Şimdi Ara

ikisi arsında hangisi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/LENOVO-Z5070-15-6-inç-Core-i5-4210U-8-GB-1-TB-HDD---8-GB-SSD-4-GB-GT840M-Windows-8.1-Notebook-Gri,103452,504927,1629948.html?langId=-14
    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/ASUS-K555LN-XO364H-15.6-inç-Core-i5-5200U-GeForce-GT840M-2-GB-8-GB-1-TB--Windows-8.1-Notebook-Gri,103452,504927,1925984.html?langId=-14

İkisi arasında kaldım.asus 1800'e geliyor 5nci nesil işlemcili, lenovo 2000tl mağaza indirimli, 4ncü nesil işlemcili ama ekranı fullhd artı 8gbssd var. Ekran kartı ikisi de aynı marka ama lenovo 4gb. Sizce hangisi alınmalı? Ya da 2000tlye kadar ev kullanımı için ne alınabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ne için istediğini bilmiyorum ama ikisininde işlemcisi iyi değil asus daha kalitelidir fakat lenovonun ram mhz hızı daha iyi lenovo full hd işlemcileri arasında bi fark yok ekran kartıda lenovo bir adım önde fakat ben olsam ikisinide almazdım
  • gorkemis G kullanıcısına yanıt
    başka bi tavsiye Verebilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: YESHILL

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/LENOVO-Z5070-15-6-inç-Core-i5-4210U-8-GB-1-TB-HDD---8-GB-SSD-4-GB-GT840M-Windows-8.1-Notebook-Gri,103452,504927,1629948.html?langId=-14
    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/ASUS-K555LN-XO364H-15.6-inç-Core-i5-5200U-GeForce-GT840M-2-GB-8-GB-1-TB--Windows-8.1-Notebook-Gri,103452,504927,1925984.html?langId=-14

İkisi arasında kaldım.asus 1800'e geliyor 5nci nesil işlemcili, lenovo 2000tl mağaza indirimli, 4ncü nesil işlemcili ama ekranı fullhd artı 8gbssd var. Ekran kartı ikisi de aynı marka ama lenovo 4gb. Sizce hangisi alınmalı? Ya da 2000tlye kadar ev kullanımı için ne alınabilir?

direkt bi önerim yok ama fikir edinmeniz açısından link attığınız iki laptopa dair fikirlerimi yazıcam.

işlemci olarak lenovo biraz düşük kalıyor, diğerine oranla. ama her iki işlemcinin de mevcut ekran kartını desteklemeye yetecek işlem gücünü üretebileceğini düşünüyorum. oyun dışında sadece işlem gücü gerektiren işler yapacaksanız i5 5200u daha iyi olacaktır. ancak ev kullanımında pek bu tarz işler yapacağınızı sanmam.

full hd güzel bi özellik. ekran daha hoş duruyor, göze daha çok hitap ediyor bence. ama amaç oyun ise o ekran kartı full hd de pek yeterli performans veremez, yine 1366*768'e kısmak zorunda kalırsınız ayarlardan. ha kısmanız gerekmeyen oyunda tadını çıkarırsınız. oyun dışında film, internette gezinme vs için güzel

8gb ssd aslında yok yani var ama mevcut 1tb hdd'nin bi nevi önbelleği ya da ram'i gibi diyebiliriz. kullandığınız/açtığınız programı ssd kısmına aktarıp, işlemlerinizi hızlandırmayı amaçlayan hibrit bi sistem sshd deniyor aslında. siz o ssd'yi göremiyor ya da ulaşamıyorsunuz. sadece hdd'nin performansını artırıyor ama çok büyük bi fark oluşturur mu, bilemiyorum.

