|
İklim krizi derinleşiyor: 2024 yılı rekor sıcaklıklarla dünyayı sarstı
-
-
Masal
-
Bizim düşen ve düşmekte olan hidroelektrik üretim kapasitemizde masal o zaman.
Basit dar bir bakış açısı ile bilimsel ispatlanmış sonuçları nasıl inkar edebiliyor insan aklı, aklı almıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
He masal. Artık kışın dağlar hariç doğru dürüst kar yağmıyor. Barajlar hep dip seviyelerde geziniyor. Ocak ayındayız doğu illerinde bile doğru dürüst soğuk yok.
-
Masal bunlar. Dünya tarihinde iklimler her zaman değişmiştir.
Örnek ben Aralık 15 doğumluyum. Annem der ki, hava çok güneşliymiş hatta babam kısa kollu gömlek ile hastaneye gelmiş.
Aralık 2.hafta, ben hep kar yada soğuk gördüm bu zamanlarda:) Gerçi 4-5 yıldır kar yok ama soğuk.
-
Kardeş ya cahilsin yada insanların hepsini cahil sanıyorsun. Benim tahminim sen küreselci şeytan ın evlatlarını bilirsin bilmiyorsan seni bu piyasada barındırmazlar zaten .bütün bu iklim hikayeleri bu küreselci ekipten çıkıyor amaç insanları kısıtlamak, kontrol altında tutmak .ama şunu söyleyim zamanları az kaldı. Benim tavsiyem akarsuları dereleri ,gölleri ,denizleri kısacası suları kirletmeyin .bunu yaparsanız hayat daha güzel olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiletosman -- 29 Aralık 2024; 14:44:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kötü söz sahibine aittir. Sizin gibi eski düşünceye sahip kişilerin nesli tükeniyor. Sonuçta bilimin gerçeklerini asla örtemezsin. İklim bilimcilerin %97’si insanların global ısınmaya neden olduğunu söylüyor.
Sana göre bu doktora yapmış dünyanın en önemli üniversitelerindeki bilim adamlarıda cahil. Sizin yaptığınız konuşmalar mahalle kahvesinden öteye gidemez.
Küreselcilerin ortak özelliği insanlari bilim ve bilim adamı sözcüğünü kullanarak korkutmaya çalışmasıdır. Corona aşısını bilim ve bilim adamları ile bize anlatırmısın? Turbo kanser ,pırtı atması beyin kanaması ani kalp krizi bunlar neden arttı acaba ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiletosman -- 29 Aralık 2024; 14:54:40 >
Kahve muhabbeti yapanlara bir şey anlatmanın manasız olduğunu uzun yıllar sonucu tecrübe ettim. Gelişen eğitim seviyesi ve ortalama insan bilgi seviyesi artışı ile en iyisi bu tür insanların göçüp gitmelerini beklemek.
Ona bakarsan mart ayında da 1987 baharında İstanbul en kötü kar fırtınasına yakalandı. Ekmek filan gelmiyordu şehrin ortasında korkmuştu bizimkiler bense tabii okul yok dev boyum kadar karlar ile acayip eğlenmiştim.
Günlük olaylar ile yıllık ortalama sıcaklığı karıştırmayalım.
