Şimdi Ara

İkisinden biri, ama hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iki notebook arasında kaldım seçimimde yardımcı olursanız sevinirim.
    sadece farklı olan özelliklerini yazdım

1.HP NX9420 ES439EA

işlemci Centrino Duo T2500 2 GHz 2MB 667Mhz
    ekran 17" / 1680 x 1050 / WSXGA
    ram 1024MB 667Mhz
    sabit disk 100GB 5400RPM 8MB
    ses kartı Tümleşik
    pil ömrü 4 saat
    fiyat 4.882,38 YTL (KDV Dahil)

2.SONY VAIO VGN-A617M

işlemci Sonama 1.8 GHz 2MB 533MHz
    ekran 17" / 1440 x 900 / WXGA X-Black
    ram 1024MB 533Mhz
    sabit disk 80GB 4200RPM 2MB
    ses kartı Intel High Definition
    pil ömrü 1.35 saat
    fiyat 4.298,70 YTL (KDV Dahil)

• kesinlikle hp.işlemci zaten çift çekirdek,hdd 5400 rpm,ekran çözünürlüğü daha yüksek,
    hdd kapasitesi daha fazla,pil ömrü daha fazla.ekran kartlarını yazmamışsın ama
    fiyat olarak da, , özellik açısından da Hp'nin bu modeli Sony'den üstün duruyor.
  • Ben bir Sony hastası olsamda burada kesinlikle HP yi seçerdim her açıdan daha ii.
  • 1- HP çift çekirdek Sony Sonoma
    2- Sony'nin ekranı daha iyi
    3- HP'nin ramlerinin FSB'si 667Mhz
    4- HP'nin HDD'si 5400Rpm - Sony 4200Rpm
    5- HP'nin pil ömrü daha fazla
    6- HP'nin ekran kartı X1600 (çok iyi) - Sony'de X700 var
    7- Bence ikiside pahalı alınmaz. İlla birini alacaksanız HP daha mantıklı

quote:

Orjinalden alıntı: fresh_mint

iki notebook arasında kaldım seçimimde yardımcı olursanız sevinirim.
    sadece farklı olan özelliklerini yazdım

1.HP NX9420 ES439EA

işlemci Centrino Duo T2500 2 GHz 2MB 667Mhz
    ekran 17" / 1680 x 1050 / WSXGA
    ram 1024MB 667Mhz
    sabit disk 100GB 5400RPM 8MB
    ses kartı Tümleşik
    pil ömrü 4 saat
    fiyat 4.882,38 YTL (KDV Dahil)

2.SONY VAIO VGN-A617M

işlemci Sonama 1.8 GHz 2MB 533MHz
    ekran 17" / 1440 x 900 / WXGA X-Black
    ram 1024MB 533Mhz
    sabit disk 80GB 4200RPM 2MB
    ses kartı Intel High Definition
    pil ömrü 1.35 saat
    fiyat 4.298,70 YTL (KDV Dahil)

• iyi cihazlarda bayapahalılar
    tabiki hp zaten farkları bariz şekilde..
  • Hp Sony'nin ağzını burnunu kırar...
    Ama hakkaten güzel makineler...
    Ama taşıma açısından (eğer taşıyacaksan)zorlanacağın kesin..3kg'dan ağırdır bunlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbasol1981 -- 15 Temmuz 2006; 23:18:12 >
  • forumda 3000 dolara xpsm1710 satılıyodu hem 7900gs(tam hatırlamıyorum gtx de olabilir) ekran kartı vardı hemde 3 yıl ulaslararası garanti yani turkiyedede geçiodu
    ben olsam xps yi alırdım 3000 dolara
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sony'i seçebilirsin diye düşünüyorum.
  • Kumanda kardeş Sony'yi neden seçsin sence? Sebeplerini yazabilirmisin

quote:

Orjinalden alıntı: kumanda

Sony'i seçebilirsin diye düşünüyorum.
  • ayrıca hp servis olarak da türkiye de çok iyi yer edinmiş durumda,avantajı çok hp derim,dell xps fiyatı ve özellikleri ne acaba türkiye de onada bakmak lazım,türkiyede var mı acep

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgatelli -- 16 Temmuz 2006; 14:56:49 >
  • Tbt kardeş bu HP'yi ben pek sevmiyorum. Zaten daha önce bir kullanıcının çektikleri yayınlanmıştı. Yazının bütün bölümlerini okuyunca HP'den iyice soğudum.http://www.tomshardware.com.tr/column/20060516/index.html

quote:

Orjinalden alıntı: tbt

ayrıca hp servis olarak da türkiye de çok iyi yer edinmiş durumda,avantajı çok hp derim,dell xps fiyatı ve özellikleri ne acaba türkiye de onada bakmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak_onair -- 16 Temmuz 2006; 14:56:42 >
  • yok yaw ben 2si arasında dedim,ayrıca şu an en çok hp pavilion ve dell yeni modellerindeki kasalar çok hoşuma gidiyor,şuan türkiyede alınabilcek notebooklar, acer,dell(yeni kasalılar),panasonic yok yaw japonlar alıyorlar bize yok vermiyorlar gerçi fiyatlarıda epey yüksek
    evet o haberin tüm seirsini izleidm çok güzel bir filmdi acer biraz daha yatırım yapsa bence türkiyenin kralı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgatelli -- 16 Temmuz 2006; 15:01:18 >
  • ok Zaten bayanın şikayet ettiği HP Pavillion değil. Bu arada bir topic'te afyon'dayım demişsin. Sen Adana'da değilmiydin (Seni 1 sene öncesinden hatırlıyorumda. Senin pro2000'i alırken az kavga olmamıştı burada)

