1- Uygun bir sistem derken sistem bileşenlerinizde güncelleme mi yapmak istiyorsunuz, donanım tavsiyesi mi istiyorsunuz net anlayamadım. 2- 64 bit uygun olacaktır 3- Overclock deneyiminizi kendinizde geliştirebilirsiniz gerekli olan biraz araştırma. alelade bilgisayarcı tanımlamasınıda tam kavrayamadım. genelde çok yıkık bir servis değilse anlar muhabbet edip sorabilirsin ama bence bu işi sen yap artık bu işlemler çok kolay. 4- Ek parça gerekmez Overclock yapacaksan soğutma için iyi bir fan alsan yeterli olur.
quote:
Orijinalden alıntı: 1337
1- Uygun bir sistem derken sistem bileşenlerinizde güncelleme mi yapmak istiyorsunuz, donanım tavsiyesi mi istiyorsunuz net anlayamadım. 2- 64 bit uygun olacaktır 3- Overclock deneyiminizi kendinizde geliştirebilirsiniz gerekli olan biraz araştırma. alelade bilgisayarcı tanımlamasınıda tam kavrayamadım. genelde çok yıkık bir servis değilse anlar muhabbet edip sorabilirsin ama bence bu işi sen yap artık bu işlemler çok kolay. 4- Ek parça gerekmez Overclock yapacaksan soğutma için iyi bir fan alsan yeterli olur.
64 bit kurulacak OverClock bilgisayarcıya havale Nitelikli soğutucu alınacak
Yanıtınız için teşekkürler. Ben pek anlamıyorum ama değişik yerlerde bakındığım kadarıyla işlemciyi değiştirince ana kartın veya belleğin de değişmesi, yükseltilmesi, uyumlu hale getirilmesi gerekiyormuş gibi birkaç yorum okudum. Başka parçaların değişmesine gerek yoksa sadece işlemci alacağım.
Peki yukarıdaki işlemcilerden hangisini önerirsiniz veya önerebileceğiniz işlemci var mı? Yukarıdakilerin fiyatı birbirine yakın ve gelirim en çok bunlara yetiyor.
anakartınızın modeline bağlı olarak Q9650'yi destekleme ihtimali var, i7 950 her anlamda 9650'den üstündür denebilir, sadece önbellek fazlalığının gerekli olduğu spesifik alanlarda Q9650 üstünlük sağlar. ufak bir karşılaştırma yapmak gerekirse: core i serisi işlemcilerde bellek kontrolcüsü işlemciye dahil edilmiştir ve kuzey köprüsüne nazaran daha hızlı çalışır, 24GB'a kadar 3 kanal DDR3 belleği kontrol edebilir. 775pin soketli işlemcilerde bellek kontrolcüsü kuzey köprüsündedir ve 2 kanal çalışır. 3 kanal belleğin, çift kanala üstünlüğü hız ve bellek bant genişliği olarak ortaya çıkar, 1366pin soketli işlemcilerde hypertreading tekonolojisi (tek işlemci çekirdeğinin aynı anda iki işlem yapabilmesi (sanal 8 çekirdek olayı)) vardır, 775pin soketli işlemcilerde yoktur. 1366pin soketli işlemcilerde turboboost teknolojisi (işlemciye yük bindiğinde otomatik olarak voltaj ve çarpan artırarak işlemci hızının artırılması ve boşta düşürülerek enerji tasarufu sağlanması) vardır, 775pin soketli işlemcilerde yoktur. 1366 pin soketli işlemcilerde QPI vri yolu teknolojisi vardır, veri yolu hızı 2400MHz'dir (oc olmadan), 775pin soketli işlemcilerde veri yolu hızı 1333MHz'dir. veri yolunun daha hızlı olması demek işlemcinin belleklerle ekran kartıyla ve anakartla daha hızlı haberleşmesi demektir. 1366pin soketi 8 fiziksel çekirdekli işlemcilere destek verecek nitelikte önü açık bir soket yapısıdır, 1366pin soketli işlemcilerde akıllı önbellek yönetimi vardır (benim de çok bilgim yok) 1366pin soketli işlemciler için üretilen anakartlar usb3.0 sataIII gibi güncel teknolojilerle donatılmıştır, eğer anakartınız Q9650'ye destek vermiyorsa i7950 ile yeni sistem toplamak ileriye dönük olması açısından daha iyi olur (bütçeniz müsaitse tabi), eğer anakartınız Q9650'yi destekliyorsa ve halihazırda DDR3 bellek kullanıyorsanız; Q8xxx veya Q9xxx serisi bir işlemciyi 2. el alarak oc yapmanız daha mantıklı olacaktır. oc yapmak sanıldığı kadar karmaşık bir olay değil. sisteminizi ayağa kaldırdıktan sonra oc konusunda da yardımcı oluruz. iki işlemcinin performans anlamında karşılaştırmasına linkten bakabilirsiniz:
Bunlar i7 950 işlemciyi destekler mi? Desteklemezse hangi anakartın veya belleğin destekleyeceğine nereden bakabilirim? Bir de işlemci değişince format atılması gerekiyor mu? İkinci belleği satın almadan önce dosyalarımın yedeğini almıştım. Bilgisayarcı belleği taktıktan sonra bilgisayarı açtı, biçimlendirmeye gerek yokmuş.