https://berkeleyearth.org/global-temperature-report-for-2023/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 29 Aralık 2024; 14:59:46 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Çok beklersin kahve yi çayı bırak küreselcilerin ürettiği google yada yapay zekaya sor bakalım üstün teknoloji bu sorulara ne cevap verecek .inanmayacağını bilerek söylüyorum size olacak olanlar beklentinizin tam tersi olacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiletosman -- 29 Aralık 2024; 17:50:56 >
Üniversitede dersi olan masallar, en güzeli. Rahmetli Uğur Mumcu'nun tekrarladığı söz. "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz." Boş vere, boş vere... Kafalar rahatlasın sonuna kadar. 1.18'den, yuvarlamayla bile olsa bir ihtimal, 1-2 senede 1.3 dereceye çıkmak büyük artış. Olumlu senaryolar +1.5 dereceyi yüzyıl sonunda öngörüyordu. En olumsuzlardan gidiyoruz. 2030'da olur. Felaket sınırı +2 derece 2035 gibi. O zaman inkar falan kalmaz. İyi ihtimalle önümüzdeki sene fazla artmaz, göreceğiz. Ama sonrası kesin devam. Hoca, hayat alışkanlıklarımızı değiştirmemiz lazım der, endüstri ve vatandaş, büyük arabalar cıs. Küçük veya toplamda küçükten çok az daha iyi olan elektrikli. Toplu taşımacılık önemli. Endüstri pisliği daha büyük sorun. Güneş, rüzgar, bio kütle, hidro, nükleer olsa, hala en çok, en pis kömürden enerji üretiliyor. Büyük Okyanustaki plastik adalarındaki büyüme ne olacak sorunsalı. Buzul erimesi, kıyı şeritlerinin yavaş yavaş tehlikeye girmesi ve sıcaklıktan göç olayı. Süper güçlerin kooperasyonu lazım, ama Çin yükselirken vekalet ve ticaret hegemoni savaşlarından nerde. Tarımın en çok suyu harcaması, Chatgpt saçmalığının çalışırken dolaylı sebeplerden acayip su tüketmesi. Yazmayın, sormayın, google'ın, alternatif yandex'in suyu mu çıktı. Nvidia'nın kullanmasına zaten engel olamayız. Haydi hayırlısı. 10 seneye belli olur. Önemli fizikçi, gelmiş geçmiş en iyi popüler bilim anlatıcısı, büyük kritik düşünür, yazar, hümanist vatandaşın 40 sene önce Kongreye uyarısına bakalım. Dile kolay 40 sene. carlsagandotcomyoutubeCarl Sagan testifying before Congress in 1985 on climate changehttps://www.youtube.com/watch?v=Wp-WiNXH6hI
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justbejust -- 29 Aralık 2024; 22:14:12 >
-
Global güçlerin yeni oyunu bunların masal olduğuna belli kitleleri inandırıp rahat rahat kaynak harcamak. Başarılıda oluyorlar. Sigara sağlıklı diye gezen tipler gibi zamanında.
-
Konya’daki dev çukurlar, kuruyan göller de masal.
Dünyayı en çok kirleten ülkeler Abd ve Çin.Bu iki ülke kendine çeki düzen verirse kötüye gidiş engellenebilir.Ufak ülkelerin ya da bireysel önlemlerin sürece katkısı çok az
Merhaba Trump
-
Öncelikle bu tür bilimsel konulara masal diyen Trump kafalı arkadaşlar bir yana evet dünyayı kirleten ne yazık ki ya çok zengin ülkeler veya o zengin ülkelerin mallarını üreten fakir ülkeler. Günümüz dünyası ve insanı her zaman daha fazlası için savaşır daha fazlası için yaşar, bu böyledir ve değişmez aza razı olan insan azdır. Ve her zaman olması gereken olur, yani bozduğun şeyin kahrını çekersin. Bu yüzden bırakın tüketsinler ne zaman ki başlarına doğal felaketler gelir artık tüketebilecekleri bir hırsları kalmaz çünkü hayatta kalamayacaklar zaten. Bozduğun şey dönüp dolaşıp seni bozacaktır. Ödeşeceksiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 30 Aralık 2024; 13:22:56 >
-
evet Trump da böyle demişti. :))
Küresel ısınmayı bir amaç için kullanan kurumlar, örgütler var. İneklerin kesilmesi gerekiyor diyen kesim aynı zaten. Sonra yapay eti de savunan kesimler aynı.
Dünya bu, iklimler hep değişmiştir ve değişmeye devam edecek.
Bugün çöl olan bir çok yer 4000 yıl öncesinde yeşillikmiş örneğin. dünya, kara parçaları nasıl hareket ediyorsa, iklim de benzer değişir. Bize düzen bu değişime ayak uydurmak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtanhu -- 30 Aralık 2024; 13:53:52 > -
Evet ne yazık ki etme bulma dünyası dedikleri bu olsa gerek, bizim bize yaptığı kadar kötülüğü ne bir hayvan ne bir doğa yapıyor bize ama bir gün yapacak ve haklı olacak.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Masal
|
He masal. Artık kışın dağlar hariç doğru dürüst kar yağmıyor. Barajlar hep dip seviyelerde geziniyor. Ocak ayındayız doğu illerinde bile doğru dürüst soğuk yok.
|
Masal bunlar. Dünya tarihinde iklimler her zaman değişmiştir.
Örnek ben Aralık 15 doğumluyum. Annem der ki, hava çok güneşliymiş hatta babam kısa kollu gömlek ile hastaneye gelmiş. Aralık 2.hafta, ben hep kar yada soğuk gördüm bu zamanlarda:) Gerçi 4-5 yıldır kar yok ama soğuk. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X