o ekran kartına 4 gb da gereksiz bi miktar. 2gb bile doldurabileceği şüpheli. ayrıca nvidia yeni maxwell mimarisi ile ürettiği modellerin (gt840m bu modellerden biridir), ne olur ne olmaz dercesine(ilk defa üretiliyor malum), kepler versiyonlarını da üretmiştir. bu kepler versiyonların performansı daha düşük ama hafızaları 4gb diye biliyorum (maxwell'ler 2 gb) tabii bu söylediğim her 4 gb olan kepler mimarisinde üretiliyor ve performansı düşük demek değil. 4 gb'lık istisna maxwell'lerde var. lenovodaki hangisi bi araştırmanızda fayda var. 4 gb diye kanarsınız ama aslında gereksiz bi 4gb, gereksiz para israfı ve daha düşük performansla sonuçlanabilir durum.

edit: ram hızları arasında bi fark var evet ama ev kullanımında hissedilecek bişey değil ayrıca ram'de her şey mhz değil. bir de CL denen bi değer var ki, ne kadar düşük o kadar iyi. ancak mhz arttıkça CL artıyor. mhz artıp, CL artmayan ram'ler ise ateş pahası ve masa üstüler için var genelde, hatta laptopa var mı bilmiyorum. varsa bile laptopın üzerindeki standart ram'in bu modellerden olmayacağı aşikar. ayrıca photoshop gibi prgoramlar veriyi ram'e sıralı yazdırdıkları ve sıralı okudukları için mhz önemlidir, hız farkı olur ama rastgele okuyan prgoramlarda CL'nin düşüklüğü daha önemlidir ki; oyunlar vs rastgeledir bu durum. muhtemelen 1600 mhz olan cl 11 ve 1333 olan cl 9 (veya 10) ev kullanımında aynı hızı vereceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 19 Nisan 2015; 23:45:42 >

• Snelius kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim. asus'un ram'leri de 1600'müş sanırım. Forumda inceleme yazısında alan arkadaşlar ram slotunu açıp bakmışlar. beni en çok arada bırakan konu ekran ve işlemci . iki laptopu az önce Mediamarkt'te inceledim yanyanaydılar. Asusun ekran bariz soluk ama ayar yapılınca tatminkar olur mu bilemiyorum. Arada da 200tl fark var. daha kötü işlemci ama Full hd ekran için değer mi kararsızım.

• YESHILL Y kullanıcısına yanıt
    ram'ler 1600 olsa da anakart veya işlemci 1333 mhz ile sınırlıyor olabilir. cpu-z gibi bir programla kontrol edilmesinde fayda var. daha önce 1333 mhz ram'i 1066 ile sınırlayıp kullanan bi asus gördüm.

ayar falan bi nebze ekranı düzeltebilir ama tabanı, aslı bellidir, çok büyük farklar oluşturmaz diye düşünüyorum. vaktim olduğunda (bi kaç saat içerisinde bi boşluğum olur, bütçenize uygun modeller bakarım; link atarım.

edit: ancak istediğiniz özellikleri eklerseniz sevinirim. mesela şık mı olsun, plastik kasa, kalın vs olsa olur mu?
    oyun ne kadar oynarsınız? kullanacağınız programlar. filmi laptoptan mı izlersiniz, tv'ye mi bağlarsınız? maksimum bütçe vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 19 Nisan 2015; 15:45:12 >
    Hocam zahmet olmazsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

Edit: dayanıklılık ön planda benim için. Mümkünse metal kasalı olursa ısınmayı da engeller diye biliyorum. Film için pek kullanmam. İnternet, lol, flight sim gibi oyunlar... Pro gamer değilim. alacağım makina uzun yıllar götürsün istiyorum. Önceki laptop lenovo n200dü 6,5sene dayandı:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YESHILL -- 19 Nisan 2015; 20:13:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İki Creative arasında hangisi?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ilk linktekini al ( o kötü dedikleri işlemcileri ben bizzat kullandım arkadaşlar kendi arasında u islemci kötü diye laf çıkardılar ondan kötü diyorlar öyle bir sey yok merak etme )

öncelikle lol için herhangi bi laptop yeterli olacaktır. doğru okudunuz herhangi bi laptop arkadaşta yılların emektarı, dahili ekran kartlı bi vaio var, en düşük ayarlarda da olsa oynatıyor. ekran kartı harici olduğu andan itibaren medium ayarlara yükseliyorsunuz. gt840m ise kuvvetle muhtemel size high-ultra ayarları sunacaktır, hatta bunu full hd de bile yapabilir. simulator oyunu hakkında ise bi fikrim yok, ne kadar grafik gücü ister vs.