Diğer sistem bileşenlerinizi yazarsanız performansının sizi ne derece tatmin edeceğini daha rahat söyleyebilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: 1337
Diğer sistem bileşenlerinizi yazarsanız performansının sizi ne derece tatmin edeceğini daha rahat söyleyebilirim.
İyi günler,
Uzun uzun düşündükten sonra yeni bir bilgisayar almanın en iyisi olacağı kararına vardım. Artık taksitin altına gireceğiz.
İşlemcideki kesin kararım, aynı fiyata daha iyisi yoksa budur: Intel Core i7 950
Sizlerden ricam, bana hızlı bir bilgisayar kurmamı sağlayacak diğer parçalar hakkında da öneriler sunmanızdır.
Örneğin 64 bit sistem herhalde daha iyi olur. Bunun yanında anakartım ne olmalı; yukarıdaki işlemciyle uyumlu olan bir anakart önerebilir misiniz?
Belleğe (ram) çok önem vermeli miyim? DDR 3 denenlerden alacağım ama miktarı ne kadar olmalı; alacağım bellek en ucuzundan olursa sorun çıkartır mı?
Şu an kullandığım ekran kartım şu: NVIDIA GeForce 7600 GS
Bu ekran kartı beni idare eder mi; yoksa yeni sisteme uygun bir ekran kartı daha mı uygun olur?
Çoğunlukla bilgisayarı çok yavaşlatan yazılımları aynı anda kullanmam gerekebiliyor. Bunların yanında interneti de kullanınca bilgisayar işlemez hale geliyor. TuneUp ve PowerSuite gibi yazılımları bilgisayarı hızlandırması için kullandım ancak yeterince olumlu sonuç alamadım. Anladım ki parçaların yükseltilmesi gerekiyor. Şimdi de hafızalar (harddisk) haricinde tümünü değiştirmeyi istiyorum.
Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: MŞerif
Yanıtınız için teşekkürler.
Intel Core i7 950 işlemcisi, her ne ise bir tek bunda yenilmiş; hem de yalnızca yarım puanla: Fallout 3 - 1680 x 1050 - Medium Quality
Evet, bu bilgilere göre kesinlikle bunu almalıyım.
Bunlar i7 950 işlemciyi destekler mi? Desteklemezse hangi anakartın veya belleğin destekleyeceğine nereden bakabilirim? Bir de işlemci değişince format atılması gerekiyor mu? İkinci belleği satın almadan önce dosyalarımın yedeğini almıştım. Bilgisayarcı belleği taktıktan sonra bilgisayarı açtı, biçimlendirmeye gerek yokmuş.
Arkadaşım anakartın LGA775, 1336 soket işlemci takamazsın, hadi imkansızı başarıp 1336 işlemci taktın bu seferde DDR3 bellek takamazsın.
İşlemcileri araştırmadan önce önce bir anakartının CPU soketini baksaydın bu kadar zaman kaybetmezdin...
950'nin mimarisi çok daha iyidir.
quote:
Orijinalden alıntı: No Way Out
quote:
Orijinalden alıntı: MŞerif
Yanıtınız için teşekkürler.
Intel Core i7 950 işlemcisi, her ne ise bir tek bunda yenilmiş; hem de yalnızca yarım puanla: Fallout 3 - 1680 x 1050 - Medium Quality
Evet, bu bilgilere göre kesinlikle bunu almalıyım.
Arkadaşım anakartın LGA775, 1336 soket işlemci takamazsın, hadi imkansızı başarıp 1336 işlemci taktın bu seferde DDR3 bellek takamazsın.
İşlemcileri araştırmadan önce önce bir anakartının CPU soketini baksaydın bu kadar zaman kaybetmezdin...
950'nin mimarisi çok daha iyidir.
Yazdıklarımı okursanız, donanım bilgilerimin çok zayıf olduğu veya hiç olmadığı sonucuna ulaşabilirsiniz. Bilgisi yetersiz birinin keşke şunu yapsaydım da zaman kaybetmezdim demek gibi bir olanağı olamaz; çünkü daha neyin ne olduğu hakkında doğru düzgün bir bilgiye sahip değildir.
Bu nedenle bilgilerinize başvurmakta, önerilerinizi beklemekteyim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme