıgımden oturu sorumsuzda bır bireyim alırken boyayı sorun edecegımı hıc dusunmezdım fakat basımdan gecen bır kac olaydan sonra ne iştah ne heves kaldı bu konuda herneyse adanada ikamet etmekteyım internette buldugum istanbulda olan değişensiz boyasız tertemiz(iddia edilen) ford focus titanıum 2010 araç sahıbını bır hevesle telefon ile aradım ve galerıcı oldugunu soyledı sorun degıldı konustuk anlastık ucak bıletımı aldım (200 tl) ıstanbul bılmedıgım bır sehır oldugu ıcın bınbır zorlukla beyfendının subesını buldum araca bındım beklentılerımı tam olarak karsılamasada ıkıncı el aractır sonucta dıyerek bır ford servısıne goturmek ıstedım bir expertiz yaptırdık ve sonuc olarak araç pert cıktı (200tl expertize verdım + 50 tl benzın) ve buyuk bır hüsranla donus bıletımı aldım (300tl) kıcıma bakarak adanaya dondum ve bu basımdan gecen sadece 5 saatlık bır macera bunun gıbı tahmın edersınızkı 3-4 ay boyunca maddı ve manevı sıkıntı yasadıgım bır cok olay gectı basımdan bu sekılde hesap yaparsak 750tl bayıldım sadece 1 olayda sonuca gelıcek olursak o kadar hesabını yaptık bu zamana kadar harcadıgım parayı ustune eklesem belkı sıfırını alırdım hadı parayı gectık umurumda dııl gencım ısım gucum var allahın ıznıyle calısır kazanır daha da ıyısını almak nasıp olur ama ömrümden ömür gitti arabalardan tiksindim manevi olarak gerçektende yordu bu olaylar ayrıca ınsanların bu kdr umarsız olması benı cıldırttı gercekten bu kadar ıhtıyacları var ise adam akıllı soylesın masraf ettıgım o kadar parayıda fıyatının ustune eklıyıp ona vereyım sorun aracın boyası değişeni v.s v.s diil zoruma giden bu kadar şerefsizlik yapılması üç kuruş için bu kadar insanlıktan çıkılması pert olsn 35 e alırım 32 ye satarım 3000 tlye 1 sene bınerım en azından dokunmaz dürüst olsun samimi olsun içten olsun aldıgı parada helali hoş olsun.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.