quote:

yok yaw ben 2si arasında dedim,ayrıca şu an en çok hp pavilion ve dell yeni modellerindeki kasalar çok hoşuma gidiyor,şuan türkiyede alınabilcek notebooklar, acer,dell(yeni kasalılar),panasonic yok yaw japonlar alıyorlar bize yok vermiyorlar gerçi fiyatlarıda epey yüksek
    evet o haberin tüm seirsini izleidm çok güzel bir filmdi acer biraz daha yatırım yapsa bence türkiyenin kralı olur

• aşk işte napacan hatun burda,adandayım mersindeyim ama yazın burdayım,pro2000 gelince hala banamsın demedi,kasa dell eski kasalr gibi pek iyi değil ama sağlam,ama performans gerçekten çok çok iyi,vs.net2005 corel draw,photoshop,web tasarım,oyunlar gerçketen banamsıın demiyor,ama işte artık değiştirme zamanı geldi bu sefer küçük modellere bakıyom askere gidecem dönünce bol bol araştırırız,zaten o zamana kadar core duo lar oturmuş olur
  • ak_onair , Aradaki farklar aman aman denilecek farklar değil. Sadece pil ömrü kısmına takıla bilirsin o kadar. Pil ömrünün 1.35 dk. yazmasında bir yanlışlık olabilir diye düşünüyorum. Hp - Sony arasında fiyat farkı olması. Zaten Sony bir üst modeli olsa o hp nin bu modeliyle aynı fiyatta olurdu.

Sony kalite olarak ve görünüm açısından hp den daha iyi. Ayrıca daha önce hp bil. kullandım. Adamların abuk subuk bir yedek parça fiyatlandırmaları var. Benden bir 256 mb lık ram için 1000$ üzerinde para istediler. Bu fiyata yeni bilgisayar alırım dediğimde yapabileceğimiz bir şey yok fiyatımız bu dediler.
  • İkisi arasında fazla fark yok mu??????

Yazmış olduğum yazıyı bir daha yazayım belki okumamışsındır.
    1- HP çift çekirdek Sony Sonoma
    2- Sony'nin ekranı daha iyi
    3- HP'nin ramlerinin FSB'si 667Mhz
    4- HP'nin HDD'si 5400Rpm - Sony 4200Rpm
    5- HP'nin pil ömrü daha fazla
    6- HP'nin ekran kartı X1600 (çok iyi) - Sony'de X700 var
    7- Bence ikiside pahalı alınmaz. İlla birini alacaksanız HP daha mantıklı

Aman arkadaşım lütfen yapma ya. İkisi arasında dağlar kadar fark var. Lütfen!

quote:

Orjinalden alıntı: kumanda

ak_onair , Aradaki farklar aman aman denilecek farklar değil. Sadece pil ömrü kısmına takıla bilirsin o kadar. Pil ömrünün 1.35 dk. yazmasında bir yanlışlık olabilir diye düşünüyorum. Hp - Sony arasında fiyat farkı olması. Zaten Sony bir üst modeli olsa o hp nin bu modeliyle aynı fiyatta olurdu.

Sony kalite olarak ve görünüm açısından hp den daha iyi. Ayrıca daha önce hp bil. kullandım. Adamların abuk subuk bir yedek parça fiyatlandırmaları var. Benden bir 256 mb lık ram için 1000$ üzerinde para istediler. Bu fiyata yeni bilgisayar alırım dediğimde yapabileceğimiz bir şey yok fiyatımız bu dediler.

• 256mb ram için 1000 dolar mı,bi yanlışlık olmasın 100$ desen bir bakıma ama 1000$,o adamları şikayet etmek lazım hangi servis ise Allah Allah...
  • ak_onair

Sanırım arkadaşın kafası ikisinin arasındaki farklara takılmamış. Sony de çok beğenmiş.

İlave olarak:
    Fiyat farkıda var. 600 YTL az mı? Fiyat olarak zaten aynı katogoride değillerki. Arkadaş zaten özelliklerine çok takılsa hp de karar kılıp sormadan alırdı. Ben hiç bir fark yok, eşdeğer manasında demiyorum. Genel olarak incelediğimde ;ikisi arasındaki fiyat farkları/ arasındaki performans farkının çok olmayacağı / görünüm / kalite değerlendirmesi / hp nin parça fiyatları ugulaması gibi değerlendirmelerin sonunda. bu kararı verirdim.

Sana katılıyorum, bu kadar para bunların ikisine verilirmi? verilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumanda -- 16 Temmuz 2006; 16:59:39 >

• Yok. Doğru. Bu olay yaklaşık 5 yıl önce başıma geldi. O dediğim parayı istediler. Bu olay HP türkiye destek merkezinde meydana geldi. Şikayet felan işe yaramaz. Parça fiyatları buymuş.

quote:

256mb ram için 1000 dolar mı,bi yanlışlık olmasın 100$ desen bir bakıma ama 1000$,o adamları şikayet etmek lazım hangi servis ise Allah Allah...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.