şu iki laptop metal kasa mı emin olamadım, bütçede belirtmediğiniz için uygun mudur bilemiyorum ama 2350 civarı ödeyebilirseniz(ya da bi ihtimal farklı sitede daha ucuza bulursak), lenovonun artılarından vazgeçmeden, işlemci kalitesini de artırmış olursunuz.http://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-z5070-59-432079-notebook-pmu332985

diğeri ise toshiba:http://www.ebrarbilgisayar.com/toshiba-satellite-l50-b-27j-notebook-pmu342770 ekran kartı gt840m'den biraz daha alt gibi görünüyor ancak çok da aşağı değil. yine lole fazlasıyla yeter. ancak metal kasa da değilse hayatta o parayı haketmez bu laptop. toshiba zaten piyasadan pahalı her daim

edit: lenovo olan ayrıca freedos. format atmakla ilgili bi sıkıntınız yoksa, hatta elinizde mevcut bi işletim sistemi varsa daha iyi olur. yoksa bi de win yüklü bulup, içindeki win'e ekstra para vermek gerek. toshiba win 8.1

umduğum gibi pek vaktim olmadı, araştıramadım kusura bakmayın. bişeyler buldukça yeni bi cevap eklerim konuya

ek:http://sadecenotebook.com/dell-inspiron-3542-b51f45c-pmu361856

full hd değil, metal değil ama işlemci + ekran kartı olarak bulduğum en ucuzu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 20 Nisan 2015; 0:53:43 >

Hocam çok teşekkür ederim. bu hafta içinde alacağım. Limitim 2000. Ekstra tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim.

• Autocad solid programlarinda kullanmak için ve aynı zamanda oyun da oynayabileceğim bir notebook arıyorum.. Üst limitim 2000 tl. Asus k555 serisimi hp nin probook serisi mi daha iyi ssizce. Hangisi daha sorunsuz ve performanslı olur. Nvidia lar ati ye göre daha çok arıza yapıyor lafinin aslı varmi

• lenovo z5070'i 1900tl'ye alıyorum. Sshd + Full hd ekran sebebiyle kararım lenovo oldu umarım pişman olmam.

• quote:

lenovo z5070'i 1900tl'ye alıyorum. Sshd + Full hd ekran sebebiyle kararım lenovo oldu umarım pişman olmam.

Lenovo iyidir. Diger secenek olarak victor g451 bakabilirsiniz.

• quote:

lenovo z5070'i 1900tl'ye alıyorum. Sshd + Full hd ekran sebebiyle kararım lenovo oldu umarım pişman olmam.

hocam tek eksisi işlemci, onun içinde şöyle bi durum var ki, lenovo birebir aynı modelin i7 4510u'lu versiyonunu da satıyorsa, çok büyük ihtimalle anakart da aynı, bu anakart i7u işlemcileri de destekliyor demektir. ilerde yetmezse işlemci değiştirirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 20 Nisan 2015; 21:19:08 >
  • Umarım öyledir hocam. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Cihaz gelince izlenimlerimi de yazarım.

kusura bakmayın çok yardımcı olamadım, dün laptop araştırmayı düşündüğüm saatte dayım tee ankaradan geldim dedi, koştum onun yanına gittim. bugün zaten hiç vaktim yoktu lenovo aynı seri de aynı anakartı kullanmıştır.
    Estağfurullah ne demek hocam fazlasıyla yardımcı oldunuz tekrar teşekkürler

ne demek, elimden geldiğinc her zaman bu arada burdan baktımhttps://www.facebook.com/timonuncurukmantarlipaylasimlari/videos/vb.236010843123694/909956302395808/?type=2&theater
    i7 4510u ve i5 4210u aynı soket yapısında, yani watt olarak ve destekledikleri ram'ler olarak da aynı olduklarına göre ilerde gerekirse rahatça i7 4510u işlemciye yükseltebilirsiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.